Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αυστηρό μήνυμα Lavrov στο ΝΑΤΟ για την Αρκτική - Έτοιμη η Ρωσία να υπερασπιστεί τα συμφέροντά της

Αυστηρό μήνυμα Lavrov στο ΝΑΤΟ για την Αρκτική -  Έτοιμη η Ρωσία να υπερασπιστεί τα συμφέροντά της
Η Ρωσία είναι πλήρως έτοιμη να υπερασπιστεί τα συμφέροντά της στην Αρκτική, στρατιωτικά και πολιτικά, διαμήνυσε ο ΥΠΕΞ της Ρωσίας
Από στρατιωτική, πολιτική και τεχνολογική άποψη, η Ρωσία είναι πλήρως έτοιμη να υπερασπιστεί τα συμφέροντά της στην περιοχή της Αρκτικής, δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Sergei Lavrov σε συνέντευξή του για μια σειρά ντοκιμαντέρ με τίτλο «Σοβιετική επανάσταση».
«Βλέπουμε το ΝΑΤΟ να εντείνει τις ασκήσεις που σχετίζονται με πιθανές κρίσεις στην Αρκτική.

Ενδιαφέρον του ΝΑΤΟ για την Αρκτική

Η χώρα μας είναι πλήρως έτοιμη να υπερασπιστεί τα συμφέροντά της στρατιωτικά, πολιτικά και από την άποψη των αμυντικών τεχνολογιών», διαμήνυσε ο Lavrov.
Ο υπουργός συνέχισε λέγοντας ότι το ΝΑΤΟ ενδιαφέρεται όλο και περισσότερο για την περιοχή της Αρκτικής, «υποστηρίζοντας ότι η Βορειοατλαντική Συμμαχία έχει επίσης τα δικά της συμφέροντα εκεί, λόγω της γεωγραφικής θέσης».
«Η Νορβηγία ήταν ιδρυτικό μέλος του ΝΑΤΟ, οπότε λένε ότι πρέπει να παρακολουθούν τι συμβαίνει εκεί», συνέχισε ο κορυφαίος Ρώσος διπλωμάτης.
«Ωστόσο, η Αρκτική δεν αποτελεί έδαφος της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας».
Ο Lavrov σημείωσε επίσης ότι πολλές χώρες που δεν ανήκουν στην Αρκτική ενδιαφέρονται για έργα στην περιοχή, «συμπεριλαμβανομένων των στρατηγικών μας εταίρων, της Κίνας και της Ινδίας».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης