Τελευταία Νέα
Διεθνή

Lenta: Ύποπτη εμφάνιση αγγελιών σε ρωσικά sites - Προωθούσαν ιαπωνικές συσκευές ICOM V82 που εξερράγησαν στον Λίβανο

Lenta: Ύποπτη εμφάνιση αγγελιών σε ρωσικά sites - Προωθούσαν ιαπωνικές συσκευές ICOM V82 που εξερράγησαν στον Λίβανο
Αρκετές προσφορές για την πώληση ραδιοσταθμών ICOM V82 εντοπίστηκαν σε γνωστές ρωσικές πλατφόρμες
Τα ραδιόφωνα της ιαπωνικής εταιρείας ICOM, που εξερράγησαν σε όλο τον Λίβανο, εντοπίζονταν ολοένα και πιο συχνά προς πώληση σε αγγελίες, σε ρωσικές διαδικτυακές πλατφόρμες, σύμφωνα με ρεπορτάζ του ρωσικού ειδησεογραφικού ιστοτόπου Lenta.
Αρκετές προσφορές για την πώληση ραδιοσυσκευών ICOM V82 εντοπίστηκαν σε γνωστές πλατφόρμες.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες που δημοσιεύθηκαν, η τιμή αυτών των συσκευών φτάνει έως και τις 10.000 ρούβλια.
Υπενθυμίζεται ότι την ημέρα μετά την ισχυρή έκρηξη χιλιάδων σελίδων μελών της Hezbollah, η οποία άφησε πίσω της 12 νεκρούς και περισσότερους από 4.000 τραυματίες, ακολούθησε δεύτερη σειρά εκρήξεων στη Βηρυτό: αυτή τη φορά εξερράγησαν ραδιοσυσκευές.
Οι   κάτοικοι στις εκεί περιοχές αναφέρουν επίσης περιστατικά εκρήξεων διαφόρων ηλεκτρονικών συσκευών, όπως φορητοί υπολογιστές, οικιακές συσκευές και ηλεκτρονικές κλειδαριές.
Σύμφωνα με προκαταρκτικές πληροφορίες, τα ραδιόφωνα είχαν τροποποιηθεί με την προσθήκη εκρηκτικών, παρόμοια με αυτά που είχαν τοποθετηθεί στους βομβητές.
Νωρίτερα Andrey Vinogradov, αρχισυντάκτης του IT-World και του περιοδικού IT Expert, εξήγησε σε συνέντευξή του στην ιστοσελίδα KP.RU πώς θα μπορούσαν να έχουν δράσει τεχνικά οι δράστες της επίθεσης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης