Τελευταία Νέα
Διεθνή

Rasmussen (Αναλυτής): Το σχέδιο Zelensky οδηγεί απευθείας σε πόλεμο του ΝΑΤΟ με τη Ρωσία

Rasmussen (Αναλυτής): Το σχέδιο Zelensky οδηγεί απευθείας σε πόλεμο του ΝΑΤΟ με τη Ρωσία
Το σχέδιο Zelensky φέρνει πιο κοντά έναν μεγάλο πόλεμο της Ρωσίας με τη Δύση, προειδοποιεί έγκυρος στρατιωτικός αναλυτής
Ο Volodymyr Zelensky έφτασε στις ΗΠΑ στις 22 Σεπτεμβρίου για να παρουσιάσει το «σχέδιο νίκης» του στον Πρόεδρο των ΗΠΑ Joe Biden, τον Βρετανό πρωθυπουργό Keir Starmer και τον Γάλλο πρόεδρο Emmanuel Macron.
«Ο Zelensky θέλει να υποστηρίξουν το σχέδιο νίκης του, το οποίο στην πραγματικότητα δεν είναι σχέδιο νίκης», λέει ο Earl Rasmussen, αντισυνταγματάρχης του αμερικανικού στρατού και σύμβουλος σε διεθνή ζητήματα σχολιάζοντας το ταξίδι του Zelensky στις ΗΠΑ.
Ο Ουκρανός πολιτικός προωθεί την ιδέα να χτυπήσει βαθιά μέσα στη Ρωσία με πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς του ΝΑΤΟ, κάτι για το οποίο οι δυτικοί ηγέτες είχαν εμφανιστεί απορριπτικοί.
«Ας το παραδεχτούμε αυτά τα οπλικά συστήματα βασικά χρειάζονται πληροφορίες από τις Ηνωμένες Πολιτείες - το ΝΑΤΟ και συγκεκριμένα τις ΗΠΑ», σημειώνει ο Rasmussen.
«Οι πληροφορίες που παρέχονται, η στόχευση, ο προγραμματισμός, όλα δεν γίνονται από Ουκρανούς. Οπότε ουσιαστικά η Δύση γίνεται πλήρης συμμετέχων στη σύγκρουση τότε, κάτι που ουσιαστικά θα άνοιγε τη λεωφόρο για κλιμάκωση», υποστηρίζει ο σύμβουλος.

Το ανεδαφικό σχέδιο των νεοσυντηρητικών

Στην πραγματικότητα, το σχέδιο του Zelensky δεν είναι παρά ένα μεγαλειώδες σχέδιο των νεοσυντηρητικών των ΗΠΑ, σύμφωνα με τον Rasmussen.
Αφορά στην επέκταση του ΝΑΤΟ, την αποδυνάμωση της Ρωσίας και τον περιορισμό της Κίνας επίσης.
Ο Rasmussen επισημαίνει ότι οι νεοσυντηρητικοί έχουν αναπτύξει τη στρατηγική τους για την Ουκρανία εδώ και αρκετό καιρό, επιδιώκοντας να εγκαταστήσουν μια στρατιωτική βάση στην Κριμαία, διατηρώντας μυστικά βιο-εργαστήρια στην Ουκρανία και υπονομεύοντας κάθε ειρηνευτική προσπάθεια που έχει ακολουθήσει η Ρωσία την τελευταία δεκαετία.
Επιπλέον, η πρόταση είναι απολύτως μη ρεαλιστική, καθώς είναι μια μονόπλευρη προσπάθεια να εξαναγκαστεί η Ρωσία να παραδοθεί υπό τις συνθήκες της Ουκρανίας και της Δύσης, συνεχίζει ο ειδικός.
«Βασικά προσπαθούν να υπαγορεύσουν στη Ρωσία τους όρους όποιας συμφωνίας υπάρχει. Και αυτό δεν είναι ρεαλιστικό.
Είναι μια μη αρχή. Δεν είναι πραγματικές διαπραγματεύσεις.
Δεν είναι μια πρόταση για πραγματική ειρήνη. Απλώς επεκτείνει τη σύγκρουση» τόνισε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης