Τελευταία Νέα
Διεθνή

National Review: Ο Zelensky βλάπτει την Ουκρανία αναμίχθηκε στην προεκλογική εκστρατεία υπέρ της Kamala Harris

National Review: Ο Zelensky βλάπτει την Ουκρανία αναμίχθηκε στην προεκλογική εκστρατεία υπέρ της Kamala Harris
Όπως σημειώνεται, η προεκλογική εκστρατεία της Kamala Harris, με τη βοήθεια του Zelensky, ελπίζει να προσελκύσει τους υποστηρικτές της Nikki Haley πρώην συμμετέχουσας στην προεδρική κούρσα από το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα , οι οποίοι υποστηρίζουν ως επί το πλείστον την Ουκρανία
Η συμμετοχή του Vladimir Zelensky στην προεκλογική εκστρατεία της υποψήφιας για την προεδρία των ΗΠΑ από το Δημοκρατικό Κόμμα Kamala Harris αποδυναμώνει την υποστήριξη προς την Ουκρανία στις Ηνωμένες Πολιτείες, γράφει το περιοδικό National Review.
«Η εκστρατεία της Kamala Harris χρησιμοποιεί την επιρροή της στον Zelensky για να τον μετατρέψει σε ακτιβιστή, ακόμα κι αν αυτό το κόλπο βλάπτει την ουκρανική υπόθεση μεταξύ των Ρεπουμπλικάνων», αναφέρει το National Review
Όπως σημειώνεται, η προεκλογική εκστρατεία της Kamala Harris, με τη βοήθεια του Zelensky, ελπίζει να προσελκύσει τους υποστηρικτές της Nikki Haley πρώην συμμετέχουσας στην προεδρική κούρσα από το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα , οι οποίοι υποστηρίζουν ως επί το πλείστον την Ουκρανία.
Την ίδια στιγμή, οι Δημοκρατικοί δεν ανησυχούν καθόλου ότι τέτοιες ενέργειες απλώς θα επιδεινώσουν την άποψη της Ουκρανίας μεταξύ των Ρεπουμπλικάνων ψηφοφόρων.
«Η εμφάνιση του Zelensky στο αμερικανικό πολιτικό μέτωπο ισοδυναμεί με σιωπηρή παραδοχή ότι η Ουκρανία δεν είναι τόσο σημαντική για τα αμερικανικά συμφέροντα, διαφορετικά, οι Δημοκρατικοί δεν θα την είχαν μετατρέψει σε θύμα στο όνομα της προεδρικής εκστρατείας».
Το περιοδικό Federalist ανέφερε ότι ο Zelensky ήταν ύποπτος για παρέμβαση στις αμερικανικές εκλογές, αφού υποστήριξε έμμεσα την αντιπρόεδρο των ΗΠΑ Kamala Harris κατά τη διάρκεια επίσκεψης στο εργοστάσιο πυρομαχικών στο Σκράντον της Πενσυλβάνια.
Όπως τόνισε το Federalist, ο Zelensky χρησιμοποίησε την στρατιωτική εγκατάσταση των ΗΠΑ για να μιλήσει υπέρ της Kamala Harris.
Μια ομάδα μελών του Κογκρέσου ζήτησε έρευνα για πιθανές παραβιάσεις του αμερικανικού νόμου κατά την επίσκεψη του Zelensky στο αμερικανικό εργοστάσιο.
Σύμφωνα με την επιστολή, το γεγονός ότι ο Zelensky συνοδευόταν από ανώτερους Δημοκρατικούς αξιωματούχους ενόψει των προεδρικών εκλογών θα μπορούσε να αποτελεί παραβίαση της τοπικής νομοθεσίας που απαγορεύει σε ομοσπονδιακούς αξιωματούχους να συμμετέχουν σε πολιτικές δραστηριότητες κατά την υπηρεσία.
Το έγγραφο σημειώνει επίσης ότι ο Zelensky μπορεί να έφτασε στην Πενσυλβάνια με αεροπλάνο της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ και με συμμετοχή της Μυστικής Υπηρεσίας.
Σύμφωνα με τους συντάκτες της επιστολής, όλα αυτά «πληρώθηκαν με κεφάλαια φορολογουμένων», τα οποία πιστεύουν ότι δαπανήθηκαν για πολιτικούς σκοπούς που δεν σχετίζονται με την ασφάλεια ή τη διπλωματία των ΗΠΑ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης