Τελευταία Νέα
Διεθνή

Εξαφανίστηκε Νορβηγός επιστήμονας που συνδέεται με τις εκρήξεις ασυρμάτων... και την Ισραηλινή Mossad

Εξαφανίστηκε Νορβηγός επιστήμονας που συνδέεται με τις εκρήξεις ασυρμάτων... και την Ισραηλινή Mossad
Τα ίχνη του γκουρού της τεχνολογίας που φύτεψε τα εκρηκτικά στις συσκευές, έχουν εξαφανιστεί από την ημέρα των εκρήξεων
Στον απόηχο του πρωτοφανούς χτυπήματος του Ισραήλ εναντίον της οργάνωσης Hezbollah και την ώρα που αναλυτές από όλο τον κόσμο αναζητούν τις σημαντικές λεπτομέρειες γύρω από τις μαζικές εκρήξεις των ηλεκτρονικών συσκευών, τρεις αποκαλύψεις έρχονται να περιπλέξουν το θέμα:
η πρώτη έχει να κάνει με τον χρόνο που σχεδιαζόταν το χτύπημα,
η δεύτερη με την CEO της ουγγρικής εταιρίας Cristiana Bársony-Arcidiacono που εμπλέκεται στην κατασκευή των συσκευών και,
η τρίτη, με την εξαφάνιση του επιστήμονα στην Νορβηγία που βοήθησε την Mossad να «φυτέψει» τα εκρηκτικά στις συσκευές που εξερράγησαν, εμπλέκοντας στην υπόθεση την Νορβηγία
Μια εταιρία - βιτρίνα, ένας γκουρού της τεχνολογίας και η υλοποίηση ενός πολύ προσεκτικού σχεδιασμού οδήγησαν στις μαζικές εκρήξεις.
Τι έπρεπε να ακολουθήσει;
Η εξαφάνιση... των εμπλεκομένων.
01_67.JPG
Σε.... ανατριχιαστικά κινηματογραφικό επίπεδο συνεχίζει να κινείται η ισραηλινή επιχείρηση των μαζικών εκρήξεων βομβητών και ασυρμάτων κατά της Hezbollah με όσα έρχονται στο φως:

1. Σύμφωνα με αμερικανό αξιωματούχο που μίλησε υπό καθεστώς ανωνυμίας στο ABC η επιχείρηση φέρεται να σχεδιάζεται και να οργανώνεται από τις μυστικές υπηρεσίες του Ισραήλ 15 χρόνια πριν.

2. Η Daily Mail αποκαλύπτει πως η CEΟ της ουγγρικής εταιρίας που συνεργαζόταν με την ταϊβανέζικη φερόμενη κατασκευάστρια εταιρία των βομβητών Gold Apollo, Cristiana Bársony-Arcidiacono  αποδεικνύεται… ανύπαρκτη στα αρχεία του πανεπιστημίου του Λονδίνου που υποστηρίζει πως φοίτησε, πυροδοτώντας έτει περαιτέρω τις θεωρίες… κατασκοπίας.
Η 49χρονη Ουγγαρέζα, ιδιοκτήτρια και μοναδική υπάλληλος της ουγγρικής BAC, φέρεται να αρνείται την ανάμειξη στην υπόθεση.

3. Μυστήριο καλύπτει την εξαφάνιση ενός γκουρού της τεχνολογίας από την Νορβηγία, που φέρεται να βοήθησε το Ισραήλ να πραγματοποιήει την πρωτοφανή, στα χρονικά επίθεσης.
Ο 39χρονος Νορβηγός επιστήμονας τεχνολογίας Rinson Jose φέρεται, σύμφωνα με την Daily Mail να βοήθησε το Ισραήλ να πάρει στα χέρια του τους τηλεειδοποιητές που χρησιμοποίησαν κατά της Hezbollah, ωστόσο… τα ίχνη του χάθηκαν, την ημέρα των εκρήξεων.
Ο ινδικής καταγωγής Jose, φέρεται να είναι αυτός που μετέτρεψε τις 5.000 συσκευές, σε βόμβες κατά μελών της Hezbollah σύμφωνα με την Daily Mail, ως ιδιοκτήτης της βουλγαρικής εταιρείας - βιτρίνα που φέρεται να πλήρωσε στη μεσάζοντα Barcony, 1,3 εκατομμύρια λίρες ως μέρος της ιδιαίτερα περίπλοκης συμφωνίας για την απόκτηση των τηλεειδοποιητών που αποδείχθηκε ότι περιείχαν εκρηκτικά.

Ο Jose ήταν ο ιδιοκτήτης της εταιρείας-βιτρίνας στη Βουλγαρία που φέρεται να κατέβαλε 1,3 εκατομμύρια δολάρια στην Cristiana Bársony-Arcidiacono, για την κατασκευή των βομβητών.
Το 2016 ο κ. Jose ίδρυσε τη NortaLink, μια εταιρεία που περιγράφεται ως «μια καινοτόμος εταιρεία παροχής συμβουλών, εξωτερικής ανάθεσης, προσλήψεων και τεχνολογικών υπηρεσιών».

02_50.JPG
Ο Jose είχε μετακομίσει στο Όσλο το 2015 μετά από δύο χρόνια εργασίας  στο Λονδίνο, στην εταιρεία μάρκετινγκ Levetron Ltd στο Λονδίνο, μια συμβουλευτική εταιρεία μετανάστευσης, ως διευθυντής επιχειρηματικής ανάπτυξης, και αναχώρησε για ένα προγραμματισμένο ταξίδι την Τρίτη 17/9, ωστόσο οι προσπάθειες του βασικού πελάτη του ομίλου μέσων ενημέρωσης NHST με έδρα την Νορβηγία, να επικοινωνήσουν μαζί του έπεσαν στο κενό.
Ακολούθως, επικοινώνησαν με τις νορβηγικές αρχές το βράδυ της Τετάρτης 18/9 όταν κυκλοφόρησαν τα νέα της πιθανής εμπλοκής του με τους βομβητές-βόμβες κατά της Hezbollah.
Γείτονές του στο προάστιο Μόρτενσρουντ του Όσλο δήλωσαν ότι έχουν μήνες να δουν τον 39χρονο ενώ φίλη του δήλωσε σοκαρισμένη από τις πληροφορίες περί εμπλοκής στην υπόθεση αυτή.
Τον περιγράφει ως έναν «υπέροχο άνθρωπο με μεγάλη καρδιά.
Για χρόνια ξύριζε τα μαλλιά του προκειμένου να τα κάνει δωρεά για ασθενείς με καρκίνο.» είπε στην νορβηγική ιστοσελίδα VG.
Στην ιστοσελίδα Founders Nation που φέρνει κοντά επιχειρηματίες start-up εταιριών, ως «επιχειρηματίας που αναζητά συνεργάτη για ένα νέο εγχείρημα».
Στην ιστοσελίδα αυτή συμμετείχε και η εταιρεία που ίδρυσαν πρώην αξιωματικοί των επίλεκτων δυνάμεων του Ισραήλ, Mamram Association, προκειμένου να εντοπίζουν «αστέρια» στην επιστήμη των υπολογιστών.

Έρευνα

Οι αρχές του Όσλο ανακοίνωσαν θορυβημένες με τις αποκαλύψεις και την Παρασκευή 20/9 «ξεκίνησαν έρευνες για όλες τις πληροφορίες σχετικά με την σκοτεινή δράση του Νορβηγού Jose».
Ο εκπρόσωπος των αρχών Unni Grøndal πρόσθεσε: «Δεν υπάρχει καμία ένδειξη ότι ο Νορβηγός κ. Jose γνώριζε πως οι συσκευές προορίζονταν εναντίον της Hezbollah, αλλά θα διερευνηθεί.
Γνωρίζουμε τις πληροφορίες, αλλά δεν έχουμε κανένα σχόλιο για το θέμα προς το παρόν».
Ο ουγγρικός ιστότοπος Telex μετέδωσε ότι τους τηλεειδοποιητές που εξερράγησαν στον Λίβανο ενδέχεται να τους είχε αγοράσει η βουλγαρική εταιρεία Norta Global Ltd από την ταϊβανέζικη εταιρεία Gold Apollo και όχι από την ουγγρική εταιρεία BAC Consulting, που φαίνεται, σύμφωνα με αποκάλυψη των NYT, να είναι εταιρεία-κέλυφος.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η BAC Consulting, εγγεγραμμένη στα μητρώα επιχειρήσεων της Βουδαπέστης, φαίνεται να ενήργησε μόνο ως μεσάζων, διευκολύνοντας τη συμφωνία με την ταϊβανέζικη εταιρεία, ενώ η Norta Global Ltd με έδρα τη Σόφια συμμετείχε άμεσα στην προμήθεια των τηλεειδοποιητών. Ο ιστότοπος Telex υποστηρίζει ότι η Norta Global Ltd "οργάνωσε την παράδοση και πούλησε" τους τηλεειδοποιητές στη Χεζμπολάχ.
Σε μια παράλληλη εξέλιξη, η Κρατική Υπηρεσία Εθνικής Ασφάλειας της Βουλγαρίας απάντησε στα ουγγρικά δημοσιεύματα ότι η βουλγαρική εταιρεία δεν εμπλέκεται.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης