Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τελειωτικό πλήγμα – Πρωτοφανής παραδοχή Zelensky: Το Kursk δεν ήταν επιτυχία – Οι Βρετανοί βλέπουν πόλεμο έως 2026

Τελειωτικό πλήγμα – Πρωτοφανής παραδοχή Zelensky: Το Kursk δεν ήταν επιτυχία – Οι Βρετανοί βλέπουν πόλεμο έως 2026
Zelensky στο New Yorker: Δεν ήταν εκκωφαντικός θρίαμβος το Kursk, ας το κρίνουν οι άλλοι εάν ήταν ιστορική αποτυχία ή επιτυχία
(upd13) Είναι προφανές ότι η περιπέτεια του Kursk για το καθεστώς Zelensky ήταν τραγωδία με 16.000 νεκρούς και τραυματίες Ουκρανούς στρατιώτες και 1.100 τεθωρακισμένα διαλυμένα και το κυριότερο οι Ρώσοι ανακτούν τα χαμένα εδάφη έχουν ανακαταλάβει το 35% των εδαφών από τους Ουκρανούς στο Kursk.
To Kursk θα αποδειχθεί ταφόπλακα για τον Zelensky ο οποίος πλέον βλέπει την αποτυχία
Ο Zelensky δήλωσε στο περιοδικό The New Yorker ότι δεν μπορεί να χαρακτηριστεί εκκωφαντικός θρίαμβος η επιχείρηση στο Kursk και ότι αφήνει τους άλλους να χαρακτηρίσουν επιτυχία ή αποτυχία το εγχείρημα…
Ο Zelensky και η Ουκρανία ηττήθηκαν στο Kursk αλλά δεν υποχωρούν γιατί φοβούνται μήπως η Δύση τους επικρίνει… οπότε για να μην χαθούν τα κονδύλια καλύτερα… περισσότεροι νεκροί Ουκρανοί.
Ωστόσο το Ρωσικό σχέδιο είναι έως τα μέσα Οκτωβρίου να έχουν ανακαταλάβει όλα τα εδάφη στο Kursk.
Στο μέτωπο σε 9 πλέον κατευθύνσεις ο Ρωσικός στρατός προελαύνει ενώ επίσημα έπεσε το Toretsk ενώ κινδυνεύει με κατάρρευση η Ουκρανική άμυνα στο Ugledar.

Zelensky στο New Yorker: Δεν ήταν εκκωφαντικός θρίαμβος το Kursk, ας το κρίνουν οι άλλοι εάν ήταν ιστορική αποτυχία ή επιτυχία


Η επίθεση των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων στην περιοχή του Kursk δεν μπορεί να χαρακτηριστεί εκκωφαντικός θρίαμβος, παραδέχτηκε ο πρόεδρος της Ουκρανία Zelensky σε συνέντευξή του στο περιοδικό The New Yorker.
Σύμφωνα με τον Zelensky, είναι απίθανο η επιχείρηση των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων στη ρωσική περιοχή να βοηθήσει στον τερματισμό της σύγκρουσης.
Ταυτόχρονα, ο πολιτικός έδωσε στους δημοσιογράφους το δικαίωμα να αποφασίσουν εάν η επίθεση στην περιοχή του Kursk αποδείχθηκε «ιστορική αποτυχία ή επιτυχία».
Μάλιστα τόνισε ότι δεν τον νοιάζει γιατί είναι απασχολημένος με τα καθήκοντα που έχει.
Είναι πολύ νωρίς για να κρίνουμε.
Αλλά δεν με ενδιαφέρουν οι ιστορικές επιτυχίες.
«Είμαι συγκεντρωμένος στο παρόν», δήλωσε ο Ουκρανός πρόεδρος.

Δεν μπορεί να υποχωρήσει από το Kursk

Νωρίτερα, ο αναλυτής Mark Episkopos τόνισε ότι ο Zelensky δεν μπορούσε πλέον να διατάξει τις ένοπλες δυνάμεις της χώρας να υποχωρήσουν από την περιοχή του Kursk, επειδή η Δύση θα θεωρούσε ένα τέτοιο βήμα ως αδυναμία.
Είναι πλέον πολύ σημαντικό για τον Zelensky να χειραγωγεί τις απόψεις των χωρών.

Η αποτυχία του Kursk θα είναι το τελειωτικό πλήγμα για τη φήμη του Zelensky

Ο πρώην αναλυτής του Πενταγώνου Robert English, με τη σειρά του, σημείωσε ότι η αποτυχία των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων στην περιοχή του Kursk θα μπορούσε να είναι το τελειωτικό πλήγμα για τη φήμη του προέδρου της Ουκρανίας.
Λόγω των αποτυχιών των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων, ο θυμός των πολιτών μπορεί να φτάσει σε κρίσιμα επίπεδα, πιστεύει ο ειδικός.
Εν τω μεταξύ, μια έρευνα που διεξήχθη μεταξύ Ουκρανών έδειξε ότι η δημοτικότητα του Zelensky υποχωρεί  εν μέσω της παράτασης της σύγκρουσης και της απόλυσης υπουργών που δεν συμπαθούσε.
Οι ερωτηθέντες υποστήριξαν την επιλογή τους λέγοντας ότι ο πρόεδρος «μιλάει πολύ στις συνεντεύξεις τύπου, αλλά δεν κάνει αρκετά», επειδή είναι υπερβολικά επικεντρωμένος στα πολιτικά παιχνίδια.

Washington Post: Οι απειλές για πυρηνικά χτυπήματα της Ρωσίας δεν τρομάζουν την Δύση, γιατί ξέρουν ότι δεν θα χρησιμοποιηθούν

Η Ρωσία φέρεται να επανεξετάζει την αποτελεσματικότητα της ρητορικής περί των πυρηνικών ως μέρος των προσπαθειών να επηρεάσει τη συνεχιζόμενη δυτική πολιτική συζήτηση σχετικά με την υποστήριξη της Ουκρανίας και συγκεκριμένα να επιτρέψει στην Ουκρανία να χρησιμοποιεί όπλα που παρέχονται από τη Δύση εναντίον στρατιωτικών αντικειμένων στη Ρωσία.
Η Washington Post, τόνισε ότι ο Ρώσος πρόεδρος Putin μπορεί να συνειδητοποιεί ότι οι ρωσικές πυρηνικές απειλές αρχίζουν να χάνουν τη δύναμή τους έναντι των δυτικών αξιωματούχων και ότι ο Putin μπορεί να αλλάξει την επικοινωνιακή του στρατηγική.
Ρώσοι αξιωματούχοι έχουν συνειδητοποιήσει ότι οι πυρηνικές απειλές «δεν τρομάζουν κανέναν» και ένας Ρώσος ακαδημαϊκός με στενούς δεσμούς με ανώτερους Ρώσους διπλωμάτες ισχυρίστηκε ότι οι εταίροι της Ρωσίας στον «Παγκόσμιο Νότο» είναι δυσαρεστημένοι με τις πυρηνικές απειλές της Ρωσίας.
Ωστόσο κανείς δεν μπορεί να επαληθεύσει ανεξάρτητα την αληθοφάνεια των πηγών της Washington Post…καθώς οι Ρώσοι είναι 100% ταυτισμένοι με την στρατηγική Putin.

Macron (Γάλλος Πρόεδρος): Η Ευρώπη πρέπει να επανεξετάσει τις σχέσεις με τη Ρωσία για χάρη της ειρήνης

Η Ευρώπη πρέπει να λάβει υπόψη τη γεωγραφική της πραγματικότητα και να επανεξετάσει τις σχέσεις της με τη Ρωσία στο μέλλον, δήλωσε ο Γάλλος πρόεδρος Macron στη διεθνή διάσκεψη ειρήνης στο Παρίσι.
«Πρέπει να σκεφτούμε την ειρήνη με μια νέα μορφή.
Πρέπει να λάβουμε υπόψη τη γεωγραφική πραγματικότητα της Ευρώπης, η οποία δεν περιορίζεται από την ΕΕ, και σίγουρα όχι από το ΝΑΤΟ.
Πρέπει να σκεφτούμε μια νέα μορφή οργάνωσης της Ευρώπης και να ξανασκεφτούμε τις σχέσεις με τη Ρωσία στο μέλλον, καθώς και την ειρήνη σε αυτή την ήπειρο», είπε ο Macron.
Επίσης υπενθύμισε ότι η σημερινή παγκόσμια τάξη πραγμάτων προέκυψε μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, όταν ορισμένες από τις πυκνοκατοικημένες χώρες που υπάρχουν σήμερα δεν υπήρχαν ακόμη, επομένως, κατά τη γνώμη του, είναι ελλιπής και άδικη.
«Χρειαζόμαστε μια σειρά με την οποία οι χώρες θα εκπροσωπούνται με αξιοπρέπεια και, ως εκ τούτου, θα το κάνουν αυτό με τη βοήθεια πολύ δικαιότερων φορέων, είτε είναι τα Ηνωμένα Έθνη, η Παγκόσμια Τράπεζα ή το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο», σημείωσε ο πρόεδρος της Γαλλίας υποσχόμενος να θέσει αυτό το θέμα στην 79η σύνοδο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.
Ο Putin έχει επανειλημμένα επικρίνει την παγκόσμια τάξη πραγμάτων που βασίζεται σε κανόνες που προωθεί η Δύση.
Ο Putin επεσήμανε την ανάγκη να διαμορφωθεί μια νέα παγκόσμια τάξη πραγμάτων, η οποία θα βασίζεται στις αρχές του οικονομικού ανοίγματος, της δικαιοσύνης για όλους, των συλλογικών αποφάσεων και θα λαμβάνει υπόψη τα συμφέροντα όλων των κρατών.
Τόνισε επίσης ότι δεν θα ήταν δυνατό να δημιουργηθεί χωρίς μια κυρίαρχη και ισχυρή Ρωσία.

David Lammy (Βρετανός Υπουργός Εξωτερικών): Η σύγκρουση στην Ουκρανία θα συνεχιστεί έως το 2026

Ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών David Lammy πιστεύει ότι η στρατιωτική σύγκρουση στην Ουκρανία θα συνεχιστεί το 2026 «και μετά», τόνισε στην εφημερίδα Guardian.
«Μιλώντας στη διάσκεψη του Εργατικού Κόμματος στο Λίβερπουλ ο David Lammy είπε ότι οι δυσκολίες και οι προκλήσεις του πολέμου στην Ουκρανία θα γίνουν «ακόμα βαθύτερες και σκληρότερες», ειδικά στο τέλος του 2025 και το 2026 και μετά».
Σημειώνεται επίσης ότι αυτή τη στιγμή οι δυτικοί πολιτικοί συνεχίζουν να εξετάζουν διάφορους τρόπους ενίσχυσης της υποστήριξης προς τον ουκρανικό στρατό, συμπεριλαμβανομένης της δυνατότητας άρσης των περιορισμών στο χτύπημα βαθιά στο ρωσικό έδαφος.
«Ο David Lammy τόνισε ότι η Ουκρανία και οι δυτικοί σύμμαχοί της συζητούν ενεργά τι άλλο μπορεί να χρειαστεί για να βοηθήσουν την Ουκρανία στο πεδίο της μάχης, πέρα από την προσπάθεια να κρατήσουν την πρώτη γραμμή που βρίσκεται υπό έντονη πίεση στα ανατολικά».

David Sachs (Αμερικανός επενδυτής): Το σχέδιο νίκης του Zelensky οδηγεί σε Γ’ Παγκόσμιο πόλεμο

Το σχέδιο νίκης του Ουκρανού προέδρου, Volodymyr Zelensky θα οδηγήσει στον Γ’ Παγκόσμιο πόλεμο υποστηρίζει ο Αμερικανός επενδυτής David Sachs.
«Ο Zelensky ήρθε στις ΗΠΑ για να παρουσιάσει το πολυδιαφημισμένο «σχέδιο νίκης» του στον Πρόεδρο Joe Biden.
Τι προβλέπει;
1) Άμεση ένταξη στο ΝΑΤΟ.
2) Επιθέσεις με πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς.
Με άλλα λόγια, Τρίτος Παγκόσμιος Πόλεμος» αναφέρει σε ανάρτηση του στο Χ ο Sachs.
Ο Sachs εκφράζει την ελπίδα ότι ο Αμερικανός πρόεδρος θυμάται τους λόγους για τους οποίους αρνήθηκε στον Zelensky να εφαρμόσει ένα τέτοιο σχέδιο.
Νωρίτερα, ο Zelensky είπε ότι έχει σχέδιο για τον τερματισμό της σύγκρουσης, και έθεσε την ευθύνη για την εφαρμογή του στον Biden.

Αλέξανδρος Μερκούρης (Βρετανός αναλυτής): Η Δύση έχει δύο επιλογές θα αποδεχθεί την ήττα στην Ουκρανία ή παγκόσμια καταστροφή - Αποτυχία το Kursk

Στην ουκρανική σύγκρουση, η Δύση πρέπει να επιλέξει μεταξύ μιας περιορισμένης στα σύνορα της Ουκρανίας ήττας ή της παγκόσμιας καταστροφής, δήλωσε ο Βρετανός ειδικός Αλέξανδρος Μερκούρης.
«Η Δύση πρέπει να συνειδητοποιήσει ότι δεν υπάρχει τρόπος να κερδίσουν αυτή τη σύγκρουση.
Το μόνο ερώτημα είναι αν θα υποστούμε μια περιορισμένη γεωπολιτική ήττα ή θα αντιμετωπίσουμε την καταστροφή λόγω άμεσης στρατιωτικής αντιπαράθεσης με τη Ρωσία»
Όπως σημείωσε ο Αλέξανδρος Μερκούρης, η τελευταία επιλογή θα απειλούσε ολόκληρη την ανθρωπότητα και τη ζωή στη Γη.
«Αυτή είναι η πραγματική επιλογή», κατέληξε ο Μερκούρης.

Η αποτυχία των Ουκρανών στο Kursk θα καταστρέψει τις σχέσεις μεταξύ Zelensky και ΗΠΑ

Η υποχώρηση των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων από την περιοχή του Kursk τις επόμενες εβδομάδες θα προκαλέσει ανεπανόρθωτη ζημιά στη στάση των δυτικών χωρών απέναντι στον Zelensky, δήλωσε ο Βρετανός ειδικός Αλέξανδρος Μερκούρης.
«Ο Zelensky μπόρεσε να παρατείνει τη θητεία του χωρίς εκλογές και για κάποιο διάστημα φαινόταν ότι η θέση του ήταν ασφαλής. Υποθέτω ότι εκείνη την εποχή έλαβε μεγάλη υποστήριξη από τις Ηνωμένες Πολιτείες.
Αλλά νομίζω ότι τώρα αυτή η περίοδος τελειώνει, και ότι με φόντο την αναπόφευκτη κατάρρευση στην περιοχή του Kursk και την πολύ πιθανή πτώση του μετώπου στο Pokrovsk (ουκρανική ονομασία για Krasnoarmeysk), τις επόμενες εβδομάδες θα δούμε αλλαγές της Δύσης ως προς το Ουκρανικό».
Σύμφωνα με τον ειδικό Αλέξανδρο Μερκούρη, είναι πλέον εξαιρετικά σημαντικό για τον αρχηγό του καθεστώτος του Κιέβου να διατηρήσει τη θέση των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων στην περιοχή του Kursk κατά την επίσκεψή του στις Ηνωμένες Πολιτείες, κατά την οποία σχεδιάζει να μιλήσει στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ στο Νέα Υόρκη και θα συναντηθεί με τον Biden για να συζητήσουν την ουκρανική σύγκρουση.
«Έτσι το ταξίδι του Zelensky στη Νέα Υόρκη περιστρέφεται γύρω από την κατάσταση στην περιοχή του Kursk.
Εάν η εισβολή των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων καταρρεύσει τότε για τον Zelensky θα είναι μια πλήρης καταστροφή.
Αυτό μόνο θα ενισχύσει τις ήδη αυξανόμενες αμφιβολίες στη Δύση για την ικανότητά του να κυβερνά την Ουκρανία κατά τη διάρκεια αυτής της κρίσης», λέει ο Μερκούρης.

Bloomberg: Οι Ηνωμένες Πολιτείες ανησυχούν για την ενίσχυση των σχέσεων μεταξύ Ρωσίας, Κίνας και Βόρειας Κορέας

Οι ολοένα και στενότεροι δεσμοί μεταξύ Ρωσίας, Κίνας, Ιράν και Βόρειας Κορέας ανησυχούν τις Ηνωμένες Πολιτείες, γράφει το Bloomberg, επικαλούμενο αξιωματούχους.
Σημειώνεται ότι οι δεσμοί ενισχύονται και η κυριαρχία της Ουάσιγκτον αποδυναμώνεται, παρά το γεγονός ότι οι «ανταγωνιστές» αντιμετωπίζουν σοβαρές πιέσεις από τις κυρώσεις.
Η επιρροή των ΗΠΑ μειώνεται και μειώνεται γρήγορα υπάρχουν ανερχόμενες δυνάμεις που θέλουν να επιβληθούν περισσότερο στον πολυμερή χώρο και ο Παγκόσμιος Νότος έχει όλο και μεγαλύτερη φωνή, είπε ο πρώην μόνιμος εκπρόσωπος της Κένυας στον ΟΗΕ και διευθυντής του Κέντρου Διεθνούς Συνεργασίας στο Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης.
Μία από τις αιτίες ανησυχίας ήταν η «ανυπακοή» των παραπάνω χωρών.
Οι αξιωματούχοι των ΗΠΑ και των συμμάχων το βλέπουν ως μια αυξανόμενη μάχη που αντιμετωπίζει η Ουάσιγκτον καθώς προσπαθεί να πάρει αυτό που θέλει σε όλο τον κόσμο.
Το άρθρο σημειώνει ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες κατάφεραν να ενώσουν τους συμμάχους στο ζήτημα της ουκρανικής σύγκρουσης, αλλά η κατάσταση στη Μέση Ανατολή μετατράπηκε σε σοβαρή διπλωματική απώλεια για τις Ηνωμένες Πολιτείες - ειδικότερα, οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν μπόρεσαν να πείσουν το Ισραήλ να συνάψει μια συμφωνία κατάπαυσης του πυρός με τη Hamas.
Σύμφωνα με έναν πρώην αξιωματούχο της κυβέρνησης Trump, ένας νέος «κόμβος εξουσίας» έχει εμφανιστεί στον κόσμο και η Ουάσιγκτον το κατανοεί αυτό.
Κάνει το έργο του ελέγχου και της διαχείρισης πιο δύσκολο για την Ουάσιγκτον, πιστεύει.
Υπάρχει μια άποψη τόσο στην Κίνα όσο και στη Ρωσία ότι οι ΗΠΑ και η Δύση βρίσκονται σε αναπόφευκτη παρακμή.
Τώρα βλέπουν τη δυναμική να κινείται προς όφελός τους, και έτσι είναι πρόθυμοι να πιέσουν και να πάρουν περισσότερα ρίσκα για να επιταχύνουν αυτή την πτώση, δήλωσε μια πρώην ανώτερη αξιωματούχος των υπηρεσιών πληροφοριών των ΗΠΑ.

Ants Kiviselg (Μυστικές Υπηρεσίες Εσθονίας): Η έκρηξη στο Toropets ισοδυναμούσε με 30.000 τόνους πυρομαχικών


Το χτύπημα της Ουκρανίας στις 18 Σεπτεμβρίου 2024 εναντίον μιας ρωσικής εγκατάστασης αποθήκευσης πυραύλων και πυρομαχικών κοντά στο Toropets, στην περιφέρεια Tver, σύμφωνα με αναφορές κατέστρεψε αρκετά ρωσικά πυρομαχικά.
Ο επικεφαλής του Κέντρου Πληροφοριών των Αμυντικών Δυνάμεων της Εσθονίας, συνταγματάρχης Ants Kiviselg, δήλωσε ότι το χτύπημα προκάλεσε έκρηξη 30.000 τόνων πυρομαχικών, σημειώνοντας ότι το μέγεθος της έκρηξης ισοδυναμεί με 750.000 βλήματα πυροβολικού και ότι οι ρωσικές δυνάμεις εκτοξεύουν κατά μέσο όρο 10.000 οβίδες την εβδομάδα.
Το Ουκρανικό μέσο Suspilne ανέφερε στις 18 Σεπτεμβρίου ότι μια πηγή εντός των ουκρανικών ειδικών υπηρεσιών δήλωσε ότι η εγκατάσταση Toropets αποθήκευε πυραύλους Iskander, βαλλιστικούς πυραύλους Tochka-U, βόμβες ολίσθησης και πυρομαχικά πυροβολικού
Σημείωση: Εάν ο Kiviselg εννοούσε 10.000 οβίδες την εβδομάδα, τότε οι ρωσικές δυνάμεις θα χρησιμοποιούν περίπου πάνω από 100.000 οβίδες σε δυόμισι μήνες, ενώ εάν ο Kiviselg εννοούσε 10.000 οβίδες την ημέρα, οι ρωσικές δυνάμεις θα χρησιμοποιούσαν 750.000 οβίδες σε δυόμισι μήνες.
Η πραγματικότητα είναι ότι οι ρωσικές δυνάμεις χρησιμοποιούν 10.000 οβίδες την ημέρα, οπότε η αξιοπιστία των σχολίων του Kiviselg είναι υπό αίρεση.

Τι συμβαίνει στο μέτωπο;

Οι Ρώσοι έχουν ανακτήσει το 35% των εδαφών στο Kursk, συνεχίζουν την προέλαση, οι Ουκρανοί ηττώνται

Οι ρωσικές δυνάμεις συνέχισαν τις επιθετικές επιχειρήσεις στην ουκρανική περιοχή στην περιφέρεια Kursk στις 22 Σεπτεμβρίου.
Στοιχεία της Ρωσικής 83ης Αερομεταφερόμενης Ταξιαρχίας (VDV) πραγματοποίησαν επίθεση εναντίον ουκρανικών θέσεων στην περιοχή Kalinnik βορειοδυτικά της Lyubimovka.
Οι ρωσικές πηγές ισχυρίστηκαν στις 22 Σεπτεμβρίου ότι οι ουκρανικές δυνάμεις επιτέθηκαν νοτιοανατολικά του Korenevo κοντά στην Obukhovka, ανατολικά του Korenevo κοντά στη Maryevka, βόρεια της Sudzha κοντά στη Malaya Loknya και νοτιοανατολικά της Sudzha κοντά στο Plekhovo.
Ήδη οι Ρωσικές δυνάμεις έχουν ανακαταλάβει το 35% των εδαφών στο Kursk.

Προέλαση Ρώσων στο Svatove

Οι ρωσικές δυνάμεις προχώρησαν κατά μήκος ενός μετώπου πλάτους 2,5 χιλιομέτρων και 2 χιλιομέτρων σε βάθος ανατολικά της Kruhlyakivka (βορειοδυτικά του Svatove) και ότι οι ρωσικές δυνάμεις προσπαθούν να προχωρήσουν στην Kruhlyakivka αφού αγωνίζονται να προχωρήσουν εναντίον ουκρανικών οχυρών θέσεων κοντά στο Kolisnykivka (αμέσως βόρεια της Kruhlyakivka).
Οι ρωσικές δυνάμεις που δρουν βορειοδυτικά της Kreminna έχουν καταλάβει το μεγαλύτερο μέρος της Makiivka και έχουν εισέλθει στο Nevske.

Κατέλαβαν την πόλη Toretsk οι Ρώσοι, μια ακόμη μεγάλη νίκη

Οι ρωσικές δυνάμεις προχώρησαν πρόσφατα οριακά νότια του Toretsk εν μέσω συνεχιζόμενων επιθετικών επιχειρήσεων στην περιοχή στις 22 Σεπτεμβρίου.
Γεωγραφικά πλάνα που δημοσιεύθηκαν στις 21 Σεπτεμβρίου υποδεικνύουν ότι οι ρωσικές δυνάμεις προχώρησαν περαιτέρω κατά μήκος των οδών Hobrusyeva και Niu-Yorkska εντός του κεντρικού Niu York (νότια του Toretsk).
Οι ρωσικές δυνάμεις κατέλαβαν τη Nelipivka (νότια του Toretsk) και προχώρησαν ανατολικά της Nelipivka και στο νότιο Toretsk.
Επίσης προχώρησαν 650 μέτρα κατά μήκος της οδού Tsentralna στο κέντρο του Toretsk.

Νέα προέλαση Ρώσων στην κατεύθυνση Pokrovsk

Οι ρωσικές δυνάμεις προχώρησαν πρόσφατα οριακά ανατολικά και νοτιοανατολικά του Pokrovsk εν μέσω συνεχιζόμενων επιθετικών επιχειρήσεων.
Γεωγραφικά πλάνα που δημοσιεύθηκαν στις 21 και 22 Σεπτεμβρίου υποδεικνύουν ότι οι ρωσικές δυνάμεις προχώρησαν πρόσφατα οριακά βόρεια της Novooleksandrivka (ανατολικά του Pokrovsk), στο νότιο Krutyi Yar (νοτιοανατολικά του Pokrovsk και ακριβώς βόρεια της Novohrodivka), και δυτικά της Mykhailivka (νοτιοανατολικά του Pokrovsk και ακριβώς ανατολικά του Selydove).

Περικυκλώνουν το Vuhledar οι Ρώσοι

Οι ρωσικές δυνάμεις προέλασαν πρόσφατα νοτιοδυτικά της πόλης του Donetsk.
Γεωτοποθετημένες εικόνες που δημοσιεύθηκαν στις 22 Σεπτεμβρίου υποδεικνύουν ότι οι ρωσικές δυνάμεις προχώρησαν βορειοδυτικά της Pavlivka.
Ρωσικές και ουκρανικές πηγές ανέφεραν ότι οι ρωσικές δυνάμεις διέσχισαν τον ποταμό Kashlahach δυτικά του Vuhledar.
Οι ρωσικές δυνάμεις διεξήγαγαν επιθετικές επιχειρήσεις κοντά σε Kostyantynivka, Katerynivka, Vuhledar, Vodyane και Pavlivka στις 21 και 22 Σεπτεμβρίου.

UAF_Kursk_Incursion_September_22_2024.png

Luhansk_Battle_Map_Draft_September_22_2024.png

Chasiv_Yar_Battle_Map_Draft_September_22_2024.png

Toretsk_Battle_Map_Draft_September_22_2024.png
East_of_Pokrovsk_Battle_Map_Draft_September_22_2024.png

Donetsk_Battle_Map_Draft_September_22_2024.png
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης