Τελευταία Νέα
Διεθνή

Maxim Buyakevich (ΟΑΣΕ): Το 66% των αμερικανικών τανκς Abrams καταστράφηκαν στην Ουκρανία

Maxim Buyakevich (ΟΑΣΕ): Το 66% των αμερικανικών τανκς Abrams καταστράφηκαν στην Ουκρανία
Τα δύο τρίτα όλων των αρμάτων μάχης αυτού του τύπου έχουν ήδη καταστραφεί, παρόλο που η ουκρανική διοίκηση σπάνια τα χρησιμοποιεί σε μάχη, είπε ο Maxim Buyakevich του ΟΑΣΕ
Τα δύο τρίτα όλων των αμερικανικών αρμάτων μάχης Abrams που παραδόθηκαν στην Ουκρανία έχουν ήδη καταστραφεί, αν και ο στρατός του Κιέβου σπάνια τα χρησιμοποιεί σε μάχη, δήλωσε ο αναπληρωτής μόνιμος αντιπρόσωπος της Ρωσίας στον ΟΑΣΕ, Maxim Buyakevich, σε συνεδρίαση του Μόνιμου Συμβουλίου του οργανισμού.
Σημείωσε ότι η συζήτηση βρίσκεται σε εξέλιξη στη Δύση για τη δυνατότητα χρήσης όπλων μεγάλης εμβέλειας υψηλής ακρίβειας εναντίον εγκαταστάσεων βαθιά μέσα στο ρωσικό έδαφος.
«Αυτό το θέμα γίνεται ιδιαίτερα επείγον γι' αυτούς με φόντο βίντεο με πολυδιαφημισμένο εξοπλισμό του ΝΑΤΟ που καίγεται μετά από χτύπημα από ρωσικά όπλα.

Πάρτε τουλάχιστον τα άρματα μάχης Abrams των ΗΠΑ: τα δύο τρίτα όλων των αρμάτων μάχης αυτού του τύπου έχουν ήδη καταστραφεί, παρόλο που η ουκρανική διοίκηση σπάνια τα χρησιμοποιεί σε μάχη», είπε ο Maxim Buyakevich.
Η χρήση όπλων υψηλής ακρίβειας μεγάλης εμβέλειας δυτικής κατασκευής ενάντια στις πίσω περιοχές της Ρωσίας θα ήταν «μια εξαιρετικά επικίνδυνη περιπέτεια για τις χώρες του ΝΑΤΟ».
«Εάν επιβεβαιωθεί η πρακτική εφαρμογή μιας τέτοιας απόφασης, θα αλλάξει σημαντικά τη φύση της τρέχουσας σύγκρουσης και θα αναγκάσει τη Ρωσία να λάβει μέτρα ως απάντηση σε νέες απειλές».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης