Τελευταία Νέα
Διεθνή

Παγκόσμιες συνέπειες από το «κυνήγι» των ΗΠΑ κατά της VISA για μονοπώλιο

Παγκόσμιες συνέπειες από το «κυνήγι» των ΗΠΑ κατά της VISA για μονοπώλιο
Η Visa επεξεργάζεται περισσότερο από το 60% των χρεωστικών συναλλαγών στις ΗΠΑ
Το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ μηνύει τη Visa, κατηγορώντας την για μονοπώλιο της αγοράς χρεωστικών πληρωμών, σε μια υπόθεση που θα μπορούσε να προκαλέσει παγκόσμιες επιπτώσεις.
Η καταγγελία, που κατατέθηκε χθες στο περιφερειακό δικαστήριο της Νέας Υόρκης, ισχυρίζεται ότι ο χρηματοπιστωτικός γίγαντας «απομονώνεται από τον ανταγωνισμό» και έχει καταστείλει τον ανταγωνισμό απειλώντας τους εμπόρους με υψηλά τέλη «απιστίας».
Κατηγορείται ότι δυσκολεύει τους εμπόρους να χρησιμοποιούν εναλλακτικούς επεξεργαστές πληρωμών αντί της δικής της τεχνολογίας.
Αυτό, υποστηρίζει, επηρεάζει «την τιμή σχεδόν των πάντων»

Στη Visa το 60% των συναλλαγών

Η Visa επεξεργάζεται περισσότερο από το 60% των χρεωστικών συναλλαγών στις ΗΠΑ, αποφέροντας κάθε χρόνο 7 δισ. δολάρια (5,2 δισ. λίρες) σε τέλη επεξεργασίας, αναφέρει η καταγγελία.
«Ισχυριζόμαστε ότι η Visa έχει συσσωρεύσει παράνομα τη δύναμη να αποσπά αμοιβές που υπερβαίνουν κατά πολύ αυτές που θα μπορούσε να χρεώσει σε μια ανταγωνιστική αγορά», δήλωσε ο γενικός εισαγγελέας των ΗΠΑ Merrick Garland.
Η Visa χαρακτήρισε την αγωγή «αβάσιμη» και υποσχέθηκε να υπερασπιστεί τον εαυτό της «σθεναρά».
«Όποιος έχει αγοράσει κάτι online ή έχει κάνει check out σε ένα κατάστημα, γνωρίζει ότι υπάρχει ένα συνεχώς διευρυνόμενο σύμπαν εταιρειών που προσφέρουν νέους τρόπους πληρωμής για αγαθά και υπηρεσίες», δήλωσε η Julie Rottenberg, γενική σύμβουλος της εταιρείας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης