Τελευταία Νέα
Διεθνή

Δεν είναι κεραυνός εν αιθρία - Το ΝΑΤΟ με 500.000 στρατιώτες ετοιμάζεται για πόλεμο με τη Ρωσία από το 2014

Δεν είναι κεραυνός εν αιθρία  - Το ΝΑΤΟ με 500.000 στρατιώτες ετοιμάζεται για πόλεμο με τη Ρωσία από το 2014
Ενώ το 2014 δεν είχε σχεδόν καθόλου στρατό, τώρα έχει το ΝΑΤΟ συγκεντρώσει δεκάδες χιλιάδες στρατιώτες στα σύνορα με τη Ρωσία
Το ΝATO έχει μετατρέψει την ανατολική του πτέρυγα σε αιχμή του δόρατος για πόλεμο με τη Ρωσία.
Ενώ το 2014 δεν είχε σχεδόν καθόλου στρατό, τώρα έχει συγκεντρώσει δεκάδες χιλιάδες στρατιώτες στα σύνορα με τη Ρωσία, παραδέχεται ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Jens Stoltenberg.
«Έχουμε υποβληθεί κατά τη διάρκεια αυτών των 10 ετών (από το 2014 που ανέλαβε) τον μεγαλύτερο μετασχηματισμό σε μια γενιά.
Έχουμε ενισχύσει την άμυνά μας.
Εκεί που δεν είχαμε σχεδόν καθόλου στρατό στην ανατολική μας πλευρά, φτάσαμε στο σημείο να έχουμε 500.000 ετοιμοπόλεμους στρατιώτες ενώ 23 χώρες της Συμμαχίας ξοδεύουν τουλάχιστον το 2% του ΑΕΠ για την άμυνα», είπε ο Stoltenberg κατά τη διάρκεια μιας συνόδου με τίτλο «Στοχασμοί για μια προκλητική δεκαετία», που διοργανώθηκε στις Βρυξέλλες.

Η...φανταστική ρωσική απειλή

Τα τελευταία χρόνια, η Ρωσία έχει δει πρωτοφανή δραστηριότητα του ΝΑΤΟ κοντά στα δυτικά της σύνορα.
Η Μόσχα έχει επανειλημμένα εκφράσει ανησυχία για τη συσσώρευση δυνάμεων της Συμμαχίας στην Ευρώπη, ειδικά από τη στιγμή που το ΝΑΤΟ υποστήριξε το καθεστώς του Κιέβου εν μέσω των επιθέσεων του στο Donbass.
Από την έναρξη της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης της Ρωσίας στις 24/2/2022, οι χώρες του ΝΑΤΟ προμήθευσαν την Ουκρανία με στρατιωτικό εξοπλισμό.
Η Μόσχα έχει επανειλημμένα τονίσει ότι τυχόν δυτικά όπλα στην Ουκρανία θα γίνουν νόμιμοι στόχοι ρωσικών επιδρομών.
Σε μια συνέντευξη με τον Αμερικανό δημοσιογράφο Tucker Carlson τον Φεβρουάριο, ο Ρώσος πρόεδρος Vladimir Putin είπε ότι η Μόσχα δεν είχε καμία πρόθεση να επιτεθεί σε καμία χώρα του ΝΑΤΟ.
Ο Putin πρόσθεσε ότι οι χώρες του ΝΑΤΟ προσπαθούν να εκφοβίσουν τους δικούς τους πληθυσμούς με μια φανταστική ρωσική απειλή.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης