Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ο Elon Musk αποθέωσε τη Meloni - «Αυθεντική, τίμια και στοχαστική»

Ο Elon Musk αποθέωσε τη Meloni - «Αυθεντική, τίμια και στοχαστική»
Η Meloni έλαβε το Βραβείο Παγκόσμιου Πολίτη από το Atlantic Council
Ο διευθύνων σύμβουλος της Tesla, Elon Musk, και η πρωθυπουργός της Ιταλίας, Georgia Meloni ήταν οι πρωταγωνιστές στο επίσημο δείπνο που δόθηκε στη Νέα Υόρκη τη Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου.
Η Meloni έλαβε το Βραβείο Παγκόσμιου Πολίτη από το Atlantic Council και η ίδια επέλεξε τον μεγιστάνα για να της το απονείμει, δεδομένης της στενής τους ιδεολογικής σχέσης, όπως σημειώνουν οι New York Times. 
Το Atlantic Council είναι ένα think tank με έδρα την Ουάσιγκτον και ως βασικούς λόγους για τη βράβευση της Meloni, ανέφερε «την πολιτική και οικονομική της ηγεσία της Ιταλίας στην Ευρωπαϊκή Ενωση» και στην Ομάδα των G7, «καθώς και την υποστήριξή της προς την Ουκρανία στον πόλεμο που διεξάγει εναντίον της η Ρωσία».

«Αυθεντική και ειλικρινής»

Στην ομιλία του o Musk χαρακτήρισε τη Meloni ως «μια γυναίκα που είναι ακόμα πιο όμορφη μέσα της από ό,τι είναι εξωτερικά», χαρακτηρίζοντάς την «αυθεντική, ειλικρινή και στοχαστική».
«Αυτα είναι πράγματα που δεν μπορούν να ειπωθούν πάντα για τους πολιτικούς», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Από την πλευρά της η πρωθυπουργός της Ιταλίας, αφού ευχαρίστησε τον Musk για την «πολύτιμη ιδιοφυΐα» του, υπερασπίστηκε με πάθος τις δυτικές αξίες.
Ενώ απορρίπτει τον αυταρχικό εθνικισμό, τόνισε, πιστεύει ότι «δεν πρέπει να φοβόμαστε να υπερασπιστούμε λέξεις όπως “έθνος” και “πατριωτισμός”».
Σημείωσε ότι το όραμά της ήταν «δημοκρατικό και κοσμικό».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης