Τελευταία Νέα
Διεθνή

«Κόκκινες γραμμές, τέλος» - Το Ισραήλ κηρύσσει κι επίσημα ανοιχτό πόλεμο στον Λίβανο και τη Hezbollah

«Κόκκινες γραμμές, τέλος» - Το Ισραήλ κηρύσσει κι επίσημα ανοιχτό πόλεμο στον Λίβανο και τη Hezbollah
«Κάθε μέλος της Hezbollah ή οποιασδήποτε άλλης εχθρικής δύναμης βόρεια των συνόρων του Ισραήλ είναι πλέον νόμιμος στόχος» δηλώνει ο σύμβουλος του Netanyahu
Το Ισραήλ αναβάθμισε το αντιπαράθεσης με το κίνημα της Hezbollah του Λιβάνου σε επίπεδα, όπου δεν υπάρχουν πλέον «κόκκινες γραμμές», δήλωσε ο Dmitry Gendelman, σύμβουλος του γραφείου του πρωθυπουργού Benjamin Netanyahu.
«Αφού έφερε εις πέρας την ασφαλή επιστροφή των κατοίκων του Βορρά στα σπίτια τους στους στόχους του πολέμου, το Ισραήλ πέρασε σε ένα νέο επίπεδο αντιπαράθεσης», έγραψε ο πολιτικός.
Σύμφωνα με τον ίδιο, οι παλιές κόκκινες γραμμές δεν υπάρχουν πλέον και κάθε μέλος της Hezbollah ή οποιασδήποτε άλλης εχθρικής δύναμης βόρεια των συνόρων του Ισραήλ είναι πλέον νόμιμος στόχος.
Ο Gendelman σημείωσε ότι οι ριζοσπάστες δεν θα εγκαταλείψουν την επίθεση στο Ισραήλ.
Και αυτό είναι που θα τους καταστρέψει.
Όπως μετέδωσαν νωρίτερα αραβικά και διεθνή ΜΜΕ, τουλάχιστον πέντε παιδιά σκοτώθηκαν σε αεροπορική επιδρομή των IDF στη Βηρυτό στον Λίβανο στις 20 Σεπτεμβρίου.
Η επίθεση είχε στόχο ένα διαμέρισμα σε ένα κτίριο κατοικιών στην περιοχή Jamus στα νότια προάστια της Βηρυτού.
Πολλά πολυώροφα κτίρια κατοικιών υπέστησαν σοβαρές ζημιές.
Το Στρατιωτικό Ραδιόφωνο Galei Tzahal μετέδωσε ότι στόχος της ισραηλινής αεροπορικής επιδρομής στη Βηρυτό ήταν ο επικεφαλής της διοίκησης ειδικών επιχειρήσεων της Χεζμπολάχ, Ibrahim Aqil.
Οι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις (IDF) ανέφεραν στη συνέχεια ότι ο Λίβανος εκτόξευσε περίπου 140 οβίδες σε βόρειες περιοχές της χώρας.
Η ισραηλινή αντιαεροπορική άμυνα αναχαίτισε αρκετές από τις οβίδες και ορισμένα από τα πυρομαχικά προσγειώθηκαν σε ανοιχτές περιοχές, ανέφεραν οι IDF.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης