Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ντοκιμαντέρ αποκαλύπτει μέγα σκάνδαλο στo Harrods (Βρετανία): Πέντε γυναίκες κατηγορούν τον Mohammed Al-Fayed για βιασμούς

Ντοκιμαντέρ αποκαλύπτει μέγα σκάνδαλο στo Harrods (Βρετανία): Πέντε γυναίκες κατηγορούν τον Mohammed Al-Fayed για βιασμούς
Πρώην εργαζόμενες στα Harrods κατηγορούν τον εκλιπόντα Mohammed Al-Fayed για βιασμούς, μία εξ αυτών έφηβη!
Είκοσι πρώην εργαζόμενες στο περίφημο πολυκατάστημα του Λονδίνου, το Harrods, κατηγορούν το πρώην αφεντικό του πολυτελούς καταστήματος, Mohammed Al-Fayed για το βιασμό τους, ενόσω  εργάζονταν έκαναν πέντε γυναίκες, όπως αποκαλύπτει ντοκιμαντέρ.
Οι συγκλονιστικές μαρτυρίες ήρθαν στο φως από το BBC με το ντοκιμαντέρ και podcast "Al-Fayed: Predator at Harrods" που συγκέντρωσε στοιχεία τα οποία δείχνουν ότι επί ιδιοκτησίας του Al-Fayed, το Harrods όχι μόνο δεν παρενέβη, αλλά βοήθησε στη συγκάλυψη των καταγγελιών για κακοποίηση.
Σύμφωνα με το BBC ο συνολικός αριθμός των κακοποιημένων γυναικών ξεπερνούν τις 20.

Οι σημερινοί ιδιοκτήτες του διάσημου πολυκαταστήματος δήλωσαν "εντελώς συγκλονισμένοι" από τους ισχυρισμούς και ζήτησαν συγγνώμη από τα θύματα.

"Ο ιστός της αράχνης της διαφθοράς και της κατάχρησης σε αυτή την εταιρεία ήταν απίστευτος και πολύ σκοτεινός", λέει ο δικηγόρος Bruce Drummond, που εκπροσωπούσε ορισμένες από τις γυναίκες.
Τα επεισόδια σημειώθηκαν στο Λονδίνο, το Παρίσι, το Σεντ Τροπέ και το Άμπου Ντάμπι.
"Έκανα προφανές ότι δεν ήθελα να συμβεί αυτό.
Δεν έδωσα συγκατάθεση.
Ήθελα απλώς να τελειώσει", λέει μια από τις γυναίκες, η οποία λέει ότι ο Al-Fayed τη βίασε στο διαμέρισμά του στο Park Lane.
Μια άλλη γυναίκα λέει ότι ήταν έφηβη όταν τη βίασε στη διεύθυνση Mayfair.
"Ο Mohammed Al-Fayed ήταν ένα τέρας, ένα σεξουαλικό αρπακτικό χωρίς καμία απολύτως ηθική πυξίδα", λέει, προσθέτοντας ότι όλο το προσωπικό στο Harrods ήταν τα "παιχνίδια" του.

Ο Fayed αντιμετώπισε αξιώσεις σεξουαλικής επίθεσης όσο ήταν ζωντανός, αλλά αυτοί οι ισχυρισμοί είναι πρωτοφανούς κλίμακας και σοβαρότητας.

Μια άλλη γυναίκα εργαζόταν ως προσωπική βοηθός στο Harrods τη δεκαετία του 1990, όταν κλήθηκε στο πολυτελές διαμέρισμά του στο Παρκ Λέιν με θέμα το Hyde Park.
Προχωρώντας σε περιγραφές του περιστατικού, η γυναίκα περιγράφει τι συνέβη.
"Με βίασε" αναφέρει.
Το BBC μίλησε με 13 γυναίκες που καταγγέλλουν ότι ο δισεκατομμυριούχος τις κακοποίησε σεξουαλικά στο σπίτι του.
Τέσσερις από αυτές λένε ότι έπεσαν θύματα βιασμού.
Πάντως η κακοποίηση γυναικών φαίνεται ότι αποτελούσε κοινό μυστικό, όπως παραδέχονται και πρώην εργαζόμενοι.
Ωστόσο, κάποιοι εξ αυτών αναφέρουν ότι δεν γνώριζαν για τις σεξουαλικές επιθέσεις ή τους βιασμούς.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης