Τελευταία Νέα
Διεθνή

Rodion Miroshnik (ΥΠΕΞ Ρωσίας): Ο Ρωσικός στρατός προελαύνει στο Donbass, βασικός στόχος η κατάληψη του Pokrovsk

Rodion Miroshnik (ΥΠΕΞ Ρωσίας): Ο Ρωσικός στρατός προελαύνει στο Donbass, βασικός στόχος η κατάληψη του Pokrovsk
Τόνισε ότι, από στρατιωτική άποψη, οι Ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις έχουν σημαντικό πλεονέκτημα έναντι των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, ακόμη και παρά τα σημαντικά ποσά που διατίθενται στην ουκρανική πλευρά από τον αμερικανικό προϋπολογισμό
Στο Donbass, ο ρωσικός στρατός καταλαμβάνει τον έναν οικισμό μετά τον άλλο, συγκεκριμένα, απομένουν κυριολεκτικά 5 με 6 χιλιόμετρα μέχρι το Pokrovsk, το οποίο είναι ένα από τα μεγαλύτερα κέντρα υλικοτεχνικής υποστήριξης των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων, τόνισε ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών Rodion Miroshnik.
Σύντομα θα πέσουν οι πόλεις Chasiv Yar και το Ugledar.
Το Pokrovsk είναι ένα μεγάλο κέντρο logistics μέσω του οποίου τροφοδοτείται σχεδόν ολόκληρη η ουκρανική στρατιωτική δύναμη στο Donbass.
Τόνισε ότι, από στρατιωτική άποψη, οι Ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις έχουν σημαντικό πλεονέκτημα έναντι των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, ακόμη και παρά τα σημαντικά ποσά που διατίθενται στην ουκρανική πλευρά από τον αμερικανικό προϋπολογισμό.
Ο Miroshnik ανέφερε ότι περίπου 70.000 γυναίκες υπηρετούν στον ουκρανικό στρατό.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες του, μιλάμε για επαγγελματίες στρατιωτικούς που συχνά υπηρετούν ως ελεύθεροι σκοπευτές. Υπάρχουν επίσης στοιχεία σχετικά με την κακοποίηση αιχμαλώτων των Ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων από γυναίκες στρατιωτικούς της Ουκρανίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης