Τελευταία Νέα
Διεθνή

Επίδειξη ισχύος Κίνας - Ρωσίας στην Οχοτσκική Θάλασσα - Κοινή άσκηση με πολεμικά πλοία

Επίδειξη ισχύος Κίνας - Ρωσίας στην Οχοτσκική Θάλασσα - Κοινή άσκηση με πολεμικά πλοία
Η Κίνα εκπροσωπείται από τα αντιτορπιλικά Xining και Wuxi, τη φρεγάτα Linyi και το πλοίο ανεφοδιασμού Taihu

Πολεμικά πλοία του ρωσικού Στόλου του Ειρηνικού και του κινεζικού Πολεμικού Ναυτικού κατέπλευσαν στην Οχοτσκική Θάλασσα στο δυτικό Ειρηνικό στο πλαίσιο κοινών ναυτικών ασκήσεων, μετέδωσε σήμερα το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Interfax επικαλούμενο την υπηρεσία Τύπου του Στόλου του Ειρηνικού.
«Στη διάρκεια του πλου, το απόσπασμα των πλοίων εκτέλεσε κοινούς ελιγμούς, αντιμετώπισε μη επανδρωμένα σκάφη υποθετικού εχθρού, πραγματοποίησε αναγνωρίσεις και επόπτευσε την κατάσταση της επιφάνειας με τη συμμετοχή ελικοπτέρων», μετέδωσε το Interfax επικαλούμενο την υπηρεσία Τύπου.
Η Ρωσία ανακοίνωσε το Σάββατο ότι αρχίζει την κοινή ρωσοκινεζική ναυτική άσκηση «Beibu/Interaction - 2024» που περιλαμβάνει όπλα κατά αεροσκαφών και κατά υποβρυχίων.
Τα μεγάλα ρωσικά αντιτορπιλικά ανθυποβρυχιακού πολέμου «Ναύαρχος Παντελέγεφ» και «Ναύαρχος Τριμπούτς», καθώς και κορβέτες MPK-82 και MPK-107 είναι μεταξύ των πολεμικών πλοίων που συμμετέχουν στα γυμνάσια.
Η Κίνα εκπροσωπείται από τα αντιτορπιλικά Xining και Wuxi, τη φρεγάτα Linyi και το πλοίο ανεφοδιασμού Taihu, πρόσθεσε το πρακτορείο.
«Τα πλοία θα εκτελέσουν πυρά πυροβολικού, ενώ θα χρησιμοποιήσουν επίσης ανθυποβρυχιακά και αντιαεροπορικά οπλικά συστήματα βάσει ενιαίου σχεδίου».
Η Οχοτσκική Θάλασσα στο δυτικό Ειρηνικό Ωκεανό βρίσκεται ανάμεσα στη χερσόνησο Καμτσκάτκα της Ρωσίας στα ανατολικά, τα νησιά Κουρίλες στα νοτιοανατολικά και το ιαπωνικό νησί Χοκάιντο προς νότο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης