Τελευταία Νέα
Διεθνή

Εκδίκηση ορκίζεται ο Nasrallah: Δεν μας λυγίζει η τρομοκρατία του Ισραήλ - Η Hezbollah θα βγει πιο δυνατή, θα τους τιμωρήσει

Εκδίκηση ορκίζεται ο Nasrallah: Δεν μας λυγίζει η τρομοκρατία του Ισραήλ - Η Hezbollah θα βγει πιο δυνατή, θα τους τιμωρήσει
Ξεπέρασαν κάθε κόκκινη γραμμή: Το Ισραήλ επεδίωξε να εξολοθρεύσει 4.000 Λιβανέζους, τόνισε ο θρησκευτικοπολιτικός ηγέτης της Hezbollah
Στο πολυαναμενόμενο τηλεοπτικό του μήνυμα, μετά τις φονικές ισραηλινές εκρήξεις βομβητών στον Λίβανο που τραυμάτισαν χιλιάδες μαχητές της Hezbollah, ο γενικός γραμματέας της οργάνωσης, τόνισε ότι με την «τρομοκρατική σφαγή» του Ισραήλ δεν θα λυγίσει την ένοπλη σιιτική οργάνωση.
Όπως σημέιωσε ο θρησκευτικοπολιτικός ηγέτης της οργάνωσης, η Hezbollah του γνωρίζει ότι το Ισραήλ έχει τεχνολογικό πλεονέκτημα καθώς υποστηρίζεται από τις ΗΠΑ και άλλες τεχνολογικές υπερδυνάμεις.
Συνέχισε λέγοντας ότι υπάρχουν άμπωτες και παλίρροιες σε έναν πόλεμο, ωστόσο υποσχέθηκε ότι η οργάνωσή του θα τολμήσει να περάσει αυτή τη δύσκολη στιγμή με το κεφάλι ψηλά.
«Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε μας λυγίσει αυτό το χτύπημα, όσο μεγάλο ή δυνατό κι αν είναι. Και μπορώ να σας διαβεβαιώσω πιστά και με σιγουριά ότι αυτό το σκληρό, πρωτόγνωρο χτύπημα δεν μας γονάτισε – και δεν θα το κάνει», προσέθεσε σε παρατηρήσεις του.
«Αυτά είναι μαθήματα από το οποίο πρέπει να διδαχθούμε πολλά», παραδέχθηκε ο Nasrallah, υποσχόμενος, όμως, ότι η οργάνωση θα γίνει πιο ισχυρή.

Ξεπέρασαν κάθε κόκκινη γραμμή: Το Ισραήλ επεδίωξε να εξολοθρεύσει 4.000 Λιβανέζους

Στη συνέχεια, ο Nasrallah ξεκαθάρισε ότι το Ισραήλ ξεκίνησε την επίθεσή του στοχεύοντας συσκευές τηλεειδοποίησης, γνωρίζοντας ότι υπήρχαν περισσότερες από 4.000 από αυτές σε χρήση.
Όταν αποκτήθηκαν αυτές οι συσκευές, το Ισραήλ προσπάθησε να σκοτώσει 4.000 ανθρώπους ταυτόχρονα καθώς και αυτούς που βρίσκονταν κοντά τους, εξήγησε.
Το ίδιο επαναλήφθηκε και τη δεύτερη μέρα με στόχο να σκοτωθούν χιλιάδες άνθρωποι που κουβαλούσαν ραδιοφωνικές συσκευές, συνέχισε ο γενικός γραμματέας της λιβανέζικης οργάνωσης.
Παράλληλα, διεμήνυσε ότι το Ισραήλ ξεπέρασε όλους τους περιορισμούς και τις κόκκινες γραμμές πραγματοποιώντας τις συντονισμένες επιθέσεις.
Διευκρίνισε, ότι ορισμένες από τις επιθέσεις πραγματοποιήθηκαν σε νοσοκομεία, φαρμακεία, αγορές, εμπορικά καταστήματα, ακόμη και κατοικίες, ιδιωτικά οχήματα και δημόσιους δρόμους όπου βρίσκονται χιλιάδες άμαχοι, συμπεριλαμβανομένων γυναικών και παιδιών.

Πράξη τρομοκρατίας, κήρυξαν πόλεμο στον Λίβανο

Λίγο αργότερα, ο θρησκευτικοπολιτικός ηγέτης της σιιτικής Hezbollah αποκάλεσε τις επιθέσεις, με τις οποίες εξερράγησαν χιλιάδες βομβητές ως «τρομοκρατική ενέργεια» και «σφαγή».
Είπε, επίσης, ότι με αυτή την πράξη η κυβέρνηση Netanayhu κήρυξε πολέμο κατά του λαού του Λιβάνου και της κυριαρχίας της χώρας.
Ο Nasrallah επεξήγησε ότι πολλοί από τους τηλεειδοποιητές ήταν εκτός λειτουργίας, απενεργοποιημένοι ή αποθηκευμένοι.
Επανανέλαβε, δε, ότι η σκόπιμη πρόθεση του Ισραήλ ήταν να σκοτώσει χιλιάδες Λιβανέζους μέσα σε λίγα λεπτά.

Δεν επηρεάστηκαν οι υποδομές της οργάνωσης - Οι ανώτεροι αξιωματικοί δεν έφεραν φορητές συσκευές που εξερράγησαν

Αναφορικά με τον βαθμό της ζημιάς που υπέστη η οργάνωση από το χτύπημα των βομβητών, ο Sayyed Hassan Nasrallah επεσήμανε ότι οι ανώτεροι αξιωματούχοι της Hezbollah δεν έφεραν τα μοντέλα τηλεειδοποίησης που εξερράγησαν.
Λέει επίσης ότι αυτό που συνέβη δεν επηρέασε τη διοίκηση, τον έλεγχο ή την υποδομή της ομάδας.
«Σας διαβεβαιώνω ότι η υποδομή μας δεν έχει αγγιχτεί», τόνισε στο διάγγελμά του.
Την ίδια στιγμή, ο Nasrallah «δεσμεύθηκε» ότι οι επιχειρήσεις της Hezbollah στο νότιο Λίβανο δεν θα σταματήσουν μέχρι να τελειώσει ο πόλεμος του Ισραήλ στη Γάζα.
«Η αντίσταση στον Λίβανο δεν θα σταματήσει να υποστηρίζει την αντίσταση στη Γάζα, στη Δυτική Όχθη και σε όλους τους θιγόμενους», ξεκαθάρισε προς συμμάχους και αντιπάλους. 

Μια ισραηλινή εισβολή στον νότιο Λίβανο θα αποτελέσει ιστορική ευκαιρία για τη Hezbollah, θα συναντήσουν «δίκαιη τιμωρία»

Τέλος, ο Nasrallah διεμήνυσε προς το Ισραήλ ότι ο μόνος δρόμος για να ηρεμήσει η κατάσταση είναι να σταματήσει το εβραϊκό κράτος τον πόλεμο στη Γάζα και στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη.
Εξέφρασε επίσης την ελπίδα του το Ισραήλ να επιχειρήσει, τελικά, να εισέλθει στο νότιο Λίβανο, λέγοντας ότι αυτό θα δημιουργήσει μια «ιστορική ευκαιρία» για τη Hezbollah.
«Αυτό, αναμφίβολα, θα έχει τρομερές συνέπειες», σημείωσε σχετικά.
Ο ηγέτης της ένοπλης σιιτικής οργάνωσης συνέχισε, λέγοντας ότι τα σχέδια του Ισραήλ να δημιουργήσει μια συνοριακή ζώνη ασφαλείας θα είναι μια «παγίδα».
Επιπροσθέτως, στην ομιλία του υπογράμμισε ότι οι επιθέσεις τις τελευταίες δύο ημέρες θα συναντήσουν μια «δίκαιη τιμωρία».
Επέστησε, δε, την προσοχή, καθώς προειδοποίησε ότι οι μάχες έχουν εισέλθει στο πιο ευαίσθητο και κρίσιμο στάδιο μέχρι σήμερα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης