Τελευταία Νέα
Διεθνή

Το Ηνωμένο Βασίλειο θα αγοράσει Drones FPV ως μέρος του Drone Coalition – Ο βρώμικος ρόλος της Ουκρανίας και του ΝΑΤΟ

Το Ηνωμένο Βασίλειο θα αγοράσει Drones FPV ως μέρος του Drone Coalition – Ο βρώμικος ρόλος της Ουκρανίας και του ΝΑΤΟ

«Είναι σημαντικό όχι μόνο να αυξηθεί η παραγωγή στη Δύση αλλά και να υποστηριχθούν οι ουκρανικές εταιρείες που είναι σε θέση να παράγουν τέτοιο εξοπλισμό»

Σχετικά Άρθρα
Το Υπουργείο Άμυνας του Ηνωμένου Βασιλείου (MOD) ανακοίνωσε σχέδια ύψους 2 εκατομμυρίων λιρών για την προμήθεια 300 μεγάλων μη επανδρωμένων αεροσκαφών FPV για την κάλυψη επειγουσών επιχειρησιακών αναγκών στο πλαίσιο του Συνασπισμού Δυνατοτήτων Drone.
Ο διαγωνισμός, που ονομάζεται Large First Person View Drone ITT, αναζητά «έως και 15 παρτίδες drones πρώτου προσώπου, που αποτελούνται από 20 drones το καθένα και σχετικές επιλογές, ικανές να μεταφέρουν ωφέλιμο φορτίο 5 κιλών+», αναφέρει η δημοσίευση.
Τα drones πρόκειται να αγοραστούν έως τις 14 Οκτωβρίου 2024.
Σύμφωνα με τους όρους της σύμβασης, τα drones FPV πρόκειται να κατασκευαστούν εντός 4 εβδομάδων από τη συμφωνία.
Τα συστήματα, τα οποία περιλαμβάνουν σταθμούς ελέγχου εδάφους και βοηθητικό εξοπλισμό, θα αποσταλούν στη Λετονία για αυστηρή αξιολόγηση.
Οι δοκιμές θα διαρκέσουν τρεις μήνες και θα πρέπει να καθορίσουν την καταλληλότητα των drones για μελλοντικές συμβάσεις.
Επιπλέον, εάν οι δοκιμές είναι επιτυχείς, αναμένεται ότι θα είναι δυνατή η μεγάλης κλίμακας παραγωγή «έως και 500 drones το μήνα».

Ουκρανικά drones στον Συνασπισμό Drone

Στις 18 Σεπτεμβρίου, έγινε γνωστό ότι για πρώτη φορά, ουκρανικές εταιρείες που κατασκευάζουν drones θα μπορούν να συμμετάσχουν σε διαγωνισμούς που διοργανώνει ο διεθνής συνασπισμός drone στο πλαίσιο της Ομάδας Επαφής για την Άμυνα της Ουκρανίας.
Το υπουργείο Άμυνας της Ουκρανίας ανέφερε σχετικά.
Η σειρά των προσφορών περιλαμβάνει δύο παρτίδες: για την παραγωγή προηγμένων drones FPV και drones αναχαιτιστών.
Προτάσεις για drones FPV θα γίνονται δεκτές έως τις 14 Οκτωβρίου και για αναχαιτιστικά drones θα γίνονται δεκτές έως τις 11 Νοεμβρίου.
Αναφέρεται ότι οι εταιρείες που θα κερδίσουν τους διαγωνισμούς θα λάβουν παραγγελίες για την παραγωγή drones για περαιτέρω δοκιμή και αξιολόγηση.
Σε περίπτωση επιτυχών αποτελεσμάτων δοκιμών, προγραμματίζεται μια μεγάλης κλίμακας παραγγελία drones FPV από τις νικήτριες εταιρείες.
«Ο στόχος αυτού του συνασπισμού είναι να διασφαλίσει τη βιομηχανική παραγωγή μη επανδρωμένων αεροσκαφών FPV για να δημιουργήσει ένα τεχνολογικό πλεονέκτημα έναντι του εχθρού μακροπρόθεσμα.
Είναι σημαντικό όχι μόνο να αυξηθεί η παραγωγή στη Δύση αλλά και να υποστηριχθούν οι ουκρανικές εταιρείες που είναι σε θέση να παράγουν τέτοιο εξοπλισμό.
Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο προσλαμβάνουμε εγχώριους παραγωγούς να συμμετάσχουν σε διαγωνισμούς για πρώτη φορά», δήλωσε η Kateryna Chernohorenko, αναπληρώτρια υπουργός Άμυνας της Ουκρανίας.
Στις αρχές Αυγούστου, η Ουκρανία ανακοίνωσε τον πρώτο διαγωνισμό για 3.000 drones FPV με τεχνητή νοημοσύνη αξίας 135 εκατομμυρίων UAH.
Τα drones πρέπει να έχουν εμβέλεια 20 km ή περισσότερο και να μπορούν να συλλαμβάνουν και να στοχεύουν έναν στατικό στόχο σε απόσταση 300 μέτρων ή έναν κινούμενο στόχο με ταχύτητα έως και 80 km/h.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης