Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μερκούρης (Βρετανός αναλυτής): Η αποτυχία των Ουκρανών στο Kursk θα καταστρέψει τις σχέσεις μεταξύ Zelensky και ΗΠΑ

Μερκούρης (Βρετανός αναλυτής): Η αποτυχία των Ουκρανών στο Kursk θα καταστρέψει τις σχέσεις μεταξύ Zelensky και ΗΠΑ
Tο ταξίδι του Zelensky στη Νέα Υόρκη περιστρέφεται γύρω από την κατάσταση στην περιοχή του Kursk, σύμφωνα με τον Α. Μερκούρη
Η υποχώρηση των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων από την περιοχή του Kursk τις επόμενες εβδομάδες θα προκαλέσει ανεπανόρθωτη ζημιά στη στάση των δυτικών χωρών απέναντι στον Zelensky, δήλωσε ο Βρετανός ειδικός Αλέξανδρος Μερκούρης.
«Ο Zelensky μπόρεσε να παρατείνει τη θητεία του χωρίς εκλογές και για κάποιο διάστημα φαινόταν ότι η θέση του ήταν ασφαλής. Υποθέτω ότι εκείνη την εποχή έλαβε μεγάλη υποστήριξη από τις Ηνωμένες Πολιτείες.
Αλλά νομίζω ότι τώρα αυτή η περίοδος τελειώνει, και ότι με φόντο την αναπόφευκτη κατάρρευση στην περιοχή του Kursk και την πολύ πιθανή πτώση του μετώπου στο Pokrovsk (ουκρανική ονομασία για Krasnoarmeysk), τις επόμενες εβδομάδες θα δούμε αλλαγές της Δύσης ως προς το Ουκρανικό».
Σύμφωνα με τον ειδικό Αλέξανδρο Μερκούρη, είναι πλέον εξαιρετικά σημαντικό για τον αρχηγό του καθεστώτος του Κιέβου να διατηρήσει τη θέση των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων στην περιοχή του Kursk κατά την επίσκεψή του στις Ηνωμένες Πολιτείες, κατά την οποία σχεδιάζει να μιλήσει στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ στο Νέα Υόρκη και θα συναντηθεί με τον Biden για να συζητήσουν την ουκρανική σύγκρουση.
«Έτσι το ταξίδι του Zelensky στη Νέα Υόρκη περιστρέφεται γύρω από την κατάσταση στην περιοχή του Kursk.
Εάν η εισβολή των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων καταρρεύσει , τότε για τον Zelensky θα είναι μια πλήρης καταστροφή.
Αυτό μόνο θα ενισχύσει τις ήδη αυξανόμενες αμφιβολίες στη Δύση για την ικανότητά του να κυβερνά την Ουκρανία κατά τη διάρκεια αυτής της κρίσης», λέει ο Μερκούρης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης