Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ο Πρόεδρος της Ρουμανίας προτείνει τη δημιουργία κέντρου εκπαίδευσης για Ουκρανούς πεζοναύτες – Τους οδηγούν σαν πρόβατα στη σφαγή

Ο Πρόεδρος της Ρουμανίας προτείνει τη δημιουργία κέντρου εκπαίδευσης για Ουκρανούς πεζοναύτες – Τους οδηγούν σαν πρόβατα στη σφαγή

Η Ρουμανία θα υποστηρίξει την εκπαίδευση Ουκρανών πεζοναυτών στο πλαίσιο των δυνατοτήτων της

Ο πρόεδρος της Ρουμανίας Klaus Iohannis απευθύνθηκε στο κοινοβούλιο με πρόταση για τη δημιουργία εκπαιδευτικού κέντρου στη Ρουμανία για την εκπαίδευση Ουκρανών πεζοναυτών.
Η Euractiv ανέφερε σχετικά.
Σε επιστολή του προς το κοινοβούλιο, ο Klaus Iohannis τόνισε την ανάγκη για αυξημένη στρατιωτική βοήθεια και διαφοροποιημένη εκπαίδευση για τον ουκρανικό στρατό.
Προτάθηκε η δημιουργία του κέντρου στο πλαίσιο της Ομάδας Επαφής για την Άμυνα της Ουκρανίας (UDCG, γνωστή και ως ομάδα Ramstein) για την ενίσχυση των θαλάσσιων δυνατοτήτων της Ουκρανίας.
Η Ρουμανία θα υποστηρίξει την εκπαίδευση Ουκρανών πεζοναυτών στο πλαίσιο των δυνατοτήτων της.

445171023_850197633814487_7351075185152761676_n.jpg

Οι συνεισφορές από τη διεθνή κοινότητα θα βοηθήσουν στην υποστήριξη του έργου του κέντρου.
Ειδικότερα, το Ηνωμένο Βασίλειο θα παράσχει πλήρη χρηματοδότηση για το αρχικό στάδιο ανάπτυξής του.
Σημειώνεται ότι το κέντρο θα λειτουργήσει για δύο χρόνια, κατόπιν προηγούμενης έγκρισης από στρατιωτικούς εταίρους.
Η Ρουμανία διατηρεί επίσης το δικαίωμα να υπαναχωρήσει από την υποχρέωση ανά πάσα στιγμή κατά τη διάρκεια της εκπαιδευτικής διαδικασίας ή στο τέλος της συμφωνημένης περιόδου.
Ο υπουργός Άμυνας Angel Tîlvăr και ο υπουργός Άμυνας της Ουκρανίας Rustem Umierov δήλωσαν στις 12 Σεπτεμβρίου ότι μια ομάδα πιλότων της Ουκρανικής Πολεμικής Αεροπορίας ξεκινά εκπαίδευση σε μαχητικά αεροσκάφη F-16 στη Ρουμανία.

FB_IMG_1722930467761-1.jpg

Τον Ιούνιο, ανακοινώθηκε ότι η Ρουμανία θα χρηματοδοτούσε την εκπαίδευση Ουκρανών πιλότων σε μαχητικά αεροσκάφη F-16 στην αεροπορική βάση Feteşti.
Η χώρα θα χρησιμοποιήσει τον προϋπολογισμό του Υπουργείου Άμυνας για να καλύψει τα έξοδα των Ουκρανών πιλότων και τεχνικού προσωπικού κατά τη διαμονή τους στη ρουμανική αεροπορική βάση.
Το κέντρο δημιουργήθηκε από κοινού με άλλους συμμάχους και τη Lockheed Martin, τον κατασκευαστή αυτών των αμερικανικών αεροσκαφών μάχης.
Πληροί τις απαιτήσεις εκπαίδευσης των πιλότων του ΝΑΤΟ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης