Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αιφνιδίασε τους «μεγάλους» της Wall Street η Fed – Αλλάζουν τις προβλέψεις τους JP Morgan, Citi, Goldman

Αιφνιδίασε τους «μεγάλους» της Wall Street η Fed – Αλλάζουν τις προβλέψεις τους JP Morgan, Citi, Goldman
Η επιλογή μεταξύ περικοπής κατά τέταρτο και μισή μονάδα τον Νοέμβριο είναι «οριακή»
Σχετικά Άρθρα
Αιφνιδιασμένοι εμφανίζονται οι μεγάλοι αναλυτές της Wall Street μετά την χθεσινή, 18 Σεπτεμβρίου 2024, απόφαση της Federal Reserve να μειώσει κατά 50 μονάδες βάσης τα επιτόκια της, προχωρώντας πλέον σε αλλαγές εκτιμήσεων, αλλά και με αρκετές επιφυλάξεις.
Η JP Morgan εμμένει στην εκτίμησή της για νέα μείωση κατά 50 μονάδες βάσης τον Νοέμβριο, αλλά ανέφερε ότι αυτό εξαρτάται από τα ευρήματα των επερχόμενων εκθέσεων για τις θέσεις εργασίας.
Την επιφυλακτικότητα του τμήματος των αγορών συμμερίστηκαν οι αναλυτές των επιτοκίων της JPMorgan, οι οποίοι αναμένουν ότι τα ομόλογα θα παραμείνουν δεσμευμένα έως ότου η έκθεση απασχόλησης του Σεπτεμβρίου δώσει περισσότερα στοιχεία.
Η τράπεζα έκλεισε τη σύστασή της να στοιχηματίσει στη διεύρυνση της διαφοράς μεταξύ των αποδόσεων τριών και 30 ετών, αλλά βλέπει μια ευκαιρία να ξεκινήσει εκ νέου το ανοδικό trade πιο κοντά στην επόμενη έκθεση για τις θέσεις εργασίας.
«Ακόμα περιμένουμε ταχύτερο ρυθμό ομαλοποίησης των επιτοκίων», έγραψε η JP Morgan μετά την απόφαση της Fed.
«Η προσδοκία μας για μείωση κατά 50 μονάδες βάσης στην επόμενη συνεδρίαση στις αρχές Νοεμβρίου εξαρτάται από την περαιτέρω άμβλυνση των δύο εκθέσεων για τις θέσεις εργασίας από τώρα και τότε.
Αντίθετα, περισσότερα καλά δεδομένα για την εργασία θα σφράγιζαν την υπόθεση για το σενάριο της FOMC των 25 μ.β. χαλαρώσεων ανά συνεδρίαση για το υπόλοιπο του έτους».

Αλλαγή και από τη Citigroup

Οι οικονομολόγοι της Citigroup εγκατέλειψαν την εκτίμησή τους για μείωση κατά μισή μονάδα μετά τη συνεδρίαση αυτής της εβδομάδας και η αγορά ομολόγων ήταν ομοιόμορφα διαιρεμένη.
Αλλά η JP Morgan συνέχισε να λέει ότι η Fed ήταν πίσω από την καμπύλη στην αρχή να μειώνει τα επιτόκια και ότι θα έκανε μια τεράστια κίνηση.
Ενώ η JPMorgan κάνει τον γύρο της νίκης της, άλλες τράπεζες της Wall Street έχουν αρχίσει να αναθεωρούν τις προβλέψεις τους.
Οι οικονομολόγοι της Goldman Sachs με επικεφαλής τον Jan Hatzius αναμένουν τώρα μια μεγαλύτερη σειρά διαδοχικών περικοπών 25 μ.β. από τον Νοέμβριο έως τον Ιούνιο του 2025.
Ωστόσο, η επιλογή μεταξύ περικοπής κατά τέταρτο και μισή μονάδα τον Νοέμβριο είναι «οριακή», έγραψαν, προσθέτοντας ότι καθοριστικός παράγοντας θα είναι οι δύο επόμενες εκθέσεις απασχόλησης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης