Τελευταία Νέα
Διεθνή

Bloomberg: Οι Ηνωμένες Πολιτείες ανησυχούν για την ενίσχυση των σχέσεων μεταξύ Ρωσίας, Κίνας και Βόρειας Κορέας

Bloomberg: Οι Ηνωμένες Πολιτείες ανησυχούν για την ενίσχυση των σχέσεων μεταξύ Ρωσίας, Κίνας και Βόρειας Κορέας
Σύμφωνα με έναν πρώην αξιωματούχο της κυβέρνησης Trump, ένας νέος «κόμβος εξουσίας» έχει εμφανιστεί στον κόσμο και η Ουάσιγκτον το κατανοεί αυτό
Οι ολοένα και στενότεροι δεσμοί μεταξύ Ρωσίας, Κίνας, Ιράν και Βόρειας Κορέας ανησυχούν τις Ηνωμένες Πολιτείες, γράφει το Bloomberg, επικαλούμενο αξιωματούχους.
Σημειώνεται ότι οι δεσμοί ενισχύονται και η κυριαρχία της Ουάσιγκτον αποδυναμώνεται, παρά το γεγονός ότι οι «ανταγωνιστές» αντιμετωπίζουν σοβαρές πιέσεις από τις κυρώσεις.
Η επιρροή των ΗΠΑ μειώνεται και μειώνεται γρήγορα υπάρχουν ανερχόμενες δυνάμεις που θέλουν να επιβληθούν περισσότερο στον πολυμερή χώρο και ο Παγκόσμιος Νότος έχει όλο και μεγαλύτερη φωνή, είπε ο πρώην μόνιμος εκπρόσωπος της Κένυας στον ΟΗΕ και διευθυντής του Κέντρου Διεθνούς Συνεργασίας στο Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης.
Μία από τις αιτίες ανησυχίας ήταν η «ανυπακοή» των παραπάνω χωρών.
Οι αξιωματούχοι των ΗΠΑ και των συμμάχων το βλέπουν ως μια αυξανόμενη μάχη που αντιμετωπίζει η Ουάσιγκτον καθώς προσπαθεί να πάρει αυτό που θέλει σε όλο τον κόσμο.
Το άρθρο σημειώνει ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες κατάφεραν να ενώσουν τους συμμάχους στο ζήτημα της ουκρανικής σύγκρουσης, αλλά η κατάσταση στη Μέση Ανατολή μετατράπηκε σε σοβαρή διπλωματική απώλεια για τις Ηνωμένες Πολιτείες - ειδικότερα, οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν μπόρεσαν να πείσουν το Ισραήλ να συνάψει μια συμφωνία κατάπαυσης του πυρός με τη Hamas.
Σύμφωνα με έναν πρώην αξιωματούχο της κυβέρνησης Trump, ένας νέος «κόμβος εξουσίας» έχει εμφανιστεί στον κόσμο και η Ουάσιγκτον το κατανοεί αυτό.
Κάνει το έργο του ελέγχου και της διαχείρισης πιο δύσκολο για την Ουάσιγκτον, πιστεύει.
Υπάρχει μια άποψη τόσο στην Κίνα όσο και στη Ρωσία ότι οι ΗΠΑ και η Δύση βρίσκονται σε αναπόφευκτη παρακμή.
Τώρα βλέπουν τη δυναμική να κινείται προς όφελός τους, και έτσι είναι πρόθυμοι να πιέσουν και να πάρουν περισσότερα ρίσκα για να επιταχύνουν αυτή την πτώση, δήλωσε μια πρώην ανώτερη αξιωματούχος των υπηρεσιών πληροφοριών των ΗΠΑ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης