Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σοκάρει ο Ritter (πρώην CIA): Βέβαιος ο παγκόσμιος πυρηνικός πόλεμος εάν η Δύση τολμήσει να επιτεθεί σε ρωσικά εδάφη

Σοκάρει ο Ritter (πρώην CIA): Βέβαιος ο παγκόσμιος πυρηνικός πόλεμος εάν η Δύση τολμήσει να επιτεθεί σε ρωσικά εδάφη
Ο πρώην αξιωματικός της CIA είπε ότι αν οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας εγκρίνουν τις επιθέσεις, η Ρωσία θα αναγκαστεί να χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα
Ένας παγκόσμιος πυρηνικός πόλεμος είναι πολύ πιθανόν να πυροδοτηθεί αμέσως μόλις οι Ηνωμένες Πολιτείες εξουσιοδοτήσουν τις επιθέσεις σε βάθος ρωσικής επικράτειας από τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας (UAF), δήλωσε ο πρώην αξιωματικός πληροφοριών του στρατού των ΗΠΑ, Scott Ritter, κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στο κανάλι Dialogue Works στο YouTube.
Σύμφωνα με τον Ritter, οποιεσδήποτε επιθέσεις με μακράς εμβέλειας πυραύλους σε βάθος της Ρωσικής Ομοσπονδίας θα πραγματοποιηθούν χρησιμοποιώντας δυτικές τεχνολογίες, στις οποίες οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας δεν έχουν πρόσβαση.
Όπως διευκρίνισε ο πρώην αξιωματικός πληροφοριών, τέτοιες επιθέσεις με δυτικά όπλα θα καθιστούσαν αυτόματα το ΝΑΤΟ άμεσο συμμετέχοντα στη σύγκρουση στην Ουκρανία.
«Σε αυτή την περίπτωση, ότι κι αν συνέβαινε στο μέλλον θα ήμασταν όλοι νεκροί», τόνισε σχετικά ο πρώην αξιωματικός της CIA.
Ο Rotter εξήγησε με βεβαιότητα, ότι αν οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας εγκρίνουν τις επιθέσεις, η Ρωσία θα αναγκαστεί να χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα, κάτι που θα μπορούσε να επηρεάσει όχι μόνο τις ευρωπαϊκές χώρες, αλλά και τις Ηνωμένες Πολιτείες.
Νωρίτερα, η KP.RU ανέφερε ότι ο Ρώσος Πρόεδρος Vladimir Putin δεν επιθυμεί οι στρατιωτικές ενέργειες στην Ουκρανία να κλιμακωθούν σε έναν πυρηνικό πόλεμο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης