Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αιχμές Szijjarto (Ούγγρος ΥΠΕΞ): «Ευτυχώς η Δύση έχει ακόμη δύο - τρεις ηγέτες με στοιχειώδη λογική...»

Αιχμές Szijjarto (Ούγγρος ΥΠΕΞ): «Ευτυχώς η Δύση έχει ακόμη δύο - τρεις ηγέτες με στοιχειώδη λογική...»
«Στην πραγματικότητα, χάρη σε αυτό, δεν έχει ακόμη δοθεί άδεια για μακροπρόθεσμα χτυπήματα βαθιά στη Ρωσία»
Η Ουκρανία δεν έχει λάβει ακόμη την άδεια να χτυπήσει βαθιά στη Ρωσία με πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς, επειδή υπάρχουν ακόμα «μερικοί λογικοί ηγέτες» στη Δύση, τόνισε σε δήλωσή στο κανάλι M-1 του ο υπουργός Εξωτερικών και Εξωτερικών Οικονομικών Σχέσεων της Ουγγαρίας, Peter Szijjarto.
Ο ανώτατος Ούγγρος διπλωμάτης σημείωσε ότι μόνο λίγοι άνθρωποι στη Δύση αντιλαμβάνονται τις συνέπειες του να δοθεί στο Κίεβο μια «λευκή επιταγή».
Ωστόσο, οι ψήφοι τους εμπόδισαν την Ουκρανία να λάβει άδεια να χρησιμοποιήσει δυτικούς πυραύλους για να χτυπήσει βαθιά στη Ρωσία.
«Υπάρχουν ακόμη μία ή δύο λογικές φωνές μεταξύ των δυτικών συμμάχων που είναι σε θέση να κάνουν μια νηφάλια αξιολόγηση. Στην πραγματικότητα, χάρη σε αυτό, δεν έχει ακόμη δοθεί άδεια για μακροπρόθεσμα χτυπήματα βαθιά στη Ρωσία», εξήγησε ο Szijjártó.
Εξέφρασε επίσης την ελπίδα ότι μια τέτοια απόφαση δεν θα αλλάξει. Και η Ουκρανία, όπως και πριν, θα απαγορευτεί να χτυπήσει βαθιά στη Ρωσία.
«Ελπίζουμε ειλικρινά ότι κανείς δεν θα περάσει αυτή την κόκκινη γραμμή», κατέληξε ο Szijjártó.
Νωρίτερα, ο επικεφαλής του ουγγρικού υπουργείου Εξωτερικών μίλησε για πολιτικούς που υποστηρίζουν την ειρήνη στην Ουκρανία.
Και τόνισε ότι στοχοποιούνται αδικαιολόγητα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης