Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η άγνωστη κόντρα μεταξύ Ελβετίας και Χονγκ Κονγκ - Μάχη για την καλύτερη 10αδα των φορολογικών παραδείσων

Η άγνωστη κόντρα μεταξύ Ελβετίας και Χονγκ Κονγκ - Μάχη για την καλύτερη 10αδα των φορολογικών παραδείσων
Τα άτομα και οι εταιρείες χρησιμοποιούν φορολογικούς παραδείσους για να ελαχιστοποιήσουν τα φορολογικά τους βάρη και να προστατεύσουν τον πλούτο τους σε δικαιοδοσίες με χαμηλή ή καθόλου φορολογία
Μια άγνωστη κόντρα μαίνεται μεταξύ της Ελβετίας και του Χονγκ Κονγκ.
Αυτή που θα κρίνει και την πρώτη θέση μεταξύ των φορολογικών παραδείσων.
Μέχρι στιγμής προηγείται το Χονγκ Κονγκ, το οποίο προσελκύει περί τα 2,8 τρισ. δολάρια, ενώ η Ελβετία έπεται με πλούτο 2,6 τρισ.
Μακράν στην τρίτη θέση η Σιγκαπούρη, που προσελκύει πλούτο περί 1,6 τρισ.
Κάτω από το 700 δισ. είναι ο πλούτος που προσελκύουν το Λουξεμβούργο, το Jersey, το Μπαχρέιν, τα νησιά Κέιμαν, ο Παναμάς, το Μακάο και το νησί Μαν.
2024-09-18_16-09-51.gif
Γιατί προτιμώνται οι φορολογικοί παράδεισοι

Τα άτομα και οι εταιρείες χρησιμοποιούν φορολογικούς παραδείσους για να ελαχιστοποιήσουν τα φορολογικά τους βάρη και να προστατεύσουν τον πλούτο τους σε δικαιοδοσίες με χαμηλή ή καθόλου φορολογία.
Το γραφικό, μέσω του Bruno Venditti του Visual Capitalist, δείχνει τις 10 κορυφαίες χώρες που φιλοξενούν τον περισσότερο υπεράκτιο οικονομικό πλούτο, σύμφωνα με στοιχεία από τον Atlas of the Offshore World.

Τι είναι ο φορολογικός παράδεισος;

Ένας φορολογικός παράδεισος προσφέρει σε ξένες επιχειρήσεις και ιδιώτες ελάχιστη ή καθόλου φορολογική υποχρέωση, μαζί με ένα πολιτικά και οικονομικά σταθερό περιβάλλον.
Οι οντότητες μπορούν νόμιμα να χρησιμοποιούν φορολογικούς παραδείσους για να αποθηκεύουν χρήματα που κερδίζονται στο εξωτερικό, αποφεύγοντας παράλληλα υψηλότερους φόρους στις ΗΠΑ και σε άλλες χώρες.
Για το σκοπό αυτό, οι εταιρείες συχνά ιδρύουν μια εταιρεία κέλυφος - μια εταιρεία χωρίς ενεργές επιχειρηματικές δραστηριότητες ή σημαντικά περιουσιακά στοιχεία στη χώρα όπου βρίσκεται.
Το Χονγκ Κονγκ βρίσκεται στην κορυφή της λίστας με υπεράκτια πλούτο άνω των 2,8 τρισεκατομμυρίων δολαρίων.
Η περιοχή διαθέτει μια ισχυρή τραπεζική υποδομή και ένα φιλικό προς τις επιχειρήσεις περιβάλλον.
Επιπλέον, η απαίτηση Φόρου Κέρδους Offshore επιτρέπει στους ιδιοκτήτες offshore να πληρώνουν μηδενικό φόρο στα υπεράκτια εισοδήματα.
Top-10-Tax-Havens-Main-Site.jpg
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης