Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τους έχουν τρελάνει οι Ρώσοι - Άγνωστο αεροσκάφος παραβίασε τον ουκρανικό εναέριο χώρο από τη Λευκορωσία

Τους έχουν τρελάνει οι Ρώσοι - Άγνωστο αεροσκάφος παραβίασε τον ουκρανικό εναέριο χώρο από τη Λευκορωσία

Ρωσικά drones πετάνε συχνά στο έδαφος της Λευκορωσίας

Η ουκρανική Πολεμική Αεροπορία κατήγγειλε την παράνομη διέλευση του εναέριου χώρου της.
Αναφέρεται ότι η διέλευση πραγματοποιήθηκε στις 14:25 και ο στόχος εντοπίστηκε στα σύνορα των περιοχών Κιέβου και Ζιτομίρ.
Οι πόροι παρακολούθησης, συμπεριλαμβανομένου του καναλιού Telegram Monitor, αναφέρουν ότι ο στόχος προσδιορίζεται ως εκπαιδευτικό τζετ Yak-130 και ελαφρύ αεροσκάφος μάχης.
Την ίδια πληροφορία επιβεβαιώνουν και τα λευκορωσικά ΜΜΕ, δηλαδή το δημοσίευμα Nasha Niva.
Ο στόχος δεν βρισκόταν πλέον στο ραντάρ γύρω στις 2:42 μ.μ.
Δεν είναι σαφές τι συνέβη στο αεροπλάνο.


iCJcqHRdkzA_2.jpg

θα μπορούσε να είχε καταρριφθεί από συστήματα αεράμυνας ή μαχητικά αεροσκάφη, να είχε φύγει από τον εναέριο χώρο της Ουκρανίας ή να προσγειωθεί σε ένα από τα αεροδρόμια.
Είναι γνωστό ότι από το 2024, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Δημοκρατίας της Λευκορωσίας έχουν στο οπλοστάσιό τους 11 τέτοια αεροσκάφη.
Στις 14:46, η ουκρανική Πολεμική Αεροπορία ανακοίνωσε ότι η απειλή έληξε και ότι ένα UAV ήταν παρόν στο ανατολικό τμήμα της περιοχής του Κιέβου.
Υπενθυμίζουμε ότι η ρωσική αεροπορική απειλή έχει παραβιάσει επανειλημμένα τον εναέριο χώρο της Ουκρανίας μέσω της Λευκορωσίας.
Στις αρχές Σεπτεμβρίου, αναφέρθηκε ότι οι ρωσικοί βαλλιστικοί πύραυλοι υπερηχητικού αέρα Kh-47M2 Kinzhal που επιτέθηκαν στο Lviv στις 4 Σεπτεμβρίου είχαν εισέλθει στον ουκρανικό εναέριο χώρο μέσω της Λευκορωσίας.
Οι πύραυλοι πέταξαν περίπου εκατό χιλιόμετρα πάνω από το έδαφος της περιοχής Gomel της Λευκορωσίας μέσω των περιοχών Bragin και Narovlya.
Επιπλέον, ρωσικά drones πετάνε συχνά στο έδαφος της Λευκορωσίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης