Τελευταία Νέα
Διεθνή

Επιφυλακτικές κινήσεις ευρωπαϊκές αγορές, ο DAX +0,2% - Η Commerzbank στο -4,4%

Επιφυλακτικές κινήσεις ευρωπαϊκές αγορές, ο DAX +0,2% - Η Commerzbank στο -4,4%
Η μετοχή της Commerzbank υποχωρεί 4,4%
Επιφυλακτικές είναι οι κινήσεις στις ευρωπαϊκές αγορές, μετά το μπαράζ αποφάσεων από τις κεντρικές τράπεζες το τελευταίο διάστημα,

Στη Φρανκφούρτη, ο δείκτης DAX ενισχύεται 0,2% στις 18.738 μονάδες.
Στο Λονδίνο, ο δείκτης FTSE 100 υποχωρεί 0,2% στις 8.215 μονάδες.
Στο Παρίσι, ο δείκτης CAC 40 διαπραγματεύεται 0,4% χαμηλότερα στις 7.469 μονάδες.
Στο Μιλάνο, ο FTSE MIB υποχωρεί 0,4% στις 33.642 μονάδες.

Πτώση για την Commerzbank

Στη Φρανκφούρτη, η μετοχή της Commerzbank διαπραγματευόταν χαμηλότερα μετά τη δήλωση της γερμανικής κυβέρνησης ότι θα διατηρήσει προς το παρόν το 12% του μεριδίου της στην τράπεζα, σε μια κίνηση που πιθανότατα θα κρατήσει σε αναμονή οποιαδήποτε συγχώνευση με την ιταλική UniCredit.
Tην Παρασκευή, το υπουργείο Οικονομικών της Γερμανίας δήλωσε ότι το κράτος δεν θα πουλήσει άλλες μετοχές της Commerzbank προς το παρόν και ότι η στρατηγική της τράπεζας είναι «προσανατολισμένη προς την ανεξαρτησία».
Η δεύτερη μεγαλύτερη τράπεζα της Ιταλίας απέκτησε μερίδιο 9% στην Commerzbank νωρίτερα αυτό το μήνα, δημιουργώντας την πιθανότητα διασυνοριακής τραπεζικής ενοποίησης.
Η μετοχή της γερμανικής τράπεζας υποχωρεί 3%.

Άνοδος στο πετρέλαιο

Οι τιμές του αργού πετρελαίου αυξήθηκαν τη Δευτέρα, ενισχυμένες από τις ανησυχίες ότι η όξυνση των συγκρούσεων στη Μέση Ανατολή μπορεί να περιορίσει την περιφερειακή προσφορά.
Το συμβόλαιο του Brent ενισχυόταν 0,3% στα 73,92 δολάρια ανά βαρέλι, ενώ τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του αμερικανικού αργού (WTI) διαπραγματεύονταν 0,4% υψηλότερα στα 71,25 δολάρια ανά βαρέλι.

Μείωση επιτοκίων από την Κίνα

Μετά την απογοήτευση της περασμένης εβδομάδας για τους επενδυτές, καθώς η Κίνα δεν μείωσε το βασικό της επιτόκιο, η Λαϊκή Τράπεζα προχώρησε σε μία κίνηση - έκπληξη.
Η PBOC μείωσε το 14ήμερο επιτόκιο repo στο 1,85% από 1,95%, χαλαρώνοντας περαιτέρω τις τοπικές νομισματικές συνθήκες για να συμβάλει στην τόνωση της οικονομικής ανάπτυξης.
Ωστόσο, η κίνηση αυτή ήρθε μόλις λίγες ημέρες αφότου η PBOC απογοήτευσε τις αγορές αφήνοντας αμετάβλητο το βασικό επιτόκιο δανεισμού αναφοράς της.
Παράλληλα, η κεντρική τράπεζα της Κίνας χορήγησε 234,6 δισεκατομμύρια γουάν (33,29 δισεκατομμύρια δολάρια) στο τραπεζικό σύστημα μέσω πράξεων ανοικτής αγοράς, σύμφωνα με ανακοίνωση της Δευτέρας, σε μια κίνηση για να «διατηρήσει εύλογα επαρκή ρευστότητα στο τραπεζικό σύστημα στο τέλος του τριμήνου».
Οι επενδυτές έχουν απευθύνει έκκληση στο Πεκίνο να λάβει περισσότερα μέτρα τόνωσης, εν μέσω ελάχιστων ενδείξεων για οικονομική ανάκαμψη.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης