Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ανταλλαγή πυρών μεταξύ Trump και Εβραίων στις ΗΠΑ: Το σχόλιο Trump που «άναψε φωτιές»!

Ανταλλαγή πυρών μεταξύ Trump και Εβραίων στις ΗΠΑ: Το σχόλιο Trump που «άναψε φωτιές»!
Πυρά από Εβραϊκές κοινότητες των ΗΠΑ κατά Trump
Σε ανταλλαγή φραστικών πυρών οδήγησε το σχόλιο του υποψήφιου των Ρεπουμπλικάνων Donald Trump ότι αν χάσει τις εκλογές θα ευθύνονται οι Αμερικανοεβραίοι που δεν τον υποστήριξαν όσο θα έπρεπε.
Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ και υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων Donald Trump καταγγέλθηκε την Παρασκευή από εξέχουσες εβραϊκές οργανώσεις, τον Λευκό Οίκο και την ομάδα της Kamala Harris όταν υποστήριξε δύο φορές σε ξεχωριστές εκδηλώσεις για την καταπολέμηση του αντισημιτισμού και την υποστήριξη του Ισραήλ, ότι οι Αμερικανοεβραίοι θα είναι η κύρια αιτία πιθανής εκλογικής του ήττας, αν δεν τον υποστηρίξουν περισσότεροι, επισημαίνουν οι Times of Israel.
«Το να κατηγορείς προληπτικά τους Αμερικανοεβραίους για την πιθανή ήττα σου στις εκλογές δεν βοηθάει τους Αμερικανοεβραίους», υποστήριξε ο Jonathan Greenblatt, Διευθύνων Σύμβουλος της Anti-Defamation League.
«Αυξάνει την αίσθηση της αποξένωσής τους σε μια δύσκολη στιγμή όταν οι δεξιοί εξτρεμιστές και οι αριστεροί αντισιωνιστές δαιμονοποιούν και συκοφαντούν συνεχώς τους Εβραίους.
Αυτό συμβαίνει στις πανεπιστημιουπόλεις, σε δημόσιους χώρους, παντού.
Υπάρχουν απειλές από όλες τις πλευρές».

Προειδοποίησε περαιτέρω ότι τα σχόλια του Trump «πιθανότατα θα πυροδοτήσουν περισσότερη εχθρότητα και θα τροφοδοτήσουν περαιτέρω μια ήδη κακή κατάσταση».

Η Αμερικανική Εβραϊκή Επιτροπή καταδίκασε επίσης τον ισχυρισμό του Trump. «Το να βάζεις κάποιον να λέει «χάσαμε εξαιτίας των Εβραίων» είναι εξωφρενικό και επικίνδυνο.
Χιλιάδες χρόνια ιστορίας έχουν δείξει ότι όταν γίνονται αποδιοπομπαίοι τράγοι οι Εβραίοι μπορεί να έχουμε αντισημιτικό μίσος και βία», είπε η υποστήριξε.
«Διχαστική ρητορική όπως αυτή δεν έχει θέση στην πολιτική», πρόσθεσε.
«Το να διαλύεις τη χώρα και να βάλεις τις κοινότητες σε αντιπαλότητα μεταξύ τους –από μικρότητα, φόβο και εγωισμό– είναι το αντίθετο από αυτό που αξίζει στον αμερικανικό λαό», δήλωσε στους Times of Israel ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Andrew Bates.
Ένας εκπρόσωπος της εκστρατείας της Harris κατήγγειλε με παρόμοιο τρόπο τον Trump.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης