Τελευταία Νέα
Διεθνή

Το Ισραήλ για κακή του τύχη, άνοιξε νέα σελίδα στην Ιστορία του τρόμου - Ο αμερικανικός «σκύλος», μετά την Ουκρανία, πάλι γνώριζε

Το Ισραήλ για κακή του τύχη, άνοιξε νέα σελίδα στην Ιστορία του τρόμου - Ο αμερικανικός «σκύλος», μετά την Ουκρανία, πάλι γνώριζε
Το Ισραήλ εδώ και καιρό προκαλεί και επιδιώκει έναν μεγάλο πόλεμο στη Μέση Ανατολή
Αν δεν σταματήσει ο προβοκάτορας, κάθε νέα πρόκληση θα είναι όλο και πιο επικίνδυνη για τους άλλους. Το Ισραήλ εδώ και καιρό προκαλεί και επιδιώκει έναν μεγάλο πόλεμο στη Μέση Ανατολή - με φόντο την ενδεκάμηνη γενοκτονία στη Γάζα, σκοτώνει Ιρανούς στη Συρία και τον ηγέτη της παλαιστινιακής Hamas στην Τεχεράνη και ετοιμάζει ανοιχτά επίθεση στον Λίβανο.
Ο στόχος του αιμοδιψη Netanyahu είναι ξεκάθαρος.
Μέχρι στιγμής, ανεπιτυχώς - η αμερικανική ηγεσία δεν θέλει κατηγορηματικά την ανάφλεξη στην περιοχή: όχι λόγω αναζήτησης της... ειρήνης, αλλά από έναν ψυχρό υπολογισμό, που δείχνει ότι το αποτέλεσμα δεν θα επιφέρει μόνο ποτάμια αίματος, αλλά και επιδείνωση της ήδη αποδυναμωμένης θέσης των ΗΠΑ.
Αλλά την Τρίτη, οι ισραηλινές προκλήσεις έφτασαν σε νέο, πρωτοφανές επίπεδο - οργανώθηκε μια μαζική τρομοκρατική επίθεση στον Λίβανο.
Το Ισραήλ ανατίναξε πολλές χιλιάδες συσκευές που χρησιμοποιούσαν μέλη της σιιτικής οργάνωσης Hezbollah.
Αυτοί δεν είναι τρομοκράτες, όπως διαβεβαιώνουν τους πάντες το Ισραήλ και η Δύση με την προπαγάνδα τους...
Πρόκειται για μια οργάνωση που δημιουργήθηκε από Λιβανέζους Σιίτες ως απάντηση στις επανειλημμένες εισβολές του Ισραήλ στον Λίβανο (η τελευταία ήταν το 2006, και πριν από αυτό το Ισραήλ κατέλαβε τον νότιο Λίβανο από το 1982 έως το 2000) και την κατάρρευση του λιβανικού κράτους.
Υπάρχουν περίπου τρία εκατομμύρια Λιβανέζοι Σιίτες (από τον πληθυσμό των επτά εκατομμυρίων της χώρας) και η απόλυτη πλειοψηφία από αυτούς υποστηρίζει τη Hezbollah, η οποία είναι μια κοινωνική, οικονομική και στρατιωτική δομή.
Περίπου τέσσερις χιλιάδες τραυματίες, τετρακόσιοι από αυτούς πολύ σοβαρά, και περισσότεροι από δώδεκα νεκροί - το αποτέλεσμα αυτής της νέας τρομοκρατικής επίθεσης στην παγκόσμια πρακτική. Οι τηλεειδοποιητές άρχισαν να χρησιμοποιούνται από τη Hezbollah όχι πολύ καιρό πριν - μετά την απαγόρευση στα κινητά τηλέφωνα, μέσω των οποίων οι Ισραηλινοί καθόρισαν τη θέση των μαχητών και των ηγετών της οργάνωσης και εξαπέλυσαν πυραυλικές επιθέσεις.
Η ανησυχία για την ασφάλεια έδωσε στις ισραηλινές μυστικές υπηρεσίες την ευκαιρία να προετοιμάσουν μια τρομοκρατική επίθεση - οι Ταϊβανέζικοι τηλεειδοποιητές κατασκευάστηκαν με άδεια στην Ουγγαρία. Εκεί ή μετά την παράδοση στον Λίβανο, οι ισραηλινοί πράκτορες τοποθέτησαν περίπου 20 γραμμάρια εκρηκτικών μέσα τους, τα οποία στη συνέχεια ενεργοποιήθηκαν από ένα ειδικό μήνυμα που εστάλη σε κάθε συσκευή. Την Τετάρτη, η επίθεση συνεχίστηκε: περισσότερα από χίλια ραδιόφωνα walkie-talkie, κινητά τηλέφωνα, ακόμη και φορητοί υπολογιστές ανατινάχτηκαν από την αρχή.

Αυτοκτονικές κινήσεις Ισραήλ... 

Το Ισραήλ, φυσικά, δεν θα αναλάβει επίσημα την ευθύνη για την τρομοκρατική επίθεση - αν και δεν υπάρχει αμφιβολία για την εμπλοκή της.
Όχι μόνο επειδή είναι προς το συμφέρον του Ισραήλ (όπως τους αντιλαμβάνεται ο πρωθυπουργός της), αλλά και επειδή οι Ισραηλινοί πραγματοποιούν τρομοκρατικές επιθέσεις χρησιμοποιώντας συσκευές επικοινωνίας εδώ και δεκαετίες.
Οι βόμβες τηλεφώνου έχουν χρησιμοποιηθεί περισσότερες από μία φορές για να σκοτώσουν Παλαιστίνιους ηγέτες - αλλά η τρέχουσα δράση διακρίνεται όχι μόνο από την κλίμακα της, αλλά και από τον απολύτως κυνικό της υπολογισμό.
Το Ισραήλ θέλει να προκαλέσει τη Hezbollah να επιτεθεί - για να παρασύρει το Ιράν στον πόλεμο μέσω αυτού, ο οποίος, όπως του φαίνεται, δεν θα αφήσει την Αμερική την ευκαιρία να παραμείνει στο περιθώριο.
Γνώριζαν οι Αμερικανοί για την επικείμενη τρομοκρατική επίθεση; Επισήμως, φυσικά, κανείς δεν τους ειδοποίησε - αν και υπάρχουν αναφορές ότι Αμερικανοί γιατροί που εργάζονταν σε νοσοκομείο της Βηρυτού απαλλάχτηκαν από τους τηλεειδοποιητές τους πριν από λίγες ημέρες.
Ο υπουργός Εξωτερικών Blinken έχει ήδη δηλώσει ότι η Ουάσιγκτον «δεν συμμετείχε στις εκρήξεις βομβητών» και προειδοποίησε για περαιτέρω κλιμάκωση της κατάστασης.
Η αδιαφορία της αμερικανικής διοίκησης για την υποκίνηση ενός μεγάλου περιφερειακού πολέμου είναι αναμφισβήτητη, αλλά είναι αδύνατο να πιστέψουμε ότι δεν συμμετείχαν στην τρομοκρατική επίθεση.
Ο συντονισμός και η ενοποίηση των αμερικανικών και ισραηλινών υπηρεσιών πληροφοριών είναι τόσο μεγάλη που οι Ηνωμένες Πολιτείες απλώς δεν θα μπορούσαν να μην γνωρίζουν, τουλάχιστον σε γενικές γραμμές, για το επικείμενο χτύπημα.
Ακριβώς όπως οι Αμερικανοί γνωρίζουν τη συντριπτική πλειονότητα των τρομοκρατικών επιθέσεων ουκρανικής προέλευσης - από τον βομβαρδισμό του Nord Stream έως τη δολοφονία της Daria Dugina.

Οι ΗΠΑ φυσικά και γνώριζαν...

Η Αμερική καλύπτει τα τρομοκρατικά κράτη όχι μόνο επειδή είναι και η  ίδια εμπλεκόμενη, αλλά και επειδή πιστεύει ότι η επιτυχία τους λειτουργεί για τα αμερικανικά συμφέροντα.
Είναι αλήθεια ότι και στις δύο περιπτώσεις - τόσο του Ισραήλ όσο και της Ουκρανίας - έχει ήδη φτάσει το στάδιο στο οποίο οι τρομοκρατικές επιθέσεις οδηγούν σε ακριβώς τα αντίθετα αποτελέσματα για τον εγκληματία.
Όχι μόνο καταστρέφοντας τη φήμη του (μεταξύ εκείνων που είχαν ακόμα ψευδαισθήσεις), αλλά και προκαλώντας στρατηγική βλάβη στη δική του ασφάλεια.
Εξαπολύοντας πυραυλικές επιθέσεις σε άλλες χώρες, δολοφονώντας πολιτικούς και επιστήμονες, ενεργοποιώντας βόμβες σε συσκευε΄ς για να σκοτώσουν Λιβανέζους πολίτες, εξοντώνοντας συστηματικά τον πληθυσμό και ολόκληρη την υποδομή της Γάζας, το Ισραήλ επιτυγχάνει τακτικές επιτυχίες, αλλά στρατηγικά καταδικάζεται σε αντίποινα που δεν θα έχουν αποτρεπτικό μοχλό.
Και δεν μιλάμε για το επικείμενο ιρανικό χτύπημα (το οποίο ανακοινώθηκε ως εκδίκηση για τη δολοφονία του ηγέτη της Χαμάς Ismail Haniyeh στην Τεχεράνη), ούτε για τις πιθανές απαντήσεις της Χεζμπολάχ ή των Παλαιστινίων στη Γάζα και τη Δυτική Όχθη - μιλάμε για τι στη συγκεκριμένη κατάσταση στη Μέση Ανατολή ακολουθεί το Ισραήλ μια αυτοκτονική πολιτική: κηρύσσοντας όλους τους γείτονές του εχθρούς, είναι αδύνατο να κερδίσει.
Μπορείς μόνο να χάσεις - ιστορικά και με οδυνηρό τρόπο.... 

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης