Τελευταία Νέα
Διεθνή

Χάος και ένταση στην Commerzbank - Η επιθετική εξαγορά από Unicredit θα εξαφανίσει χιλιάδες θέσεις εργασίας

Χάος και ένταση στην Commerzbank - Η επιθετική εξαγορά από Unicredit θα εξαφανίσει χιλιάδες θέσεις εργασίας
Το εργατικό δυναμικό, στο οποίο τα συνδικάτα επικεντρώνονται, θα είναι πάντα χαμένο από τη συγχώνευση, ανεξάρτητα από τη χρονική στιγμή
Τα δύο τρίτα των θέσεων εργασίας στην Commerzbank κινδυνεύουν να εξαφανιστούν εάν η UniCredit πραγματοποιήσει επιτυχώς την επιθετική εξαγορά της δεύτερης μεγαλύτερης τράπεζες της Γερμανίας, προειδοποίησε την Τρίτη μέλος του εποπτικού συμβουλίου της Commerzbank, ο οποίος έκανε λόγο για ιδίατερα τεταμένο κλίμα εντός της τράπεζας.
Ο Stefan Wittmann, ο οποίος είναι επίσης υψηλόβαθμο στέλεχος της γερμανικής συνδικαλιστικής οργάνωσης Verdi, δήλωσε στην Annette Weisbach του CNBC πως «ελπίζουμε βεβαίως ότι μπορούμε να αποφύγουμε» μια επιθετική εξαγορά από την ιταλική τράπεζα.

Θα εξαφανιστούν τα δύο τρίτα των θέσεων εργασίας

Ο Witmann δήλωσε ότι το διοικητικό συμβούλιο της Commerzbank ζήτησε από τη γερμανική κυβέρνηση να διενεργήσει εσωτερική εξέταση της πιθανής εξαγοράς, η οποία ελπίζει ότι θα δώσει στην τράπεζα ένα εξάμηνο για να αποτιμήσει την κατάσταση.
«Αλλά αν η επιθετική εξαγορά είναι αναπόφευκτη, πιστεύουμε ότι τα δύο τρίτα των θέσεων εργασίας θα εξαφανιστούν, ότι θα υπάρξει άλλη μια σημαντική περικοπή στα υποκαταστήματα», είπε, σύμφωνα με μετάφραση.
«Θα δούμε ιδίως ότι η UniCredit δεν θέλει καθόλου όλους τους πελάτες της Commerzbank, αλλά ότι επικεντρώνεται στους υποτιθέμενους καλύτερους πελάτες, δηλαδή στους πλούσιους πελάτες», πρόσθεσε.
Το Βερολίνο, το οποίο ήταν ο μεγαλύτερος μέτοχος της Commerzbank αφού εισέφερε 18,2 δισ. ευρώ για τη διάσωση του δανειστή κατά τη διάρκεια της χρηματοπιστωτικής κρίσης του 2008, είναι πιθανό να διαδραματίσει βασικό ρόλο σε οποιαδήποτε πιθανή συγχώνευση μεταξύ των τραπεζών.
«Στην πραγματικότητα μας απασχολεί η οικονομική και βιομηχανική μας ευθύνη.
Όσον αφορά το εργατικό δυναμικό, στο οποίο τα συνδικάτα επικεντρώνονται, θα είναι πάντα χαμένο από τη συγχώνευση, ανεξάρτητα από τη χρονική στιγμή», δήλωσε ο Wittmann.

«Πολύ τεταμένο το κλίμα»

Το εποπτικό συμβούλιο της Commerzbank πρόκειται να συνεδριάσει αυτή την εβδομάδα για να συζητήσει τη συμμετοχή της UniCredit, δήλωσαν στο CNBC άτομα που γνωρίζουν το θέμα.
Ο Wittmann δήλωσε ότι το κλίμα είναι επί του παρόντος «πολύ τεταμένο» εντός της εταιρείας, προσθέτοντας ότι η τράπεζα αιφνιδιάστηκε από την ανακοίνωση της UniCredit τη Δευτέρα, την οποία χαρακτήρισε ως «στροφή 180 μοιρών μέσα σε 48 ώρες».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης