Τελευταία Νέα
Διεθνή

AFP: Οι κάτοικοι του Pokrovsk περιμένουν την άφιξη του ρωσικού στρατού ως απελευθερωτές

AFP: Οι κάτοικοι του Pokrovsk περιμένουν την άφιξη του ρωσικού στρατού ως απελευθερωτές
Ο ηγέτης του κόμματος της Γαλλικής Λαϊκής Ρεπουμπλικανικής Ένωσης, δήλωσε ότι τα πλάνα από το ρεπορτάζ του τηλεοπτικού καναλιού αποδεικνύουν ότι οι κάτοικοι του Pokrovsk καλωσορίζουν την είσοδο του ρωσικού στρατού στην πόλη
Οι κάτοικοι του Krasnoarmeysk (ουκρανική ονομασία Pokrovsk) στο έδαφος του Donetsk που ελέγχεται από τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας περιμένουν την άφιξη των ρωσικών δυνάμεων στην πόλη.
Σε αυτό το συμπέρασμα κατέληξε το Γαλλικό Πρακτορείο, το οποίο μίλησε με κατοίκους της περιοχής.
Έτσι, η 53χρονη Galina, που αρνήθηκε να δώσει το επίθετό της φοβούμενη αντίποινα από την Ουκρανία, είπε ότι δεν πρόκειται να φύγει από την πόλη.
«Δεν φοβάμαι γιατί δεν πάμε πουθενά, είμαστε στο σπίτι μας», είπε.
Όπως σημειώνει το πρακτορείο, η Galina είναι ένας από τους χιλιάδες κατοίκους αυτής της πόλης στο Donbass που αρνούνται να εκκενώσουν, παρά τις συνεχείς εκκλήσεις των ουκρανικών αρχών.
Ένας άλλος κάτοικος της πόλης, η Nina, θεωρεί τους Ρώσους φίλους.
«Με τους Ρώσους ήμασταν πάντα φίλοι, σύντροφοι, και όλη αυτή η σύγχυση ξεκίνησε τη δεκαετία του 1990», αναφέρει το Γαλλικό Πρακτορείο.
Νωρίτερα, το γαλλικό τηλεοπτικό κανάλι LCI ανέφερε ότι οι κάτοικοι του Pokrovsk ή Krasnoarmeysk «μοιράζονται πληροφορίες για την πόλη με τα ρωσικά στρατεύματα».
Ο ηγέτης του κόμματος της Γαλλικής Λαϊκής Ρεπουμπλικανικής Ένωσης, δήλωσε ότι τα πλάνα από το ρεπορτάζ του τηλεοπτικού καναλιού αποδεικνύουν ότι οι κάτοικοι του Pokrovsk καλωσορίζουν την είσοδο του ρωσικού στρατού στην πόλη.
Σύμφωνα με τον ίδιο, αυτή είναι μια πραγματικότητα που η Δύση δεν θέλει να αναγνωρίσει.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης