Τελευταία Νέα
Διεθνή

Kεραυνοί Zakharova για την σιωπή της Δύσης στο σαμποτάζ στους Nord Stream - «Η Ρωσία θα αποκαλύψει την αλήθεια»

Kεραυνοί Zakharova για την σιωπή της Δύσης στο σαμποτάζ στους Nord Stream - «Η Ρωσία θα αποκαλύψει την αλήθεια»
Οι δυτικές χώρες συνεχίζουν να αρνούνται πεισματικά να συνεργαστούν με τη ρωσική πλευρά, εξακολουθούν να εξαπατούν τόσο τη διεθνή κοινότητα στο σύνολό της όσο και τους πολίτες τους ιδιαίτερα, χωρίς να δίνουν σαφείς απαντήσεις, είπε η Zakharova
Οι χώρες της Δύσης εξακολουθούν να αρνούνται την συνεργασία με τη Ρωσία στη διερεύνηση των επιθέσεων στους αγωγούς φυσικού αερίου Nord Stream, δήλωσε την Παρασκευή 20/9 η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Maria Zakharova.
«Οι δυτικές χώρες συνεχίζουν να αρνούνται πεισματικά να συνεργαστούν με τη ρωσική πλευρά, εξακολουθούν να εξαπατούν τόσο τη διεθνή κοινότητα στο σύνολό της, όσο και τους πολίτες τους ιδιαίτερα, χωρίς να δίνουν σαφείς απαντήσεις», είπε η Zakharova στους δημοσιογράφους, προσθέτοντας ότι όλα τα αιτήματα από τη Μόσχα έχουν γίνει δεκτά, αλλά αγνοήθηκε.

Η Ρωσία σκοπεύει να ολοκληρώσει την έρευνα για τις τρομοκρατικές επιθέσεις και θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να διασφαλίσει ότι «η αλήθεια θα γίνει δημόσια γνωστή», επέμεινε η εκπρόσωπος.

«Μεταξύ των επόμενων βημάτων είναι μια συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για το σαμποτάζ στους ρωσικούς αγωγούς φυσικού αερίου, που έχει προγραμματιστεί για τις 26 Σεπτεμβρίου», είπε η Zakharova.
Οι αγωγοί φυσικού αερίου Nord Stream και Nord Stream 2, που κατασκευάστηκαν για την παράδοση φυσικού αερίου κάτω από τη Βαλτική Θάλασσα από τη Ρωσία στην Ευρώπη, συγκλόνισαν εκρήξεις τον Σεπτέμβριο του 2022.
Η Ρωσική Γενική Εισαγγελία ξεκίνησε έρευνα για τις εκρήξεις ως πράξη διεθνούς τρομοκρατίας.
Η Ρωσία έχει επανειλημμένα ζητήσει πληροφορίες για τις εκρήξεις, αλλά δεν έχει λάβει τίποτα, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Dmitri Peskov.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης