Τελευταία Νέα
Διεθνή

Επικίνδυνη εξέλιξη - Το υπουργικό συμβούλιο «λύνει τα χέρια» Netanyahu, εγκρίνοντας «εν λευκώ» μια εισβολή στον Λίβανο

Επικίνδυνη εξέλιξη - Το υπουργικό συμβούλιο «λύνει τα χέρια» Netanyahu, εγκρίνοντας «εν λευκώ» μια εισβολή στον Λίβανο
Θεωρούν ότι έχουν απενεργοποιήσει την διοίκηση της λιβανικής οργάνωσης - πολιτοφυλακής με τους βομβητές - βόμβες
«Έλυσε τα χέρια» του Benjamin Netanyahu η απόφαση του υπουργικού του συμβουλίου να τον εξουσιοδοτήσει “εν λευκώ” μαζί με τον ΥΠΑΜ Yoav Galant «να αναλάβουν κάθε αναγκαίο στρατιωτικό μέσο κατά της Hezbollah, ακόμα και αν αυτό απαιτεί πλήρη εμπλοκή».
Επί της ουσίας τους έδωσε έγκριση να εισβάλλουν στον Λίβανο.
Η ανακοίνωση έρχεται λίγες ώρες μετά που έγινε γνωστό ότι μετακινούνται άρματα μάχης στα σύνορα με τον Λίβανο και μετά το διάγγελμα απειλής του Hasan Nasrallah.
Ήδη η 98η Μεραρχία των IDF αναπτύχθηκε στο βόρειο Ισραήλ, μετακινούμενη από την Λωρίδα της Γάζας.
Οι Ισραηλινοί θεωρούν ότι έχει καταφέρει «καίριο κτύπημα» στους ανώτερους και μεσαίους, διοικητές της Hezbollah με την παγίδευση των βομβητών τους και τον τραυματισμό μέχρι και 4.000 από αυτούς, οπότε θα βρει «ακέφαλες» τις μονάδες της λιβανικής οργάνωσης-πολιτοφυλακής.

Ηγέτης Hezbollah Nasrallah προς Ισραήλ για τις βομβιστικές επιθέσεις σε Λίβανο: «Γελάστε τώρα γιατί σε λίγο θα κλάψετε πολύ»!

Ο ηγέτης της Hezbollah Hasan Nasrallah σε διάγγελμα-προειδοποίησης μετά τις εκρήξεις βομβητών που χρησιμοποιούν τα μέλη της οργάνωσης σε ολόκληρο τον Λίβανο που όπως όλα δείχνουν ήταν οργανωμένο από το Ισραήλ.
Η ομιλία είχε προγραμματιστεί για τις 5:00 μ.μ. (τοπική ώρα) και σε αυτή ουσιαστικά έδωσε υπόσχεση ότι τώρα ξεκινά ο επόμενος γύρος αντιαπαράθεσης με το Ισραήλ.
«Γελάστε τώρα γιατί σε λίγο θα κλάψετε πολύ» είπε προς το Τελ Αβίβ το οποίο έδωσε ήδη εντολή μετακίνησης αρμάτων στα σύνορα με το Ισραήλ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης