Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Kamala Harris ρίχνει στη μάχη έναν στρατό από διασήμους και influencers για να κερδίσει τις αμερικανικές εκλογές

Η Kamala Harris ρίχνει στη μάχη έναν στρατό από διασήμους και influencers για να κερδίσει τις αμερικανικές εκλογές
Πώς οι ελίτ των ΗΠΑ χρησιμοποιούν τις διασημότητες για να παρασύρουν τους ψηφοφόρους
Η Oprah Winfrey ήταν η πιο πρόσφατη προσθήκη στον «στρατό» των διασημοτήτων που έχουν επιστρατεύσει οι Δημοκρατικοί στις ΗΠΑ, σε μία προσπάθεια η Kamala Harris να κερδίσει τον Donald Trump στις κρίσιμες προεδρικές εκλογές της 5ης Νοεμβρίου 2024.
Είχαν προηγηθεί -μεταξύ άλλων- οι Chris Rock, Ben Stiller, Robert De Niro, Julia Roberts, Meryl Streep, Billie Eilish, Jennifer Lopez, George Clooney, Beyonce και -αν μη τι άλλο- η Taylor Swift.
Να σημειωθεί πως ο Donald Trump απάντησε μέσω του Truth Social, γράφοντας: «Αυτή δεν είναι η πραγματική Oprah», ενώ οι χρήστες στο «X» επέκριναν τη Oprah Winfrey για την υποστήριξη της στην Kamala Harris.
Είναι όμως τόσο σημαντική η υποστήριξη των διασήμων στην Kamala Harris; Μελέτη από το Πανεπιστημίου Harvard εκτιμά ότι οι διασημότητες επηρεάζουν ενεργά την άποψη των ψηφοφόρων στις ΗΠΑ. Σε αυτό το κλίμα, πάντοτε το Hollywood έτεινε να είναι φιλελεύθερο, με αποτέλεσμα οι αστέρες του να στηρίζουν διαχρονικά το Δημοκρατικό Κόμμα.
Ωστόσο, αν και είναι αποδεκτό με βάση τις έρευνες ότι οι σούπερ σταρ αποτελούν κίνητρο για τη συμμετοχή των πολιτών στις εκλογές, η υποστήριξή τους δεν καθορίζει ποιος θα κερδίσει.
Τρανό παράδειγμα οι εκλογές του 2016 όταν -όπως και τώρα με την Kamala Harris- η συντριπτική πλειοψηφία διασήμων του κατεστημένου ψήφιζε Hilary Clinton, η οποία ηττήθηκε εν τέλει πανηγυρικά από τον νυν υποψήφιο και πρώην πρόεδρο, Donald Trump.
Στην απέναντι πλευρά, οι διάσημοι που υποστηρίζουν τον Ρεπουμπλικάνο είναι σαφέστατα λιγότεροι,ωστόσο περιλαμβάνουν τον Elon Musk, τον αντι-συστημικό μεγιστάνα (ιδιοκτήτη του Χ, της Tesla και πολλών άλλων) των 200 εκατομμυρίων followers στο «Χ».

Βέβαιος ο Donald Trump για τον θρίαμβο 

Ο Donald Trump απέκλεισε το ενδεχόμενο να θέσει υποψηφιότητα στις προεδρικές εκλογές του 2028, εάν ηττηθεί στις εκλογές του Νοεμβρίου.
«Όχι, δεν το βλέπω, δεν το βλέπω», δήλωσε ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων κατά την διάρκεια της εκπομπής (22/9) Full Measure.
«Δεν το φαντάζομαι καθόλου. Πιστεύω ότι θα είναι μέχρι εδώ».
Ωστόσο πρόσθεσε ότι ελπίζει σε μία επιτυχία στις 5 Νοεμβρίου στις κάλπες των προεδρικών εκλογών.
Ο Trump, ο οποίος δεν παραδέχθηκε ποτέ την ήττα του απέναντι στον Joe Biden το 2020, έχει επανειλημμένως αρνηθεί κατά τους τελευταίους μήνες να δεσμευθεί ότι θα αναγνωρίσει άνευ όρων το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας του Νοεμβρίου.
Υπενθυμίζεται πως ο Trump απέρριψε την πρόσκληση για νέο debate με την δημοκρατική αντίπαλό του πριν από τις προεδρικές εκλογές της 5ης Νοεμβρίου 2024.
«Είναι παρά πολύ αργά για να οργανωθεί νέο debate, η ψηφοφορία έχει ήδη ξεκινήσει», δήλωσε ο Trump κατά την διάρκεια προεκλογικής συγκέντρωσης στην Βόρεια Καρολίνα.
Νωρίτερα στις 21/9/2024 το επιτελείο της Kamala Harris είχε ανακοινώσει ότι η αντιπρόεδρος των ΗΠΑ αποδέχθηκε πρόσκληση του CNN για να συμμετάσχει σε debate στις 23 Οκτωβρίου.
«Ο Donald Trump δεν θα πρέπει να έχει πρόβλημα να συμφωνήσει για το debate αυτό.
Είναι το ίδιο σχήμα και πλαίσιο με το debate του CNN στο οποίο συμμετείχε και δήλωσε ότι νίκησε τον Ιούνιο, όταν επαίνεσε τους συντονιστές, τους κανόνες και τα ποσοστά τηλεθέασης του CNN», δήλωσε σε ανακοίνωση η επικεφαλής της προεκλογικής εκστρατείας της Harris, Jen O'Malley Dillon.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης