Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σουηδός καθηγητής: Η ετικέτα «παραπληροφόρηση» χρησιμοποιείται για τον περιορισμό της ελευθερίας του λόγου

Σουηδός καθηγητής: Η ετικέτα «παραπληροφόρηση» χρησιμοποιείται για τον περιορισμό της ελευθερίας του λόγου

Οι αυτοαποκαλούμενοι «φύλακες παραπληροφόρησης» που προσφέρουν βοήθεια στα μέσα ενημέρωσης και τις επιχειρήσεις για την επίλυση της «παραπληροφόρησης» στην πραγματικότητα έχουν ακτιβιστικές ατζέντες

Σχετικά Άρθρα
Οι αρχές της ελευθερίας του λόγου υπονομεύονται στην ΕΕ και «αναδύονται τυραννικές τάσεις μεταξύ των πολιτικών ηγετών τόσο στον Τύπο όσο και στα πανεπιστήμια», γράφει σε ένα άρθρο ο Inger Enkvist, επίτιμος καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Lund.

Στους Epoch Times, ο Enkvist τονίζει:

Η ελευθερία του λόγου είναι μια από τις πιο πολύτιμες ελευθερίες στον δυτικό κόσμο, ίσως η πιο πολύτιμη.
Ωστόσο, υπάρχουν τώρα διάφορες επιθέσεις κατά της ελευθερίας του λόγου, συχνά με το πρόσχημα της αντιμετώπισης της παραπληροφόρησης.
Ενώ γιορτάζει την ελευθερία του λόγου ως μέρος μιας δημοκρατικής κοινωνίας, η Δύση εμπλέκεται όλο και περισσότερο σε μια μορφή «ήσυχης λογοκρισίας», λέει ο Enkvist.
Η επισήμανση απόψεων ή ιδεών που αμφισβητούν το κατεστημένο της εξουσίας ως «παραπληροφόρηση» είναι ένας τρόπος περιορισμού μιας ελεύθερης και ανοιχτής συζήτησης και ένας τρόπος που χρησιμοποιείται με ολοένα και πιο επιθετικό τρόπο.
Οι αυτοαποκαλούμενοι «φύλακες παραπληροφόρησης» που προσφέρουν βοήθεια στα μέσα ενημέρωσης και τις επιχειρήσεις για την επίλυση της «παραπληροφόρησης» στην πραγματικότητα έχουν ακτιβιστικές ατζέντες, λέει ο Enkvist.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης