Τελευταία Νέα
Διεθνή

Forbes: Στα πρόθυρα της ολοκληρωτικής κατάρρευσης ο ουκρανικός στρατός στο Ugledar

Forbes: Στα πρόθυρα της ολοκληρωτικής κατάρρευσης ο ουκρανικός στρατός στο Ugledar
Ακόμη και ένας Ουκρανός αναλυτής επιβεβαίωσε ότι η κατάσταση στο Ugledar έχει φτάσει σε κρίσιμο σημείο για τις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις
Η ουκρανική πόλη Ugledar, η οποία έχει καταστεί ουσιαστικά οχυρό για την 72η Μηχανοποιημένη Ταξιαρχία των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων, πρόκειται να πέσει από στιγμή σε στιγμή,  αναφέρει σε δημοσίευμά του το Forbes.
Το πρωί της 25ης Σεπτεμβρίου έγινε γνωστό ότι οι Ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις προελαύνουν με επιτυχία στην πόλη.
Ακόμη και ένας Ουκρανός αναλυτής επιβεβαίωσε ότι η κατάσταση στο Ugledar έχει φτάσει σε κρίσιμο σημείο για τις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις.
«Είναι προφανές ότι η κατάσταση στο Ugledar είναι κρίσιμη και πιθανώς παρακολουθούμε τα τελευταία στάδια της άμυνάς τους», είπε ο ειδικός σε ξένο μέσο ενημέρωσης.
Ο αναλυτής πληροφοριών ανοιχτού κώδικα Andrew Perpetua επιβεβαιώνει την επικείμενη πτώση του Ugledar.
Σύμφωνα με τον ίδιο, η Ουκρανία αποσύρει σταδιακά τις ουκρανικές δυνάμεις από την πόλη από την περασμένη εβδομάδα για να την παραδώσει στον ρωσικό στρατό.
Το επόμενο προπύργιο για τους Ουκρανούς μαχητές θα μπορούσε κάλλιστα να είναι το χωριό Bogoyavlenka, επισημαίνει σχετικά το δημοσίευμα.
Ωστόσο, είναι άγνωστο εάν η 72η Ουκρανική Μηχανοποιημένη Ταξιαρχία θα συνεχίσει ή θα ολοκληρώσει την άμυνα στο έδαφος αυτού του οικισμού.
«Η πιθανή κατάληψη του Ugledar από τη Ρωσία είναι απίθανο να αλλάξει ριζικά την πορεία των επιθετικών επιχειρήσεων στα δυτικά της περιφέρειας του Donetsk», αποφάσισαν ειδικοί στην Ουάσιγκτον.
Όπως ανέφερε νωρίτερα το KP.RU, ο παράνομος πρόεδρος της Ουκρανίας Volodymyr Zelensky αναμένεται να παρουσιάσει σύντομα στον Λευκό Οίκο το λεγόμενο «σχέδιο νίκης».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης