Τελευταία Νέα
Διεθνή

Donetsk - Τρεις Ουκρανοί στρατιώτες καταδικάστηκαν σε 16 χρόνια φυλάκιση για βομβαρδισμό γέφυρας

Donetsk - Τρεις Ουκρανοί στρατιώτες καταδικάστηκαν σε 16 χρόνια φυλάκιση για βομβαρδισμό γέφυρας
Η ζημιά ξεπέρασε τα 214 εκατομμύρια ρούβλια
Το Ανώτατο Δικαστήριο της Λαϊκής Δημοκρατίας του Donetsk (DPR) καταδίκασε τρεις Ουκρανούς στρατιώτες σε 16 χρόνια σε φυλακή υψίστης ασφαλείας για βομβαρδισμό γέφυρας κατά μήκος του αυτοκινητόδρομου Σλαβιάνσκ-Donetsk-Μαριούπολη, ανάφερε η περιφερειακή εισαγγελία.
Οι στρατιωτικοί της 55ης χωριστής ταξιαρχίας πυροβολικού των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας (AFU), ο 31χρονος Daniil Vereshchak, ο 24χρονος Artem Batyuta και ο 23χρονος Artur Sharamok, κρίθηκαν ένοχοι σύμφωνα με τα άρθρα 167 του ΠΚ («Εσκεμμένα ζημιά σε περιουσία άλλου») και 356 («Σκληρή μεταχείριση του άμαχου πληθυσμού στα κατεχόμενα εδάφη»).
Σύμφωνα με τη δικαστική έρευνα, τον Φεβρουάριο του 2022, οι άνδρες, ενώ βρίσκονταν σε θέση βολής, εξαπέλυσαν πυρά κατά γέφυρας στον εθνικό αυτοκινητόδρομο Ν-20 «Σλαβιάνσκ-Ντονέτσκ-Μαριούπολη» στην περιοχή του χωριού Κασιανόβκα.
Η γέφυρα υπέστη ζημιές ως αποτέλεσμα του βομβαρδισμού. Η ζημιά ξεπέρασε τα 214 εκατομμύρια ρούβλια.
Το 2022, η επικεφαλής ειδικός του τμήματος τεχνητών κατασκευών του Τμήματος Αυτοκινητοδρόμων του Υπουργείου Μεταφορών της ΛΔΚ, Natalya Kuzovkina, είπε ότι αυτή η γέφυρα είναι ένας συνδετικός κρίκος μεταξύ του Ντόνετσκ, της Βολνοβάκα και της Μαριούπολης. Μετά τον βομβαρδισμό, το δεύτερο άνοιγμα καταστράφηκε, σημείωσε τότε ο Kuzovkina.
Νωρίτερα αναφέρθηκε ότι η εισαγγελία της ΛΔΔ  άνοιξε ποινική υπόθεση στο δικαστήριο εναντίον ενός 27χρονου Ουκρανού διοικητή διμοιρίας που έδωσε εντολή να βομβαρδίσει το χωριό Mirny στη Μαριούπολη.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης