Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αίγυπτος: Κίνδυνος για εκτεταμένο πόλεμο Ισραήλ με Hezbollah – Αρνητικές επιπτώσεις στην κατάπαυση πυρός στη Γάζα

Αίγυπτος:  Κίνδυνος για εκτεταμένο πόλεμο Ισραήλ με Hezbollah – Αρνητικές επιπτώσεις στην κατάπαυση πυρός στη Γάζα
Το Κατάρ, η Αίγυπτος και οι Ηνωμένες Πολιτείες προσπάθησαν εδώ και μήνες να εξασφαλίσουν μια συμφωνία κατάπαυσης του πυρός και απελευθέρωσης ομήρων στη Γάζα
Ο υπουργός Εξωτερικών της Αιγύπτου Badr Abdelatty προειδοποιεί για τον κίνδυνο ενός εκτεταμένου περιφερειακού πολέμου καθώς οι μάχες μεταξύ του Ισραήλ και της Hezbollah του Λιβάνου εντείνονται, προσθέτοντας ότι η κλιμάκωση έχει «αρνητικά επηρεάσει» τις συνομιλίες για την εκεχειρία ομηρίας στη Γάζα.
«Υπάρχει μεγάλη ανησυχία για… την πιθανότητα κλιμάκωσης στην περιοχή που οδηγεί σε έναν ολοκληρωτικό περιφερειακό πόλεμο», επισήμανε την Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου στο Γαλλικό Πρακτορείο στα κεντρικά γραφεία του ΟΗΕ, ενόψει της ετήσιας συγκέντρωσης των παγκόσμιων ηγετών.
«Αλλά η Αίγυπτος, μαζί με το Κατάρ και τις Ηνωμένες Πολιτείες, έχει πλήρη αποφασιστικότητα και δέσμευση να συνεχίσει» τις προσπάθειες για να μεσολαβήσει για μια συμφωνία εκεχειρίας, λέει.
Το Κατάρ, η Αίγυπτος και οι Ηνωμένες Πολιτείες προσπάθησαν εδώ και μήνες να εξασφαλίσουν μια συμφωνία κατάπαυσης του πυρός και απελευθέρωσης ομήρων στη Γάζα, κάτι που οι διπλωμάτες έχουν επανειλημμένα δηλώσει ότι θα βοηθήσει στην ηρεμία των περιφερειακών εντάσεων.
«Όλα τα στοιχεία της συμφωνίας είναι έτοιμα», λέει ο Abdelatty. «Το πρόβλημα είναι η έλλειψη πολιτικής βούλησης από την ισραηλινή πλευρά», προσθέτει.
Ο Abdelatty κατηγορεί επίσης τις «προκλητικές πολιτικές» του Ισραήλ για τις εντεινόμενες μάχες με τη Hezbollah στον Λίβανο, η οποία επιτίθεται στο Ισραήλ από τις 8 Οκτωβρίου σε μια εκστρατεία υποστήριξης των Παλαιστινίων στη Γάζα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης