Τελευταία Νέα
Διεθνή

Άνοδος στις αγορές της Ασίας, ο Nikkei στο +1,5% - Σταθερά επιτόκια σε Ιαπωνία και Κίνα

Άνοδος στις αγορές της Ασίας, ο Nikkei στο +1,5% - Σταθερά επιτόκια σε Ιαπωνία και Κίνα
Ο ιαπωνικός δείκτης Nikkei 225 σημείωσε την καλύτερη απόδοση στην Ασία για δεύτερη συνεχόμενη συνεδρίαση
'Ανοδο σημείωσαν οι περισσότερες ασιατικές αγορές την Παρασκευή, ακολουθώντας τα κέρδη της Wall Street, μετά τη μεγάλη μείωση των επιτοκίων από τη Fed κατά 0,50%.
Οι ιαπωνικές μετοχές υπεραπέδωσαν, αλλά περιόρισαν τα αρχικά κέρδη τους, καθώς η Τράπεζα της Ιαπωνίας διατήρησε σταθερά τα επιτόκια, αλλά δήλωσε ότι αναμένει ότι ο πληθωρισμός θα συνεχίσει να αυξάνεται.
Ο ιαπωνικός δείκτης Nikkei 225 σημείωσε την καλύτερη απόδοση στην Ασία για δεύτερη συνεχόμενη συνεδρίαση, με άνοδο 1,5%, ενώ ο ευρύτερος δείκτης TOPIX ενισχύθηκε 1,5%.
Τα κέρδη των τεχνολογικών μετοχών αποτέλεσαν βασικό μοχλό των κερδών και στη Wall Street την Πέμπτη.
Ωστόσο, τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης των αμερικανικών χρηματιστηριακών δεικτών υποχώρησαν, εν μέσω ενδείξεων ότι το ράλι της μείωσης των επιτοκίων φτάνει στο τέλος του.

Υποαπέδωσε η Κίνα

Οι κινεζικές μετοχές υποαπέδωσαν, καθώς η Λαϊκή Τράπεζα της Κίνας διατήρησε αμετάβλητο το επιτόκιο δανεισμού αναφοράς, παρά τις αυξανόμενες εκκλήσεις για περισσότερα κίνητρα.
Η Κίνα άφησε αμετάβλητα τα βασικά επιτόκια δανεισμού την Παρασκευή.
Το ετήσιο βασικό επιτόκιο δανεισμού (LPR), σημείο αναφοράς για τα περισσότερα δάνεια επιχειρήσεων και νοικοκυριών, παραμένει στο 3,45% και το πενταετές επιτόκιο, σημείο αναφοράς για τα στεγαστικά δάνεια ακινήτων, διατηρήθηκε στο 3,85%.
Οι δείκτες Shanghai Shenzhen CSI 300 και Shanghai Composite της Κίνας υποαπέδωσαν με οριακή πτώση, καθώς η ανάκαμψη από τα χαμηλά επτά μηνών εξασθένησε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης