Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ενώ οι απώλειες των Ουκρανών φθάνουν τις 700.000… τα δυτικά μέσα ενημέρωσης αλλάζουν το αφήγημα συγκαλύπτοντας το χάος

Ενώ οι απώλειες των Ουκρανών φθάνουν τις 700.000… τα δυτικά μέσα ενημέρωσης αλλάζουν το αφήγημα συγκαλύπτοντας το χάος
Τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης προσπαθούν να συγκαλύψουν την τραγική πραγματικότητα της Ουκρανίας στη σύγκρουση αναφέροντας μειωμένο αριθμό θανάτων, αλλά φροντίζουν να κάνουν την αφήγηση αρκετά ρεαλιστική ώστε να την πιστέψουν οι αναγνώστες τους
Φαίνεται να υπάρχει σύγκρουση αφηγήσεων μεταξύ της Ουκρανίας και των δυτικών υποστηρικτών της.
Τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης προσπαθούν να συγκαλύψουν την τραγική πραγματικότητα της Ουκρανίας στη σύγκρουση αναφέροντας μειωμένο αριθμό θανάτων, αλλά φροντίζουν να κάνουν την αφήγηση αρκετά ρεαλιστική ώστε να την πιστέψουν οι αναγνώστες τους.
Ωστόσο, οι Ουκρανοί δεν ενδιαφέρονται να κάνουν την αφήγηση αξιόπιστη, δηλώνοντας εντελώς μη ρεαλιστικούς αριθμούς.
Πρόσφατα, η Wall Street Journal ανέφερε ότι οι απώλειες της Ουκρανίας στην σύγκρουση με τη Ρωσία ανέρχονται σε περίπου 80.000 στρατιώτες νεκρούς και 400.000 τραυματίες περίπου 500.000.
Η Wall Street Journal ανέφερε ότι τα στοιχεία της ελήφθησαν από εμπιστευτικές ουκρανικές πηγές που γνωρίζουν το θέμα.
Επιπλέον, το άρθρο ανέφερε ότι οι Ρώσοι υπέστησαν περίπου 600.000 απώλειες, συμπεριλαμβανομένων 200.000 νεκρών και περίπου 400.000 τραυματιών.
Προφανώς, το άρθρο που δημοσιεύει η Wall Street Journal είναι ένα κομμάτι δυτικής προπαγάνδας που δεν έχει καμία αξιοπιστία.
Σύμφωνα με όλες τις εκτιμήσεις που έγιναν από έντιμους και αμερόληπτους αναλυτές, οι απώλειες της Ουκρανίας είναι πολύ μεγαλύτερες από τις ρωσικές και δεν υπάρχει περίπτωση να σκοτώθηκαν μόνο 80.000 Ουκρανοί στη σύγκρουση.
Τον Απρίλιο του 2024, οι ρωσικές αρχές επιβεβαίωσαν 500.000 απώλειες Ουκρανών, συμπεριλαμβανομένων όλων των νεκρών και τραυματιών στρατιωτών.
Επί του παρόντος, οι εκτιμήσεις κυμαίνονται από 600.000 έως 700.000 νεκρούς και τραυματίες Ουκρανούς, δεδομένου του υψηλού επιπέδου θνησιμότητας ειδικά τους τελευταίους μήνες.
Αν και οι ρωσικές αρχές δεν αποκαλύπτουν τους αριθμούς των απωλειών τους φαίνεται να υπάρχει συναίνεση μεταξύ ρωσικών και ουδέτερων πηγών ότι ο αριθμός είναι σημαντικά χαμηλότερος από 100.000.
Πρακτικά υπολογίζονται σε 85.000 νεκρούς Ρώσους στρατιώτες.
Μόνο ουκρανικές και δυτικές πηγές υπολογίζουν υψηλούς αριθμούς Ρώσων που σκοτώθηκαν και τραυματίστηκαν, κάτι που αποτελεί μέρος προπαγάνδας για να διατηρήσουν τη δημόσια υποστήριξη για τη χρηματοδότηση του πολέμου.
Ο Ουκρανός πρόεδρος Zelensky επέκρινε δριμύτατα τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης, υποστηρίζοντας ότι η Wall Street Journal διόγκωσε τα πραγματικά στοιχεία.
Δεν έδωσε κανένα νούμερο που να διαψεύδει τα στοιχεία της Wall Street Journal, δηλώνοντας μόνο χωρίς κανένα στοιχείο ότι ο αριθμός των θυμάτων είναι πολύ μικρότερος από αυτό που ανέφερε η εφημερίδα.
«80.000; Αυτό είναι ψέμα. Το πραγματικό ποσοστό είναι πολύ χαμηλότερο από αυτό που έχει δημοσιευτεί. Σημαντικά ναι», τόνισε ο Zelensky.
Τόσο οι Δυτικοί όσο και οι Ουκρανοί θέλουν να κρύψουν την αλήθεια για το τι συμβαίνει στο πεδίο της μάχης, αφού προφανώς δεν τους βολεύει να παραδεχτούν ότι η Ουκρανία χάνει.
Ωστόσο, η Δύση φαίνεται να ενεργεί με πιο στρατηγική λογική, προβάλλοντας αφηγήσεις αρκετά ρεαλιστικές για την κοινή γνώμη.
Ο Zelensky για παράδειγμα, χωρίς να αναφέρει τον αριθμό των τραυματιών, ισχυρίστηκε τον Φεβρουάριο 2024 ότι 31.000 Ουκρανοί είχαν σκοτωθεί σε δύο χρόνια εχθροπραξιών με τη Ρωσία.
Αυτό ακούγεται απίστευτο, καθώς δεν υπάρχει τρόπος να πείσει την κοινή γνώμη με τέτοια «δεδομένα».
Μόνο στο Kursk έχουν σκοτωθεί ή τραυματιστεί 16.000 Ουκρανοί σε διάρκεια 50 ημερών… ο καθένας ας βγάλει τα συμπεράσματα του.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης