Τελευταία Νέα
Διεθνή

Με βοήθεια από Barclays και Βank of America η εξαγορά της Commerzbank από την UniCredit

Με βοήθεια από Barclays και Βank of America η εξαγορά της Commerzbank από την UniCredit
Η Barclays και η Bank of America βοήθησαν την ιταλική τράπεζα να αυξήσει το μερίδιό της στην Commerzbank στο 21%...
Τις Barclays και Βank of America χρησιμοποίησε o διευθύνων σύμβουλος της UniCredit, Andrea Orcell, για να δημιουργήσει θέση στην Commerzbank, σύμφωνα με το Bloomberg.
Ειδικότερα, όπως αναφέρεται σχετικά, η Βarclays διευθέτησε παράγωγα συνδεδεμένα με την Commerzbank για λογαριασμό του ιταλικού πιστωτικού ομίλου προτού το Βερολίνο πωλήσει το μερίδιό του στις αρχές του μηνός
Στη συνέχεια, η Barclays και η Bank of America βοήθησαν την ιταλική τράπεζα να αυξήσει το μερίδιό της στην Commerzbank στο 21%...

Αναλαμβάνουν δράση

Όταν μία εταιρεία χρησιμοποιεί παράγωγα για να αποκτήσει μερίδιο σε μία άλλη, συνήθως συνεργάζεται με επενδυτικές τράπεζες, οι οποίες αναλαμβάνουν δράση για λογαριασμό του αγοραστή.
Η στρατηγική αυτή σημαίνει ότι η εταιρεία παραιτείται από τυχόν κέρδη από τη συμμετοχή της πέραν ενός καθορισμένου ανώτατου ορίου με αντάλλαγμα το δικαίωμα πώλησης μετοχών εάν πέσουν κάτω από ένα ορισμένο επίπεδο, αποκλείοντας ουσιαστικά μεγάλες απώλειες ή κέρδη από την επένδυση.
Ο «φυσικός διακανονισμός» των παραγώγων, ο οποίος θα μετέτρεπε την UniCredit σε επίσημο ιδιοκτήτη των μετοχών της Commerzbank και συνεπώς τον μεγαλύτερο επενδυτή του γερμανικού δανειστή, «μπορεί να συμβεί μόνο αφού ληφθούν οι απαιτούμενες εγκρίσεις», ανέφερε η UniCredit.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης