Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αίμα και βροχή - Οι εκτοπισμένοι Παλαιστίνιοι «πολεμούν» με τις πλημμύρες εν μέσω σφοδρών ισραηλινών επιδρομών

Αίμα και βροχή - Οι εκτοπισμένοι Παλαιστίνιοι «πολεμούν» με τις πλημμύρες εν μέσω σφοδρών ισραηλινών επιδρομών

Χιλιάδες Παλαιστίνιοι που εκτοπίστηκαν βίαια από τα ισραηλινά χτυπήματα αγωνίζονται να αντεπεξέλθουν

Σχετικά Άρθρα
Δύο επιδρομές των ισραηλινών δυνάμεων σκότωσαν τουλάχιστον 10 Παλαιστίνιους, ανάμεσά τους τέσσερα παιδιά, στο κέντρο της Γάζας, δήλωσαν γιατροί, καθώς οι έντονες βροχοπτώσεις πλημμύρισαν τους καταυλισμούς σκηνών των εκτοπισμένων κατοίκων.
Παλαιστίνιοι υγειονομικοί αξιωματούχοι δήλωσαν τη Δευτέρα (23/9/2024) ότι τουλάχιστον πέντε Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν σε ένα σχολείο που φιλοξενούσε εκτοπισμένους Παλαιστίνιους στο Nuseirat, έναν από τους οκτώ ιστορικούς προσφυγικούς καταυλισμούς της Γάζας.
Η επίθεση στη Γάζα, που διαρκεί σχεδόν ένα χρόνο, συνεχίστηκε ακόμη και όταν η διεθνής προσοχή στράφηκε στη σύγκρουση στο Λίβανο.
Αργότερα τη Δευτέρα, μια ισραηλινή αεροπορική επιδρομή σε ένα σπίτι στην πόλη Ντέιρ αλ Μπαλάχ, όπου ένα εκατομμύριο άνθρωποι έχουν βρει καταφύγιο, σκότωσε μια γυναίκα και τέσσερα παιδιά, δήλωσαν οι γιατροί.
Οι έντονες βροχοπτώσεις κατά τη διάρκεια της νύχτας σώρευσαν περισσότερα προβλήματα στους εκτοπισμένους της Γάζας, καθώς οι βροχοπτώσεις πλημμύρισαν σκηνές, παρέσυραν μερικές από αυτές και ανάγκασαν τις οικογένειες να ξεφύγουν από τον ύπνο τους.
Κάποιοι τοποθέτησαν κουβάδες νερού στο έδαφος για να προστατεύσουν τα χαλάκια από διαρροές και έσκαψαν τάφρους για να αποστραγγίσουν το νερό από τις σκηνές τους.
Η τιμή των νέων σκηνών και των πλαστικών φύλλων για την αποφυγή διαρροών εκτοξεύτηκε.

Αντιμετώπιση του καιρού

Ο Ahmed Al-Burai, 30 ετών, είπε ότι οι άνθρωποι έφτιαχναν τις σκηνές τους από χρησιμοποιημένα σακιά αλεύρι, φθαρμένα ρούχα και νάιλον σακούλες.
Μόλις έβρεξε το νερό και ο αέρας τράβηξαν πολλές σκηνές και πλημμύρισαν άλλες.
«Καθώς ξεκινά το φθινόπωρο, το πλαστικό και το ύφασμα δεν αρκούν για να προστατεύσουν τους ανθρώπους από τη βροχή και το κρύο», δημοσίευσε η υπηρεσία παροχής βοήθειας του ΟΗΕ στο X.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης