Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σοκ για Kursk: Εκατοντάδες Ρώσοι έχουν εξαφανιστεί από την έναρξη της εισβολής των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων

Σοκ για Kursk: Εκατοντάδες Ρώσοι έχουν εξαφανιστεί από την έναρξη της εισβολής των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων
Η επίσημη εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Maria Zakharova, δήλωσε ότι από την εισβολή στην περιοχή του Kursk, ορισμένοι άμαχοι έχουν οδηγηθεί σε άγνωστη κατεύθυνση
Στην περιοχή του Kursk, εκατοντάδες άνθρωποι έχουν εξαφανιστεί από την έναρξη της εισβολής των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας (AFU).
Ο κυβερνήτης της περιοχής, Alexey Smirnov, ανακοίνωσε ότι αγνοείται η τύχη τους.
Από τις αρχές Αυγούστου, έχουν ληφθεί περισσότερες από 770 αναφορές για αγνοούμενους κατοίκους της περιοχής.
Σύμφωνα με τον περιφερειάρχη, ανάμεσά τους υπάρχουν συλλογικές εκκλήσεις από οργανώσεις που αναζητούν πολλούς κατοίκους ταυτόχρονα.
Εν τω μεταξύ, κατά την απελευθέρωση αρκετών οικισμών στην περιοχή Κορενέφσκι, εντοπίστηκαν 268 άτομα, 118 από τα οποία αναζητήθηκαν κατόπιν αιτήματος συγγενών.
Άλλοι 101 κάτοικοι βρέθηκαν από την αστυνομία.

Οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις μεταφέρουν κατοίκους προς άγνωστη κατεύθυνση

Η επίσημη εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Maria Zakharova, δήλωσε ότι από την εισβολή στην περιοχή του Kursk, ορισμένοι άμαχοι έχουν οδηγηθεί σε άγνωστη κατεύθυνση.
«Από τις 5 Αυγούστου του τρέχοντος έτους, έχουν γίνει 1.118 εκκλήσεις σχετικά με την προστασία των δικαιωμάτων των πολιτών και του στρατιωτικού προσωπικού που έχουν αιχμαλωτιστεί στην περιοχή του Κουρσκ», εξήγησε η Moskalkova, Επίτροπος για τα ανθρώπινα δικαιώματα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης