Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αποκάλυψη: Πως το «πραξικόπημα» του αμερικανικού στρατού απέτρεψε επίθεση με Storm Shadow στη Ρωσία

Αποκάλυψη: Πως το «πραξικόπημα» του αμερικανικού στρατού απέτρεψε επίθεση με Storm Shadow στη Ρωσία
Εμφύλιος… στις ΗΠΑ, ο αμερικανικός στρατός θέλει να εκτοπίσει τον ΥΠΕΞ Blinken από τον … έλεγχο της πολιτικής της Ουκρανίας
Εμφύλιος για τον έλεγχο της αμερικανικής πολιτικής όσον αφορά την Ουκρανία μαίνεται στις ΗΠΑ, με πληροφορίες να αναφέρουν πως το Πεντάγωνο θέλει να … εκτοπίσει το State Department.
Σύμφωνα με τον πρώην ανώτερο αναλυτή της CIA, Ray McGovern ο αμερικανικός στρατός θα μπορούσε να επιχειρήσει να πάρει τον έλεγχο της πολιτικής για την Ουκρανία από τον υπουργό Εξωτερικών Antony Blinken και άλλους αξιωματούχους του State Department.

Παρέκαμψαν τον Blinken

Όπως λέει ο McGovern, βασική αιτία για αυτό το … πραξικόπημα είναι ότι το Πεντάγωνο δεν θέλει να δοθεί από την Ουάσινγκτον το πράσινο φως στο Κίεβο προκειμένου να χρησιμοποιήσει τα δυτικά όπλα για επιθέσεις κατά στόχων στο ρωσικό έδαφος.
Η Ουκρανία πιέζει την κυβέρνηση Biden προκειμένου να συναινέσει στην χρήση αμερικανικών όπλων κατά στόχων στη Ρωσία, τη στιγμή που ο Ρώσος πρόεδρος, Vladimir Putin έχει προειδοποιήσει ότι σε αυτήν την περίπτωση, η Ρωσία θα θεωρήσει τις ΗΠΑ ως άμεσα εμπλεκόμενο μέρος στον πόλεμο.
«Το ενδιαφέρον μου είχε να κάνει με τις ενδείξεις ότι ο στρατός παρέκαμψε τον Blinken και είπε στον Biden ένα ηχηρό «όχι» όσον αφορά την έγκριση για την χρήση των πυραύλων Storm Shadow για χτυπήματα βαθιά στη Ρωσία» υποστήριξε ο Αμερικανός αναλυτής.

Οι 8 ώρες

Σύμφωνα με τον McGovern, το Πεντάγωνο είχε στη διάθεση του μόλις 8 ώρες για να «χωνέψει» την προειδοποίηση του Putin στις 12 Σεπτεμβρίου, πριν το υπουργείο Άμυνας επιβεβαιώσει ότι δεν έχει αλλάξει τίποτα στη στρατηγική των ΗΠΑ όσον αφορά στην χρήση δυτικών όπλων.
Ο Αμερικανός αναλυτής είπε ότι αυτό συνέβη λίγες μόνο ώρες πριν ο Biden αποτρέψει τελικά τον Βρετανό πρωθυπουργό, Keir Starmer από το να εγκρίνει τα χτυπήματα με τους πυραύλους Storm Shadow.

Μαζεύτηκαν οι Βρετανοί

Υπενθυμίζεται πως υπήρχαν υψηλές προσδοκίες ότι Biden και Starmer θα ανακοίνωναν μετά τη συνάντηση τους στον Λευκό Οίκο, ότι θα αποδέχονταν το αίτημα του Κιέβου και θα επέτρεπαν την χρήση δυτικών όπλων από τις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις προκειμένου να πλήξουν στόχους εντός της Ρωσίας.
Μάλιστα βρετανικά ΜΜΕ είχαν δημοσιεύσει πως η βρετανική κυβέρνηση είχε ήδη εγκρίνει την χρήση των πυραύλων Storm Shadow ενόψει της επίσκεψης Starmer στην Ουάσινγκτον.
Ωστόσο, καμία τέτοια ανακοίνωση δεν προέκυψε μετά τις συνομιλίες στον Λευκό Οίκο.
Αντιθέτως, ο Λευκός Οίκος είπε ότι το αίτημα της Ουκρανίας να χρησιμοποιήσει όπλα μεγάλου βεληνεκούς που προμηθεύονται από τις ΗΠΑ βαθιά σε ρωσικό έδαφος θα συζητηθεί κατά τη συνάντηση του Ουκρανού προέδρου Volodymyr Zelensky με τον Biden στις ΗΠΑ.

Επιβεβαίωση... και από Κίεβο

Σημειώνεται πως σε ομιλία του πριν λίγες ώρες στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων στη Νέα Υόρκη, ο Andriy Yermak, επικεφαλής του γραφείου του προέδρου της Ουκρανίας, υποστήριξε πως μέχρι στιγμής ούτε η Βρετανία ούτε η Γαλλία έχουν δώσει την έγκριση τους για την χρήση των πυραύλων Storm Shadow και SCALP για πλήγματα σε στόχους στη Ρωσία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης