Τελευταία Νέα
Διεθνή

Παράλογη η πρόταση της Πολωνίας για την Κριμαία – Είναι ρωσικό έδαφος…

Παράλογη η πρόταση της Πολωνίας για την Κριμαία – Είναι ρωσικό έδαφος…
Οι ρωσικές περιοχές δεν μπορούν να αποτελέσουν αντικείμενο συζήτησης ή μεταβίβασης διαμηνύει το Κρεμλίνο
Παράλογη χαρακτηρίζει το Κρεμλίνο την πρόταση της Πολωνίας για την αποστρατιωτικοποίηση της Κριμαίας και την έναρξη συζήτησης υπό την αιγίδα του ΟΗΕ για το μέλλον της περιοχής με στόχο σε ένα διάστημα… 20 ετών να πραγματοποιηθεί ένα δεύτερο δημοψήφισμα που θα ξεκαθαρίσει για το εάν ανήκει στη Ρωσία ή στην Ουκρανία.
Σε δηλώσεις του ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Dmitry Peskov υποστήριξε πως η πρόταση του Πολωνού υπουργού Εξωτερικών, Radoslaw Sikorski είναι παράλογη καθώς η Ρωσία δεν συζητά για το καθεστώς ρωσικών περιοχών.
«Το ρωσικό έδαφος και οι ρωσικές περιοχές δεν μπορούν να αποτελέσουν αντικείμενο συζήτησης ή μεταβίβασης σε κάποιον» επισήμανε χαρακτηριστικά ο Peskov.

Η πρόταση της Πολωνίας

Υπενθυμίζεται πως ο Radoslaw Sikorski πρότεινε, δεδομένου ότι η Κριμαία είναι ένα βασικό σημείο σε οποιεσδήποτε πιθανές ειρηνευτικές συνομιλίες μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας, να αποστρατιωτικοποιηθεί μέχρι να πραγματοποιηθεί ένα δεύτερο δημοψήφισμα, στο οποίο οι κάτοικοι θα αποφασίσουν που…ανήκουν.
«Θα μπορούσαμε να το θέσουμε υπό την αιγίδα του ΟΗΕ με αποστολή να προετοιμάσει ένα δίκαιο δημοψήφισμα αφού καθορίσουμε ποιοι είναι οι νόμιμοι κάτοικοι και ούτω καθεξής...
Και θα μπορούσαμε να το αναβάλουμε για 20 χρόνια» είπε ο Πολωνός ΥΠΕΞ.
Υπενθυμίζεται πως η Ρωσία προσάρτησε την Κριμαία το 2014 ύστερα από τη διενέργεια δημοψηφίσματος, το οποίο όμως δεν αποδέχθηκε ποτέ η Ουκρανία και η παγκόσμια κοινότητα.
«Η Κριμαία είναι συμβολικά σημαντική για τη Ρωσία, και ειδικά για τον Putin, αλλά στρατηγικά σημαντική για την Ουκρανία.
Επομένως, δεν βλέπω πώς θα μπορέσουν να καταλήξουν σε συμφωνία χωρίς να αποστρατιωτικοποιήσουν την Κριμαία» επισήμανε ο Sikorski.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης