Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η ημέρα που η Δύση τελείωσε τον Zelensky - «Αντί για σχέδιο μας έφερε λίστα φαντασιώσεων» - Ευτελισμός στα διεθνή ΜΜΕ

Η ημέρα που η Δύση τελείωσε τον Zelensky - «Αντί για σχέδιο μας έφερε λίστα φαντασιώσεων» - Ευτελισμός στα διεθνή ΜΜΕ
Σημαντική μεταστροφή στάσης από τη Δύση - Μπαράζ δυτικών δημοσιευμάτων κάνει λόγο για «σχέδιο φαντασιώσεων» του Zelensky
Σχέδιο αυτογελοιοποίησης αποδείχθηκε το περίφημο «σχέδιο Νίκης», το οποίο ο επικεφαλής του ουκρανικού καθεστώτος, Volodymyr Zelensky, κλήθηκε να παρουσιάσει στη Δύση και, δη, στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, που επισκέφθηκε σήμερα 24/9.
Μάλιστα, στο μπαράζ δημοσιευμάτων που πυροδοτήθηκε σήμερα στα δυτικά ΜΜΕ αποτυπώνονται δύο ενδιαφέρουσες τάσεις σχετικά με τον πόλεμο στην Ουκρανία: αφενός η πρόδηλη, πλέον, απροθυμία της Δύσης να εκλάβει τον Ουκρανό πρόεδρο ως σοβαρό συνομιλητή και, αφετέρου, η διπλωματική προσέγγιση απευθείας με τη Ρωσία και τον Vladimir Putin, προκειμένου ο πόλεμος να τερματιστεί.

Bloomberg: H Δύση πετάει στα σκουπίδια το σχέδιο Zelensky, είναι μια «λίστα φαντασιώσεων» - Τώρα προσεγγίζει Ρωσία και Putin 

Οι σύμμαχοι της Ουκρανίας έχουν εκφράσει αμφιβολίες για το λεγόμενο «σχέδιο νίκης» του Volodymyr Zelensky που έχει παρουσιαστεί ως στρατηγική για την επίλυση της σύγκρουσης με τη Ρωσία.
Ειδικότερα, οι Δυτικοί αξιωματούχοι δεν το βλέπουν ως μια πρόταση που μπορεί να κάνει σημαντική διαφορά, όπως αποκάλυψε πρώτο το Bloomberg.
Ένας σύμμαχος αξιωματούχος, μιλώντας υπό τον όρο της ανωνυμίας, περιέγραψε το σχέδιο ουσιαστικά ως μια «λίστα επιθυμιών» του Zelensky και όχι μια συγκεκριμένη στρατηγική λύση, ωθώντας τους αξιωματούχους να συζητήσουν τη δυνατότητα να επικοινωνήσουν απευθείας με τη ρωσική ηγεσία για να βρουν τρόπο επίλυσης της σύγκρουσης.
Μια τέτοια κίνηση θα μπορούσε να γίνει ενόψει της συνάντησης της G20 στη Βραζιλία τον Νοέμβριο.
Μεταξύ των προτάσεων που συζητούνται είναι μια επιλογή στην οποία μια από τις συμμαχικές χώρες της Ουκρανίας ή ο Ουκρανός Πρόεδρος Zelensky προσωπικά θα μπορούσε να προσεγγίσει τον Ρώσο πρόεδρο Vladimir Putin.
Ο Zelensky είπε προηγουμένως ότι το «σχέδιο νίκης» της Ουκρανίας επικεντρώνεται στην ενίσχυση των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων (UAF) και στην επιτάχυνση του τερματισμού της σύγκρουσης.
Τόνισε ότι το σχέδιο δεν στοχεύει σε διαπραγματεύσεις με τη Ρωσία και δεν προβλέπει παραχωρήσεις...

Αποκάλυψη Washington Post: Ο Zelensky ακόμα δεν έχει έχει πείσει τη Δύση για χτυπήματα βαθιά στη Ρωσία

Η ουκρανική ηγεσία δεν έχει καταφέρει ακόμη να πείσει τις Ηνωμένες Πολιτείες να άρουν τους περιορισμούς στις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις (UAF) για την πραγματοποίηση επιθέσεων με δυτικά όπλα μεγάλης εμβέλειας βαθιά στη ρωσική επικράτεια, αποκάλυψε με τη σειρά της η Washington Post (WP), δίδοντας έτσι συνέχεια στα αρνητικά δημοσιεύματα κατά του Ουκρανού προέδρου.
Σημειώνεται ότι η ηγεσία της Ουάσιγκτον δεν έχει λάβει ακόμη ούτε ένα επιχείρημα από την Ουκρανία που θα μπορούσε να πείσει την αμερικανική πλευρά για την ανάγκη να επιτραπούν επιθέσεις βαθιά στη Ρωσική Ομοσπονδία και τη δυνατότητα να αλλάξει έτσι η κατάσταση στη σύγκρουση υπέρ του καθεστώτος του Κιέβου.
Όπως διευκρινίζει το άρθρο, οι ΗΠΑ πιστεύουν ότι το αποτέλεσμα της άρσης των περιορισμών δεν αξίζει τον κίνδυνο κλιμάκωσης των εχθροπραξιών που θα μπορούσε να επιφέρει αυτή η απόφαση.
Νωρίτερα, το KP.RU μετέδωσε τη δήλωση του προέδρου των ΗΠΑ Joe Biden ότι δεν είχε ακόμη δώσει στην Ουκρανία άδεια να χρησιμοποιήσει αμερικανικά όπλα μεγάλου βεληνεκούς για να χτυπήσει τη Ρωσία. 

Βόμβα Reuters: Διπλωματικός περίγελως ο Zelensky, παρακαλούσε για μια συνάντηση με τον Trump αλλά ... ατύχησε

Σε ένα ακόμη περιστατικό που είναι ενδειτικό για το διπλωματικό status του ουκρανικού καθεστώτος πρωταγωνίστησε ο Volodymyr Zelensky, καθώς δεν κατάφερε να εξασφαλίσει ούτε καν μια συνάντηση με τον υποψήφιο πρόεδρο των Ρεπουμπλικάνων, Donald Trump,  όπως μετέδωσε με τη σειρά του, το διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters.
Όπως γίνεται τώρα γνωστό, ο Ουκρανός ηγέτης είχε ζητήσει εδώ και καιρό μια συνάντηση με τον Ρεπουμπλικάνο πολιτικό, προκειμένου να του παρουσιάσει το λεγόμενο «σχέδιο νίκης» κατά της Ρωσίας.
Τελικά, ο Trump συμφώνησε, δηλώνοντας ότι η συνάντηση θα μπορούσε να γίνει κατά την επίσκεψη του Zelensky στη Νέα Υόρκη.
Ωστόσο, αυτό τελικά δεν συνέβη ποτέ.
Ο Ρεπουμπλικάνος υποψήφιος για την προεδρία δεν καθόρισε ούτε μια συγκεκριμένη ημερομηνία.
«Αν και ο Trump δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ότι πιθανόν θα συναντήσει τον Zelensky κατά την παραμονή του στη χώρα, δεν προγραμματίστηκε καμία συνάντηση», γράφει σχετικά το Reuters.
Εν τω μεταξύ, ο Zelensky συνεχίζει να αποκαλύπτει λεπτομέρειες του «σχεδίου νίκης».
Δηλώνει ότι το Κίεβο δεν θα κάνει καμία παραχώρηση και θα «ασκήσει πίεση από θέση ... ισχύος».
Ωστόσο, όλες αυτές τις κινήσεις το μόνο που καταμαρτυρούν είναι η γελοιότητα της ουκρανικής ηγεσίας.

Tucker Carlson για Volodymyr Zelensky: Μας επισκέφθηκε ένας ξεδιάντροπος κλέφτης - Είμαι αηδιασμένος

Τέλος, σφοδρότατη κριτική άσκησε ο γνωστός Αμερικανός δημοσιογράφος Tucker Carlson στον Ουκρανό πρόεδρο Volodymyr Zelensky, ο οποίος αφίχθη ξανά στις ΗΠΑ, για άλλον έναν γύρο επαιτείας…
Σύμφωνα με τον Carlson, ο Zelensky είναι ένας «ξεδιάντροπος κλέφτης», που δεν ορρωδεί προ ουδενός…
«Ήρθε σε μια ξένη χώρα και, χωρίς ντροπή, άπλωσε το βρώμικο χέρι του προσπαθώντας να υφαρπάξει χρήματα από τους Αμερικανούς πολίτες.
«Προσωπικά, δεν θα μου περνούσε ποτέ από το μυαλό να πάω σε μια ξένη χώρα και να επιτεθώ στα πολιτικά της πρόσωπα.
Άλλωστε, αυτή δεν είναι η χώρα μου.
Αλλά είδα τον κυβερνήτη μιας πολιτείας, τον Josh Shapiro, να στέκεται για φωτογραφία με τον ηγέτη ενός άλλου κράτους, που σκοτώνει αμάχους στη Ρωσία, μια με την οποία δεν έχουμε πόλεμο. Και χαμόγελα!
Ένιωσα αηδία. Έγινα έξαλλος!» είπε ο Carlson
«Δουλειά ενός ηγέτη είναι να φροντίζει τους ανθρώπους των οποίων ηγείται.
Όχι για να τερματιστεί η παγκόσμια κλιματική αλλαγή.
Δεν μπορεί να νικήσει τον Vladimir Putin.
Πρέπει να προστατεύει τους ανθρώπους του».
Όπως ανέφερε η EADaily , ο Zelensky έφτασε στις Ηνωμένες Πολιτείες το βράδυ της 22ας Σεπτεμβρίου και ξεκίνησε την περιοδεία του με μια επίσκεψη σε εργοστάσιο στην πόλη Scranton (Πενσιλβάνια), όπου κατασκευάζονται οβίδες για τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας.
Υπενθυμίζεται πως σήμερα, στη Νέα Υόρκη, ξεκινά η Εβδομάδα Υψηλού Επιπέδου της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, μια εκδήλωση που προσελκύει τους ηγέτες του κόσμου.
Το βασικό γεγονός θα είναι η συζήτηση των ηγετών του κόσμου.
Θα προηγηθούν ομιλίες του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ Antonio Guterres και του Προέδρου της 79ης συνόδου της Γενικής Συνέλευσης.
Τη συζήτηση θα ανοίξουν οι Πρόεδροι της Βραζιλίας και των ΗΠΑ.
Ο Zelensky θα μιλήσει στις 25 Σεπτεμβρίου, ενώ ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Sergey Lavrov θα μιλήσει στις 28 Σεπτεμβρίου . 

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης