Τελευταία Νέα
Διεθνή

H Ρωσία προειδοποιεί το ΝΑΤΟ: Πάρτε σοβαρά τα λόγια του Putin, δεν θα υπάρξουν άλλα – Ο Stoltenberg θα πληρώσει την απερισκεψία του

H Ρωσία προειδοποιεί το ΝΑΤΟ: Πάρτε σοβαρά τα λόγια του Putin, δεν θα υπάρξουν άλλα – Ο Stoltenberg θα πληρώσει την απερισκεψία του
Το ύστατο μήνυμα της Ρωσίας στο ΝΑΤΟ και τη Δύση σχετικά με τη χρήση δυτικών όπλων μεγάλης εμβέλειας από τους Ουκρανούς για χτυπήματα βαθιά στη Ρωσία
Η Δύση έχει «εμμονή» με την ιδέα να διεξάγει πόλεμο κατά της Ρωσίας έως ότου η Ουκρανία ξεμείνει από άνδρες, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Dmitry Peskov.
Σχολίασε έτσι την πρόσφατη δήλωση του Γενικού Γραμματέα του ΝΑΤΟ Jens Stoltenberg ότι δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας σχετικά με τη χρήση δυτικών όπλων για χτυπήματα βαθιά μέσα στη Ρωσία.
«Έχουν εμμονή με την ιδέα να μας πολεμήσουν μέχρι τον τελευταίο Ουκρανό.
Αυτή η εμμονή εκδηλώνεται διαφορετικά, ανάλογα με το άτομο. Με τον Stoltenberg, συμβαίνει έτσι», είπε ο Peskov.
Ο Peskov είπε ότι υπάρχουν άνθρωποι με «νηφάλια σκέψη» στη Δύση που αναλύουν και κατανοούν τις προειδοποιήσεις του Ρώσου προέδρου Vladimir Putin σχετικά με την απάντηση σε επιδρομές μεγάλης εμβέλειας
«Υπάρχουν ακόμη νηφάλιοι άνθρωποι που αναλύουν αυτά τα λόγια του προέδρου μας με τη δέουσα προσοχή και καταλαβαίνουν τι πραγματικά σημαίνουν», σημείωσε σε τηλεοπτική του συνέντευξη.

Λυσασσμένες αφηγήσεις

Ο Peskov εξέφρασε τη λύπη του που πολλοί στην Ευρώπη συμμερίζονται την απερίσκεπτη σκέψη του Stoltenberg ότι δεν υπάρχει λόγος να φοβόμαστε τη χρήση δυτικών όπλων για χτυπήματα βαθιά μέσα στη Ρωσία.
«Δυστυχώς, νομίζω ότι τη στάση του συμμερίζονται πάρα πολλοί άνθρωποι στην Ευρώπη.
Έχουμε ακούσει πολλές λυσσασμένες αφηγήσεις από την Ευρώπη ότι δεν υπάρχει λόγος να φοβόμαστε τη Ρωσία ή τον Putin και δεν χρειάζεται να τους λαμβάνουμε στα σοβαρά» πρόσθεσε.
Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου δήλωσε ότι η Ρωσία δεν βλέπει εναλλακτική στη νίκη της στην ειδική στρατιωτική επιχείρηση.
«Ιστορικά, ποτέ δεν υπήρχαν άλλες εναλλακτικές λύσεις για τη Ρωσία.
Δεν υπάρχει εναλλακτική λύση στη νίκη μας ούτε τώρα», τόνισε.
«Ένας πόλεμος βρίσκεται σε εξέλιξη.
Είναι σε πόλεμο μαζί μας. Είναι σε πόλεμο μαζί μας συλλογικά.
Έχουμε έναν συλλογικό εχθρό απέναντί μας.
Λένε ανοιχτά ότι στόχος τους είναι να νικήσουν στρατηγικά και τακτικά τη Ρωσία» επισήμανε.
«Αυτό μας υποχρεώνει να αντιμετωπίσουμε αυτή τη θέση τους πολύ σοβαρά, να ευθυγραμμίσουμε τις ενέργειές μας με αυτόν τον κίνδυνο και να συνεχίσουμε την ειδική στρατιωτική επιχείρηση για να πετύχουμε όλους τους στόχους μας, να εκπληρώσουμε όλα μας τα καθήκοντα και να πετύχουμε μόνοι μας τη νίκη», κατέληξε στις δηλώσεις του ο Peskov.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης