Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οι ΗΠΑ ανακοινώνουν νέο πακέτο στρατιωτικής βοήθειας 375 εκατ. δολαρίων για την Ουκρανία

Οι ΗΠΑ ανακοινώνουν νέο πακέτο στρατιωτικής βοήθειας 375 εκατ. δολαρίων για την Ουκρανία
Ενδέχεται να υπάρχουν προβλήματα με τις παραδόσεις όπλων και εξοπλισμού στην Ουκρανία λόγω ελλείψεων στις αμερικανικές αποθήκες
Οι Ηνωμένες Πολιτείες αναμένεται να ανακοινώσουν ένα πακέτο στρατιωτικής βοήθειας 375 εκατομμυρίων δολαρίων στην Ουκρανία την επόμενη εβδομάδα, ανέφερε το Reuters, επικαλούμενο πηγές από την αμερικανική κυβέρνηση.
Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων, το νέο πακέτο θα περιλαμβάνει περιπολικά σκάφη, πρόσθετα πυρομαχικά για πυραυλικά συστήματα (HIMARS), βλήματα πυροβολικού 155 και 105 χιλιοστών, ανταλλακτικά και άλλα όπλα.
Το CNN ανέφερε νωρίτερα ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες αναμένεται να ανακοινώσουν ένα νέο πακέτο στρατιωτικής βοήθειας μεγάλης κλίμακας για την Ουκρανία την επόμενη εβδομάδα.
Ωστόσο, ενδέχεται να υπάρχουν προβλήματα με τις παραδόσεις όπλων και εξοπλισμού στην Ουκρανία λόγω ελλείψεων στις αμερικανικές αποθήκες.
Σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό το νέο πακέτο αναμένεται να είναι πολύ μεγαλύτερο από τα προηγούμενα.
Στις αρχές Σεπτεμβρίου, το πακέτο βοήθειας της Ουάσιγκτον ανερχόταν σε 250 εκατομμύρια δολάρια.
Στις 24 Απριλίου, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Joe Biden υπέγραψε μία σειρά νομοσχεδίων που ενέκρινε το Κογκρέσο, ύψους 95 δισεκατομμυρίων δολαρίων και περιελάμβαναν περίπου 61 δισεκατομμύρια για την Ουκρανία και 26 δισ. για την υποστήριξη του Ισραήλ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης