Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βοναπάρτης με πήλινα πόδια - Νέες αυθαιρεσίες Macron, θέτει εμπόδια στον πρωθυπουργό Barnier για τον σχηματισμό κυβέρνησης

Βοναπάρτης με πήλινα πόδια - Νέες αυθαιρεσίες Macron, θέτει εμπόδια στον πρωθυπουργό Barnier για τον σχηματισμό κυβέρνησης
Ο πρόεδρος ανησυχεί ότι μια πιθανή ψήφος μη εμπιστοσύνης που θα οδηγούσε σε παραίτηση του Barnier θα μπορούσε να υπονομεύσει τη δική του προεδρία
Ο Γάλλος Πρόεδρος Emmanuel Macron απέρριψε μια λίστα υπουργών που πρότεινε ο νεοδιορισθείς πρωθυπουργός Michel Barnier, κρίνοντάς την ως «πλήρως κομματική», καθώς περιείχε σημαντικό αριθμό εκπροσώπων του δεξιού κόμματος των Ρεπουμπλικανών, στο οποίο ανήκει ο Barnier, σύμφωνα με δημοσίευμα εφημερίδας την Πέμπτη, που επικαλείται πηγές.
Στην προτεινόμενη εκδοχή του Barnier, οι εκπρόσωποι των Ρεπουμπλικανών θα καταλάμβαναν από το ένα τέταρτο έως το ένα τρίτο των θέσεων της κυβέρνησης, συμπεριλαμβανομένων σημαντικών θέσεων, όπως του υπουργού Εσωτερικών, Δικαιοσύνης και Οικονομίας, ενώ το κόμμα έχει μόνο 47 έδρες από τις 577 του κοινοβουλίου, αναφέρει το δημοσίευμα.
Η εφημερίδα ανέφερε ότι το ζήτημα της σύνθεσης της κυβέρνησης έχει επηρεάσει τις τελευταίες ημέρες τις σχέσεις μεταξύ του αρχηγού του κράτους και του πρωθυπουργού.
Πηγές από το προεδρικό γραφείο ανέφεραν ότι, παρόλο που ο Macron επέτρεψε στον Barnier να αποφασίσει για τη σύνθεση της κυβέρνησης, τόνισε τη σημασία της επίτευξης εθνικής ενότητας και πολιτικής ισορροπίας.
Ο πρόεδρος ανησυχεί ότι μια πιθανή ψήφος μη εμπιστοσύνης που θα οδηγούσε σε παραίτηση του Barnier θα μπορούσε να υπονομεύσει τη δική του προεδρία, ανέφεραν πηγές κοντά στον Macron στην εφημερίδα.
Στις πρόωρες βουλευτικές εκλογές του Ιουλίου, το αριστερό Νέο Λαϊκό Μέτωπο κέρδισε την πλειοψηφία των ψήφων, λαμβάνοντας 182 έδρες από τις 577.
Η συμμαχία του Macron κατέλαβε τη δεύτερη θέση, με 168 έδρες στην Εθνοσυνέλευση.
Ενώ το ακροδεξιό κόμμα Εθνική Συπσείρωση και οι σύμμαχοί του από το κόμμα των Ρεπουμπλικανών έγιναν η τρίτη δύναμη στο κοινοβούλιο με 143 έδρες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης