Τελευταία Νέα
Διεθνή

Υπέρ του θεσμού της οικογένειας η Ρωσία - Απαγορεύει την προώθηση ενός τρόπου ζωής «χωρίς παιδιά»

Υπέρ του θεσμού της οικογένειας η Ρωσία - Απαγορεύει την προώθηση ενός τρόπου ζωής «χωρίς παιδιά»
Η υπεράσπιση των παραδοσιακών αξιών είναι από τα πιο προσφιλή θέματα του Vladimir Putin
Σχετικά Άρθρα
Ρώσοι βουλευτές ξεκίνησαν σήμερα 24/9 τη συζήτηση επί ενός νομοσχεδίου που απαγορεύει την προώθηση ενός τρόπου ζωής χωρίς την απόκτηση παιδιών, σε τελείως αντίθετο κλίμα με ατζέντες που επικρατούν αυτή την εποχή στις χώρες της Δύσης.
Η υπεράσπιση των παραδοσιακών αξιών είναι από τα πιο προσφιλή θέματα του Ρώσου προέδρου Vladimir Putin, ο οποίος έχει καταδικάσει επανειλημμένα την παρακμή της Δύσης.
Εφεξής, η πολιτική τάξη επιθυμεί να απαγορεύσει την «προπαγάνδα» του κινήματος κατά της απόκτησης παιδιών ("childfree"), ένας όρος που χρησιμοποιείται για ανθρώπους που επιλέγουν οικειοθελώς στη ζωή τους να μην αποκτήσουν παιδιά, κυρίως για προσωπικούς, οικονομικούς ή περιβαλλοντικούς λόγους.
«Προτείνεται η απαγόρευση της προπαγάνδας κατά της απόκτησης παιδιών: στο διαδίκτυο, στα μέσα ενημέρωσης, σε ταινίες και σε διαφημίσεις», δήλωσε ο πρόεδρος της Δούμας, της κάτω βουλής του Κοινοβουλίου, Vyacheslav Volodin, πριν από την έναρξη εξέτασης του νομοσχεδίου σε κοινοβουλευτική επιτροπή.
«Μια ζεστή και πολυπληθής οικογένεια είναι η βάση ενός ισχυρού κράτους», υπογράμμισε ο στενός σύμμαχος του Vladimir Putin.
Σύμφωνα με τον Vyacheslav Volodin, οι ποινές για παραβάσεις των προτεινόμενων κανόνων, είναι για ένα φυσικό πρόσωπο πρόστιμο 400.000 ρούβλια (περίπου 4.000 ευρώ), ποσό διπλάσιο για δημόσιους υπαλλήλους και έως 5 εκατομμύρια ρούβλια για νομικά πρόσωπα.
Κανένας από αυτούς τους βουλευτές δεν έθεσε το ζήτημα της αντισύλληψης και το προτεινόμενο νομοσχέδιο δεν έχει ακόμη δοθεί στη δημοσιότητα.
Από την πλευρά της, η Elvira Aitkulova, βουλεύτρια από τις συντάκτριες του νομοσχεδίου, είπε χθες πως οι ιδέες που υπερασπίζονται οι υποστηρικτές του κινήματος «Childfree» συνιστούν μια «καταστροφική συμπεριφορά» ικανή να οδηγήσει στη «μείωση του πληθυσμού» της Ρωσίας.
Υπενθυμίζεται πως το Ανώτατο Δικαστήριο τςη Ρωσίας απαγόρευσε -το 2023- το «διεθνές κίνημα ΛΟΑΤΚΙ» με κατηγορίες για «εξτρεμισμό», ενώ αυτή την εβδομάδα η Δούμα αναμένεται επίσης να εξετάσει ένα νομοσχέδιο που απαγορεύει την υιοθεσία παιδιών από τη Ρωσία από υπηκόους χωρών που επιτρέπουν τη φυλομετάβαση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης