Τελευταία Νέα
Διεθνή

Zelensky: O Trump δεν ξέρει πραγματικά πώς να σταματήσει τον πόλεμο στην Ουκρανία

Zelensky: O Trump δεν ξέρει πραγματικά πώς να σταματήσει τον πόλεμο στην Ουκρανία
Περίπλοκη η ουκρανική σύγκρουση υποστηρίζει ο Ουκρανός πρόεδρος
Ο Donald Trump δεν ξέρει πραγματικά πώς να σταματήσει τον πόλεμο στην Ουκρανία υποστηρίζει ο Ουκρανός πρόεδρος, Volodymyr Zelensky.
«Πιστεύω ότι ο Trump δεν ξέρει πραγματικά πώς να σταματήσει τον πόλεμο, ακόμα κι αν πιστεύει ότι ξέρει πώς να το κάνει.
Αυτό που συμβαίνει με αυτόν τον πόλεμο είναι ότι όσο πιο βαθιά τον κοιτάς, τόσο λιγότερα καταλαβαίνεις.
Υπήρξαν πολλοί ηγέτες που ήταν πεπεισμένοι ότι ήξεραν πώς να το τελειώσουν τον πόλεμο… αύριο, αλλά όταν εμβάθυναν, συνειδητοποίησαν ότι δεν ήταν τόσο απλό» ανέφερε σε δηλώσεις του στο The New Yorker ο Zelensky, αναφέροντας πως σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να τελειώσει ο πόλεμος σε βάρος της Ουκρανίας.

Πυρά κατά JD Vance

Μάλιστα ο Zelensky αναφέρθηκε και στις προτάσεις που έχει κάνει ο αντιπρόεδρος του Trump, JD Vance, επισημαίνοντας ότι οι θέσεις του είναι πολύ ριζοσπαστικές για το πώς πρέπει να τελειώσει ο πόλεμος.
Υπενθυμίζεται πως ο Vance έχει επικρίνει τα πακέτα βοήθειας των ΗΠΑ προς την Ουκρανία και πιέζει για διαπραγματεύσεις με τη Ρωσία, λέγοντας πως το σχέδιο του Trump για ειρήνη θα μπορούσε να περιλαμβάνει τη δημιουργία μιας ειδικής αποστρατιωτικοποιημένης ζώνης μεταξύ Ουκρανίας και Ρωσίας.
Επίσης, έχει πει ότι η Ουκρανία θα διατηρήσει την κυριαρχία της, αλλά θα πρέπει να δώσει διαβεβαιώσεις στη Μόσχα ότι δεν θα ενταχθεί στο ΝΑΤΟ ή σε άλλους συμμαχικούς θεσμούς.
«Η ιδέα ότι ο κόσμος πρέπει να τερματίσει αυτόν τον πόλεμο σε βάρος της Ουκρανίας είναι απαράδεκτη.
Αλλά δεν θεωρώ αυτή την ιδέα, σχέδιο, με καμία επίσημη έννοια»
Δεν παίρνω στα σοβαρά τα λόγια του Vance, γιατί, αν αυτό ήταν το επίσημο σχέδιο, τότε η Αμερική οδεύει προς μια παγκόσμια σύγκρουση.
Θα συμμετέχει το Ισραήλ, ο Λίβανος, το Ιράν, η Ταϊβάν, η Κίνα, καθώς και πολλές αφρικανικές χώρες.
Αυτή η προσέγγιση θα μετέδιδε στον κόσμο τον ακόλουθο σιωπηρό κανόνα: Ήρθα, κατέκτησα, τώρα αυτό είναι δικό μου» υποστήριξε ο Zelensky.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης