Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ασταμάτητοι οι Ρώσοι – Εξοπλίζουν όλα τα πολεμικά τους πλοία με τηλεκατευθυνόμενα όπλα Narval, τα βαριά πολυβόλα κάνουν τη διαφορά

Ασταμάτητοι οι Ρώσοι – Εξοπλίζουν όλα τα πολεμικά τους πλοία με τηλεκατευθυνόμενα όπλα Narval, τα βαριά πολυβόλα κάνουν τη διαφορά

Το Narval έχει σχεδιαστεί για εγκατάσταση σε ελαφρά σκάφη με εκτόπισμα έως 20 τόνους ως κύριο ή βοηθητικό οπλικό σύστημα

Ο ρωσικός στόλος της Μαύρης Θάλασσας έλαβε την πρώτη παρτίδα τηλεκατευθυνόμενων όπλων Narval για βαριά πολυβόλα.
Αυτό ανέφερε η υπηρεσία Τύπου της ρωσικής κρατικής εταιρείας Rostec.
Η ρωσική NPO Electromashina, μέρος της εταιρείας Uralvagonzavod, παρέδωσε την πρώτη σειριακή παρτίδα μονάδων μάχης Narval για εγκατάσταση σε σκάφη του Στόλου της Μαύρης Θάλασσας που σταθμεύουν στη Σεβαστούπολη.
Αυτή η ενότητα παρουσιάστηκε στο κοινό το 2023 και μόλις πρόσφατα ολοκλήρωσε τις κρατικές δοκιμές σε ένα από τα σκάφη.
«Το όπλο κατασκευάστηκε σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα.
Η πολλά υποσχόμενη μονάδα διαφέρει από το βασικό μοντέλο σε ένα ευρύ φάσμα λειτουργιών και βελτιωμένων χαρακτηριστικών», δήλωσαν οι κατασκευαστές.
Ως αποτέλεσμα της αναβάθμισης, η έκδοση που υιοθετήθηκε αναφέρεται ότι έχει μια νέα απεικόνιση θερμική, με υψηλότερη ανάλυση και βελτιωμένη μονάδα ελέγχου και μονάδα υπολογιστών.
Επιπλέον, η βάση του συστήματος έχει γίνει πιο ασφαλής.

Bez-imivmeni-1.jpg

Το Narval έχει σχεδιαστεί για εγκατάσταση σε ελαφρά σκάφη με εκτόπισμα έως 20 τόνους ως κύριο ή βοηθητικό οπλικό σύστημα.
Η μονάδα παρέχει αναζήτηση και εμπλοκή ελαφρά θωρακισμένων, επιφανειακών και χαμηλών αεροπορικών στόχων.
Στις φωτογραφίες είναι εξοπλισμένο με πολυβόλο KORD 12,7×108 χλστ.
Παρά το γεγονός ότι είναι τοποθετημένο σε εξέδρα, διατηρεί τη δυνατότητα χειροκίνητου χειρισμού και τους απαραίτητους ελέγχους.
Για να διασφαλιστεί η ακριβής πυρκαγιά σε ένα σκάφος, η μονάδα είναι εξοπλισμένη με αποστασιόμετρο λέιζερ, οπτικό σύστημα με κανάλι θερμικής απεικόνισης και γυροσκοπικό σύστημα σταθεροποίησης που αντισταθμίζει την ταλάντευση της πλατφόρμας στο νερό.
Οι κατασκευαστές σημείωσαν ότι εργάζονταν ενεργά για τον επανεξοπλισμό άλλων σκαφών του στόλου της Μαύρης Θάλασσας.
Από την Παρασκευή (20/9/2024), τα περισσότερα πλοία του ρωσικού στόλου, ειδικά τα μεγάλα πλοία, δεν διαθέτουν επαρκές πυροβολικό για να αμυνθούν από drones.
Οι Ρώσοι ναυτικοί προσπάθησαν να το αντισταθμίσουν έχοντας πληρώματα σε υπηρεσία με ελαφρά φορητά όπλα, κάτι που όμως δεν έσωσε το αποβατικό πλοίο Caesar Kunikov.
Τον περασμένο μήνα, ο Στόλος Κασπίας του Ρωσικού Ναυτικού ανέλαβε την ανάθεση μιας νέας κορβέτας Project 22800, της Amur.

 

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης